ROUTE & KOSTEN CAMBODJA


Wij zijn in Cambodja niet heel veel afgeweken van de standaard route, omdat deze route eigenlijk meteen alle hoogtepunten van Cambodja omvat. Hetgeen wij overgeslagen hebben, en zeker wel een aanrader is als je alleen een reis door Cambodja maakt, zijn de eilanden zoals Rabbit Island en Koh Rong. Wij hebben deze overgeslagen omdat we tijdens het vervolg van onze reis in o.a. Maleisië, Indonesië en de Filipijnen nog genoeg eilanden gaan zien.

 

Vanuit Cambodja is het logisch om door te reizen naar Vietnam. Wij zijn hier 2 jaar geleden al geweest, daarom slaan we Vietnam nu over.

 

Wij hebben onze route door Cambodja inzichtelijk gemaakt met een kaartje en een kleine uitleg hierbij gegeven van de reis- en eventuele andere bijzondere kosten en ons gemiddelde dagbudget. extra kosten

Visum € 32,- p.p.

Olifantentour € 64,- p.p.
Vliegtickets Maleisië € 104,52 p.p.

Vanaf Don Det - Laos hebben wij de grensovergang bij Trapaeng Kriel naar Cambodja genomen. Hier zijn we redelijk scamvrij doorheen gekomen. Met de busservice van AVT zijn we vervolgens doorgereden naar Siem Reap waar we uiteraard een bezoek hebben gebracht aan Angkor Wat. 

 

Een hoogtepunt hebben we beleefd in Mondul Kiri bij het gelijknamige project. Hier hebben we olifanten gevoerd, gewassen en met ze gezwommen.

 

Na Mondul Kiri hebben we o.a. de gruwelen van Phom Penh bekeken zoals de Killingfiels en S21 om onze reis wat vrediger af te sluiten in het prachtige Kampot.

 

Vanuit Kampot zijn we teruggereisd naar Pnom Penh om hier in het vliegtuig naar Maleisië te stappen.
gemiddelde dagbudget

Na 14 dagen Cambodja kwamen wij uit op een gemiddeld dagbudget van 247.000 (=€ 25,23) p.p. Dat is welgeteld 23 cent meer dan verwacht. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Alleen de bovenstaande extra kosten van de olifantentour in Mondul Kiri hebben we niet meegerekend, omdat deze niet gelden voor de gemiddelde backpacker in Laos (echter is dit zeker een aanrader!). Ook de kosten van de vlucht naar Maleisië zijn niet meegerekend.

 

Hoe hebben wij dit dagbudget besteed? We slapen in kamers/bungalows met een eigen badkamer maar niet perse met airco. We wisselen het eten op straat af, met af en toe een restaurantje. Echter was dit in Cambodja wat lastiger. Hier hebben we vrij veel bij restaurantjes gegeten, en een paar keer vrij luxe omdat we met de feestdagen zin hadden in extra lekker eten. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een (semi-automatische) scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

Hopelijk hebben toekomstige Cambodja gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!Commentaren: 1
  • #1

    Rani Permentier (maandag, 14 november 2016 22:51)

    Hoe stippel jij je routes uit (via welke website?)

    MVG