MUANG NGOI


Na wat foto’s en blogs gezien en gelezen te hebben over Muang Ngoi, waren we nieuwsgierig genoeg om een trip naar dit dorpje te ondernemen. En alleen de reis was al prachtig!


DE RIT
Vanuit Luang Prabang hebben we eerst een extreem hobbelige rit van 4 uur per minivan naar Nong Khiaw gemaakt. Hier stappen we in een bootje waaruit we een uur lang worden getrakteerd op prachtige uitzichten. We zien onwijs veel waterbuffels en koeien aan de kant, bananenplanten tussen het oerwoud en karstgebergten die versierd zijn door de laaghangende bewolking, vissers op kleurrijke bootjes over de Nam Ou rivier, prachtig! We varen verschillende dorpjes voorbij die aan de natuurlijk gevormde zandbanken zijn opgezet en al zwaaiend leggen we onze eerste contacten met de lokale bevolking.

MUANG NGOI
In Muang Ngoi is eigenlijk niet veel te beleven en dat is misschien ook wel de charme van dit dorpje. Er is 1 zanderige/modderige weg met een paar restaurantjes en wat kraampjes maar je ziet hier vooral veel spelende kinderen, puppies en kippen. De kinderen zijn nieuwsgierig en de mensen vriendelijk. De huisjes zijn simpel maar voldoen. Hier zie je hoe weinig je eigenlijk nodig hebt om te kunnen leven en gelukkig te zijn. 

 

De omgeving en de bergen lenen zich erg goed voor hikes door de dorpjes en de natuur, maar wij willen door. We merken dat we langzame reizigers zijn en dit is heerlijk. Maar als we Zuid-Amerika ook nog willen halen met het geld dat we hebben, moeten we af en toe iets meer vaart maken. We besluiten daarom om de volgende dag richting het zuiden te reizen, waarheen weten we nog niet, Phonsavan of Vang Vieng. Dat laten we afhangen van reisduur en gemak.Commentaren: 2
  • #2

    Yvonne (donderdag, 10 maart 2016 14:54)

    Heerlijk he, om langzaam te reizen en een land echt goed te leren kennen. Muang Ngoi is daar een perfecte plek voor: geen highlights, alleen de natuur en de locals... jammer dat jullie er maar een dag hadden, maar begrijp dat je keuzes moet maken als je nog meer plannen hebt. Zag laatste een bijzondere documentaire over dit dorp: the banana pancakes and the children of sticky rice, de moeite waard om eens te zien als je dat nog niet gedaan hebt. :)

  • #1

    Alida (maandag, 14 december 2015 14:36)

    Geweldig...die oude vrouwtjes in de deuropening...tijd om te luchten?