DON DET


Onze laatste bestemming in Laos is bereikt: Don Det. Een heerlijk relaxte plek vanwaar veel mensen de oversteek naar Cambodja maken.


DE TRIP

Vanuit Pakse zijn we met bus en boot naar Don Det gegaan. Een korte trip van ongeveer 1,5 uur welke ons naar een klein paradijsje in Laos bracht.

 

DON DET

Op Don Det heb je een heerlijke mix tussen toerisme en authentiek Laos. Bij aankomst loop je meteen door de hoofdstraat met restaurantjes en winkeltjes maar na deze straat bereik je het rustigere gedeelte. Wij hebben ter plekke een heerlijke bungalow geregeld met uitzicht over het water. Hangmatje erbij, helemaal prima! Don Det is dan ook een prima bestemming om alles even te laten bezinken en je voor te bereiden op een nieuw land.

BEZIENSWAARDIGHEDEN 

Via extreem hobbelige zandweggetjes bezaaid met rotsen, kan je een rondje op de fiets over het eiland maken. Via een brug maak je de oversteek naar Don Khon. De kosten voor deze oversteek zijn 35.000 kip (bijna € 4,-) maar als je erg vroeg gaat, staat er nog niemand en maak je de oversteek gratis. Met dit oversteekbewijs kan je dan wel weer gratis de grootse waterval bezoeken. Maar aangezien wij genoeg watervallen gezien hebben, hebben wij de oversteek lekker vroeg gemaakt en dus niet betaald. 

DOLFIJNEN

In de Mekong rivier rondom de eilanden leven zoetwater dolfijnen (irrawaddy), de lelijke zusjes van de ‘gewone’ dolfijnen. Je kan een bootje huren voor 70.000 kip (bijna € 8,-) en dan op zoek naar deze vreemde snuiters. Helaas zwommen ze in de wateren van Cambodja en mochten wij hier niet komen. We hebben ze alleen op een afstandje gezien en niet meer dan de ruggen wanneer ze even boven water kwamen. Helaas geen wilde sprongen of andere capriolen. 

 

FRIENDS

We hebben ons er in Vang Vieng al mee vermaakt, maar ook op Don Det zijn ze er: relaxte barretjes waar je op zitzakken kan genieten van de serie Friends. Heerlijk vermaak onder het genot van een hapje en een drankje.

STRAND

Je hebt op Don Det een aantal strandjes dus we hadden kerst op het strand kunnen vieren, maar we willen door. We vieren kerst dit jaar toch wel op een hele bijzondere locatie: Angkor Wat. Echter moeten we eerst nog in Cambodja zien te komen. Benieuwd naar alle scams die ze gaan uithalen bij de grens.Commentaren: 3
 • #3

  Albert (donderdag, 31 december 2015 15:08)

  Een hele fijne jaarwisseling en een voorspoedig en vooral gezond 2016 toegewenst.

 • #2

  Alida (vrijdag, 25 december 2015 11:01)

  Benieuwd waar jullie kerst gaan vieren en hoe.
  Wel een flesje wijn scoren......kunnen we nog even proosten :)

 • #1

  Henk&Jet Smid (vrijdag, 25 december 2015 09:43)


  ✨。