foz do iguaçu


 

 

 

 Foz do Iguaçu wordt bezocht door velen met één reden: The Cataratas! Cataratas betekend watervallen en de watervallen hier zijn spectaculair! 80% bevindt zich aan de Argentijnse kant en de overige 20% aan de Braziliaanse kant.  In totaal zijn er tussen de 270 en 300 watervallen, afhankelijk van de hoeveelheid water die door de Iguaçu river stroomt. Ze hebben een totale lengte van 2,7 kilometer en het water valt 82 meter naar beneden.
how did we get there

Het was een makkelijk ritje van Florianopolis naar Foz. We hebben een Uber taxi van onze geusthouse naar het busstation genomen voor 30 Real, wat 3,5 x zoveel is als de kosten voor de bus, maar het was warm en we hadden geen zin in martelen. Eenmaal aangekomen bij de Rodoviario Rita Maria Bus Terminal, konden we vrijwel meteen in onze bus stappen welke om 16.20 uur vertrok naar Foz, waar we de volgende ochtend om 07.00 uur aankwamen. Hier hebben we de stadsbus genomen richting Terminal (lijn 105, 3,50 Real p.p.) en moesten we na uitstappen nog een kleine 500 meter lopen voor we bij onze accommodatie waren.


where to eat

We hebben een lekker maaltje genuttigd bij Brasa Burguer. De porties zijn groot, het is eten is echt lekker en het restaurant onwijs schoon. Ze maken zelfs de dopjes van de sausflessen na elke klant schoon en de tafels en vloer zijn spik en span. Het personeel is vriendelijk, de prijzen goed en je kunt gebruik maken van hun goede gratis internet. Prima plek voor hongerige mensen die vlees willen.


where to sleep || CHE LAGARTO SUITES

Che Lagarto Suites is een leuke plek als je andere reizigers wilt ontmoeten. Ze hebben zowel dorms als privé kamers en het personeel is vriendelijk, glimlacht altijd en zorgt ervoor dat je verblijf hier aangenaam is. De kamers zijn simpel maar hebben alles wat je nodig hebt en op het dakterras vind je een klein poedelbadje waar je kunt relaxen en wat kunt drinken van de bar. Er zijn verschillende gemeenschappelijke ruimtes waar je tv kunt kijken, de computers kunt gebruiken, een spelletje kunt spelen of gezellig kunt kletsen met andere reizigers. Het internet is erg goed en er hangt hier een heerlijk sfeertje. Zeker een aanrader.

 ** Vind de beste deals op trivago.com

 

Een ander groot voordeel aan dit hostel, is het boekingsbureau bij de receptie waar je tours kunt regelen, het Praktik Tourist Centre. Ze hebben ons geholpen met het organiseren van de trip naar de Argentijnse kant van de waterval en gaven ons de tip om te bootrit te doen. Meer hierover in 'What to do'.

Brazilië || Florianopolis - Che Lagarto Suites
Brazilië || Florianopolis - Che Lagarto Suites
Brazilië || Florianopolis - Che Lagarto Suites


what to do

We kwamen 's ochtends vroeg aan en moesten tot 12 uur wachten tot we konden inchecken. We hebben ontbeten, wat werk gedaan, rondgelopen en onze trip naar de watervallen vast geregeld. Het originele plan was om de watervallen alleen aan de Braziliaanse kant te bezoeken. Maar ja, bij ons gaat niks volgens plan..

NATIONAL PARK IGUAZ

De meningen over welke kant het mooist is variëren. Eenmaal aangekomen in Foz, besloten we dat het prima mogelijk was om beide kanten te bezoeken en dat het voor onze planning het beste zou zijn om met de Argentijnse kant te beginnen. We hebben onze tour bij het Praktik Tourist Centre geregeld, in de lobby naast de receptie bij Che Lagarto Suites, welke ons 's ochtends om 09.00 uur oppikten en 's avonds rond 18.00 weer terugbrachten. Om dit met een tour te doen is wel duurder, maar scheelt je heel wat tijd en gedoe. Wanneer je met het openbaar vervoer gaat, moet je uitstappen bij de grens om je overgang te regelen en de bus wacht niet. Je zult dus moeten wachten op de volgende bus. Om nog maar te zwijgen over de tijd die het je kost om je paspoort gestempeld te krijgen. En hetzelfde verhaal herhaalt zich op de terugweg. Door met een tour te gaan, hoef je je geairconditioneerde busje niet te verlaten want de chauffeur regelt alles. Zeker de 75 Real waard in onze ogen. Voordat je met z'n allen vertrekt, stop je eerst nog bij een wisselkantoor waar je Pesos kunt regelen. We hadden 330 Pesos p.p. nodig voor de entree, 25 Pesos p.p. tourist fee, 450 Pesos p.p. voor de bootrit en wat extra Pesos voor eten en drinken.

 

Eenmaal aangekomen bij de watervallen, kregen we een korte uitleg en werden we meegenomen naar de plek waar we de boottour konden regelen. De dame van het Praktik Tourist Centre zei dat dit zeker aan te raden was, dus we besloten om de korte tour te doen van 12 minuten. Wij waren om 13.00 uur aan de beurt en hadden dus eerst de tijd om de watervallen te bewonderen vanaf de upper train (rode route) en de lower trail (blauwe route). Onvoorstelbaar hoe groot de watervallen zijn en hoeveel water er naar beneden dondert. Erg indrukwekkend om te zien! Hierna was het tijd voor de boottour, welke elke Pesos waard was. Je krijgt de waterval van heel dichtbij te zien en te voelen welke zo onwijs krachtig is, hele gave ervaring. Je stapt drijfnat uit de boot, maar het is zeker de moeite waard. Echt een aanrader! We hadden gelukkig droge kleren mee dus nadat we ons hadden omgekleed en een snelle lunch genuttigd hebben, zijn we op de trein naar de Garganta do Diabo (Devils Throat) gestapt. Dit is een enorme halfronde waterval met een breedte van 150 meter waar het water 70 meter naar beneden dondert. Erg spectaculair om te zien van bovenaf. En in plaats van lang te moeten wachten op het treintje, zijn we teruggelopen naar de entree (ongeveer een uurtje) waar we precies op tijd aankwamen om op de bus te stappen en terug te gaan naar Che Lagarto Suites.

 

We hebben onze dag afgesloten met gratis Caipirinha's op het dakterras en wat extra biertjes waarna we met een grote glimlach op onze gezichten naar bed zijn gegaan.

PARQUE DAS AVAS

De volgende dag begon regenachtig maar we hadden onze tickets voor het vogelpark al gekocht, dus we moesten wel gaan. Na een kort busritje van 40 minuten met de lokale bus (lijn 120, 3,50 Real p.p.) kwamen we hier aan. En ondanks dat het park niet heel spectaculair is, is het leuk om te bezoeken als je de tijd hebt. Je krijgt de vogels van erg dichtbij te zien waardoor je prachtige foto's van ze kunt maken. Wij hebben hier ongeveer een uur rondgewandeld en al die tijd was het droog. Echter op het moment dat we naar buiten liepen en wilden oversteken om de watervallen van de Braziliaanse kant te bewonderen, begon het te hozen. Aangezien we niet de hele dag hadden en onze bus om 18.00 uur naar Bonito vertrok, besloten we terug te gaan naar ons hostel en de Braziliaanse kant over te slaan.


don't miss a thing


come with us to Foz do Iguaçu


Commentaren: 0