florianopolis


Florianopolis is populair onder reizigers. Het heeft prachtige stranden (meer dan 40!), is de plek om te feesten en hier gaan de Brazilianen heen om hun dagelijkse leven te ontvluchten. En niet alleen voor Brazilianen, dit prachtige gebied is zeker het bezoeken waard als je Brazilië bezoekt. Al is het alleen al om haar charme en karakter.how did we get there

We hebben onze bustickets van Sao Paolo naar Florianopolis online geboekt op busbus.com en betaalden 125 Real p.p. De maatschappij heet Eucator en deze bussen bieden helaas niet heel veel beenruimte. We hebben gelukkig wel wat uurtjes slaap kunnen pakken doordat de stoelen zelf wel comfortabel zijn en je kan de rugleuning redelijk ver naar achter zetten. We vertrokken om 19.00 uur vanaf terminal Rodoviario do Tiete (makkelijk te bereiken met de metro, halte Porguesa, blauwe lijn) en arriveerden 12 uur later in Florianopolis. Hier zijn we op de bus naar Lagoa do Conceicao gestapt, wat ongeveer een uur duurde en 4 Real p.p. kostte. Vanaf hier was het nog slechts 500 meter naar onze Bed & Breakfast.


where to eat

Bij kiloknallers denk je in Nederland al gauw aan plofkippen. Hier in Brazilië refereer je hiermee aan restaurants. Een totaal nieuwe wereld voor ons. In plaats van een gerecht van de kaart te bestellen, of een vaste prijs te betalen voor een buffet, betaal je hier in sommige restaurants voor je eten per kilo. Dit concept is nogal populair is en wij vinden het prima!

 

Bij El Grilla Mexican Kilo Shop hebben ze een buffet waar je kan opscheppen wat je wilt. Het is niet echt Mexicaans eten, maar lekker is het zeker. Na het volscheppen van onze borden, kwamen we terecht bij een balie waar onze borden gewogen werden en aan de hand van het aantal kilo's op je bord, bepalen ze de prijs. Een prima plek om te eten voor als je hongerig bent en/of op budget reist.


where to eat & sleep || janela de marcia

Marcia is één van die mensen die we nooit zullen vergeten. Ze runt haar Bed & Breakfast met haar hart en dat merk je aan alles. Bij aankomst werden we hartelijk welkom geheten en we hebben ons ook zeker welkom gevoelt tijdens ons verblijf. Ze wees ons onze kamer welke aan de achterkant van het huis ligt. Een heerlijk comfortabel bed, genoeg ruimte om onze spulletjes op te bergen, een koelkast om ons drinken koel te houden en een heerlijke douche.

 

Het is een kleine Bed & Breakfast met 4 kamers en tijdens het ontbijt heb je alle tijd om de andere gasten te leren kennen. Niet omdat je lang op je eten moet wachten, maar je krijgt zoveel lekkers, dat je wel een tijdje aan tafel zit. We zijn hier 3 nachten gebleven en hadden hier graag meer tijd doorgebracht. We zijn stiekem een beetje verliefd geworden op Marcia. Wat een heerlijk mens.

** Je vindt de beste deals op trivago.com 

Brazilië || Florianopolis - Janela de Marcia
Brazilië || Florianopolis - Janela de Marcia
Brazilië || Florianopolis - Janela de Marcia


what to do

We kwamen naar Florianopolis voor haar stranden. Het klonk als de perfecte plek om te relaxen en te zonnen. Niks van dit alles was aan de orde bij ons tijdens onze dagen hier..

SANDBOARDING

We hadden online gelezen dat de duinen bij Joaquina Beach de plek is om te gaan sandboarden, en aangezien we onze jaarlijkse wintersport al 2x hebben moeten missen tijdens onze trip, vonden we een warme versie hiervan wel een goed idee. Het idee was leuk, de uitvoering iets minder. Het is totaal anders (moeilijker?) dan snowboarden! Je kunt geen bochten maken en het zand en onze boards waren nogal stroef. Om nog maar te zwijgen van het omhoog lopen na je afdaling, in de brandende zon. Dit avontuur heeft dan ook niet heel lang geduurd, maar we hebben wel plezier gehad. Je betaald 20 Real p.p. voor 1 uur.

 

Na afloop wilden we het zand, wat overal zat, afspoelen in de zee. Maar na een korte wandeling naar Joaquina Beach, beseften we ons dat het zaterdag was. Het strand stond vol parasols, wat er zeker erg kleurrijk uitzag, maar maakte het voor ons niet heel aantrekkelijk om ons even snel af te spoelen. We zijn teruggelopen naar Marcia, hebben ons daar gedoucht, en klaargemaakt voor ons volgende avontuur.

COSTA DA LAGOA

Marcia vertelde ons over een 2 uur durende wandeling/beklimming vanaf Lagoa do Conceicao naar Costa da Lagoa, welke erg mooi moest zijn. Op haar advies, zijn we om 15.00 uur gestart zodat we genoeg tijd hadden om in Costa da Lagoa te kunnen eten, en om vervolgens met de laatste boot terug te gaan. En deze wandeling was super! Je komt langs allemaal kleine dorpjes waar de meest fantastische huizen staan welke alleen via het pad welke wij bewandelden, of per boot bereikbaar zijn. De wandeling is niet heel moeilijk, maar je moet af en toe wel wat klimmen en grote passen nemen. Aan het einde kan je je lekker opfrissen bij een kleine waterval dus het is zeker aan te raden om zwemkleding en een handdoek mee te nemen. We hebben heerlijk gegeten bij restaurant Lagoa Azul waar we aan het water zaten. We zijn om 19.30 uur op de boot gestapt, samen met een grote groep zingende (en dronken) locals. Al met al een erg leuke dag!

LAGOINHA DO LESTE

We hadden wat prachtige foto's voorbij zien komen van Lagoinha do Leste waar je grote uitstekende rotsen hebt en vanaf waar je een prachtig uitzicht over een strand hebt. Dit wilden we met eigen ogen zien en hebben een Uber naar het startpunt in Pantano do Sul genomen. Dit ritje kostte 40 Real en duurde ongeveer 50 minuten. In plaats van slim te zijn en 's ochtends vroeg te starten, begonnen wij om 12.00 uur aan deze klim. Het was heet, het was zweterig, we hadden dorst, werden vies en waren moe bij aankomst, maar we hebben het gered.

 

Het eerste stuk duurt ongeveer 1 uur en 15 minuten waarbij je eerst omhoog loopt, en daarna weer naar beneden waar je uitkomt op het strand. Dit strand is populair onder locals om te gaan zwemmen en surfen. Ons plan was om hier op het strand bij te komen van de wandeling en even lekker af te koelen in het water alvorens we aan deel 2 zouden beginnen. Het waaide echter zo hard dat het soms wel een kleine zandstorm leek. Chillen op het strand was hierdoor geen optie. Dus na de verfrissende duik, hebben we ons afgedroogd en zijn we verder gegaan. Dit stuk duurt ongeveer 40 minuten en is nogal steil. Maar de beloning aan het einde is het zeker waard. Het uitzicht vanaf hier is werkelijk prachtig en een mooie plek om foto's te maken.


don't miss a thing


come with us to florianopolis


Commentaren: 0