bonito


Bonito is een klein en rustig stadje in het zuidwesten van Brazilië en is de hoofdstad van het ecotoerisme. Het is bekend om haar kristalheldere water waar het snorkelen waanzinnig mooi is. Het water is zo helder door de unieke combinatie van natuurlijke waterbronnen, een bodem van harde kalksteen en bronwater wat vol zit met calciumcarbonaat. 

 

Het is één van de beste plekken om te snorkelen in Brazilië. Het is alsof je in een aquarium zwemt en dat dit aquarium zich midden in de jungle bevindt, maakt het nog specialer.
how did we get there

Er gaan geen directe bussen van Foz Do Iguazu naar Bonito. We hebben dus eerst een bus richting Campo Grande genomen (maatschappij Eucatur, kosten 112 Real p.p.), en moesten in Dourados overstappen. We vertrokken om 18.00 uur en kwamen 's ochtends om 05.00 uur in Dourados aan. De bus rook een beetje muffig maar was verder prima. We hebben best goed geslapen in ieder geval. Gelukkig hoefden we in Dourados maar een uurtje te wachten voor we in onze volgende bus konden stappen (maatschappij Cruzeiro do Sul, kosten 80 Real p.p.). Uiteindelijk arriveerden we om 12.00 uur in Bonito. Vanaf het busstation was het vervolgens een wandeling van 10 minuten naar ons hotel.


where to eat

We zijn één keer uit eten geweest en hebben pizza gegeten bij een leuk restaurantje, Zapi Zen genaamd. Ze hebben pizzas en wraps op het menu staan en de verse fruitsappen zijn heerlijk hier. We hebben lekker buiten op het gezellige terras gegeten.


where to sleep || MARRUÁ HOTEL

Onze nachten brachten we door in het Marruá Hotel wat een stuk groter bleek dan in eerste instantie van de buitenkant leek. Grappig momentje was dat de jongen bij de receptie geen woord Engels sprak, maar dat we prima met elkaar konden communiceren via Google translate. Na de check-in werden we naar onze kamer gebracht en deze was simpel maar prima. Het was erg warm die dag dus we waren vooral erg blij met de airco. Fijne extra features aan de kamer zijn het balkon en de koelkast. En we vonden de handdoek kunstwerken echt geweldig.

 

Het hotel heeft een zwembad met een restaurant erbij. Ze hebben hier heerlijke burgers en toen Marije dacht een salade te bestellen, bleek dit ook een burger te zijn. Het ontbijt is een buffet waar je genoeg keuze hebt.

 ** Vind de beste deals op trivago.com

Brazilië || Bonito - Marrua Hotel
Brazilië || Bonito - Marrua Hotel
Brazilië || Bonito - Marrua Hotel


what to do

We hadden een druk schema tijdens onze 3 dagen in Bonito. De reden voor onze komst was het snorkelen, maar we kwamen in contact met Willian van Aguas Tourismo Bonito en hij bracht een paar andere tours onder onze aandacht. En eigenlijk klonk dit allemaal best leuk, dus in plaats van 1 tour, hebben we er uiteindelijk 4 gedaan!

DUIKEN RIO FORMOSO

Het was een tijdje geleden sinds we voor het laatst in zoetwater gedoken hadden en toen we hoorden dat het mogelijk was om te duiken in Bonito, besloten we een duik te maken. En het was weer een nieuwe ervaring. Kelm Scubadiving is gevestigd naast de Rio Formoso rivier en deze plek is prachtig. Na het uitzoeken van onze spullen en het doornemen van een paar instructies, was het tijd om onze koppen onder water te steken.

 

Richting de waterval moesten we over de bodem kruipen en ons van tak naar tak voortbewegen in plaats van onze flippers te gebruiken en zagen we een paar enorme vissen! De instructeur had een fles visvoer bij zich en elke keer als hij in fles kneep, werden de vissen wild. Het zicht was helaas niet heel goed maar het was bijzonder om te ervaren hoeveel kracht zelfs een hele kleine waterval onder water heeft. Een leuke ervaring voor mensen die graag mogen duiken en extra tijd (en geld) over hebben.

* Onze duik duurde 30 minuten en kostte 247 Real p.p.

BURACO DAS ARARAS

We konden onze snorkel trip combineren met een bezoek aan het Buraco das Araras, en dat was wel erg tof. We werden 's ochtends om 07.00 uur opgehaald door EK Tourismo en na een kort ophaalrondje vertrokken we richting de sinkhole. Deze plek is prachtig! Dit enorme sinkhole is thuis voor veel Ara's welke vrolijk rondvliegen terwijl ze hun prachtig gekleurde veren showen en ze schreeuwen naar elkaar als gekken. De akoestiek hier is ook prima! Maar het is toch wel heel bijzonder dat de Ara's hier nog te vinden zijn. Voordat het werd uitgeroepen tot reservaat, werden de rotsmuren en vogels gebruikt als schietschijven en werd hier veel afval gedumpt, zelfs gestolen auto's. Echt een bezoekje waard en goed te combineren met een snorkeltripje in Rio Da Prata!

* Een bezoek aan Buraco das Araras duurt ongeveer een uur en kost 65 Real p.p.

** Het transport wordt apart geregeld en verzorgd door EK Tourismo. Dit kost 70 Real p.p. dit is inclusief transport naar Rio da Prata.

SNORKELEN RIO DA PRATA

Deze trip was zo leuk! Dit was de reden waarom we naar Bonito zijn gekomen en het was zeker niet teleurstellend. We moesten een wetsuit aan en vervolgens een douche nemen om de muggenspray en andere cremes e.d. af te spelen zodat dit niet in het water terecht komt en de helderheid verstoort. Hierna, waren we heerlijke hapjes voor de muggen die smakelijk toetasten gedurende de 20-30 minuten durende wandeling naar het daadwerkelijk startpunt van de trip. Maar dit ongemak was snel vergeten zodra we het water zagen en er in mochten stappen. Het is bizar hoe helder dit water is. Het is ook echt alsof je in een aquarium zwemt. We hebben enorme vissen gezien (waaronder Golden Dorado's) en die waren ook niet bang. Ze kwamen gewoon voor je zwemmen, draaiden zich om en begonnen een staarwedstrijd. Je hoeft zelf ook niet te zwemmen, maar je kan je rustig mee laten voeren door de stroming. Wanneer we ons hoofd even boven water staken, hoorden we de geluiden van de jungle en zagen soms zelfs apen. Hele gave ervaring die elke Real meer dan waard is. Nadien krijg je een heerlijke lunch, wat meer dan welkom is.

* De snorkel trip in Rio Da Prata duurt in totaal ongeveer 5 uur en kost 170 Real p.p. (prijs voor laagseizoen). Dit is inclusief lunch.

** Het transport wordt apart geregeld en verzorgd door EK Tourismo. Dit kost 70 Real p.p. dit is inclusief transport naar Buraco das Araras.

ESTANCIA MIMOSA

Aangezien Michiel dol is op watervallen, besloten we deze trip ook te doen. Omdat we zojuist de enorme watervallen in Foz Do Iguazu hadden bewonderd, waren we echter niet echt onder de indruk, maar het was zeker een mooie trip. EK Tourismo pikte ons om 08.00 uur op waarna het nog een korte rit naar de Fazenda was waar de trip zou plaatsvinden. Hier hadden ze ook een paar 'schattige' krokodillen rondscharrelen langs het water. We hebben in totaal 7 watervallen bezocht en je kon bij elke even zwemmen. Wij vonden vooral de waterval gaaf met een platform op 6 meter hoogte ernaast waar je vanaf kon springen. We voelden ons net een stel kleine kinderen, erg leuk. Na al deze inspanning ging de heerlijke lunch er wel weer in en we waren terug in ons hotel rond 15.00 uur.

* Deze Estancia Mimosa trip duurt in totaal ongeveer 7 uur (inclusief reistijd en lunch) en kost 100 Real p.p. (prijs voor laagseizoen).

** Het transport wordt apart geregeld en verzorgd door EK Tourismo. Dit kost 50 Real p.p. 


don't miss a thing


come with us to bonito


Commentaren: 0