route & kosten laos


Wij zijn in Laos niet veel afgeweken van de standaard route, omdat deze route eigenlijk meteen alle hoogtepunten van Laos omvat. Wij hebben deze route door Laos inzichtelijk gemaakt met een kaartje en een kleine uitleg hierbij gegeven van de reis, eventuele bijzondere kosten en ons gemiddelde dagbudget.extra kosten

Visum € 32,- p.p.
Kookcursus € 65,-

Ballonvaart Vang Vieng € 72,- p.p.

Wij zijn Laos binnengekomen via de bus en daarna slowboat vanuit Pai - Thailand. Onze eerste stop in Laos was in Luang Prabang van waar we na een paar dagen zijn doorgereisd met de bus en daarna boot naar Muang Ngoi. Een prachtig pittoresk en authentiek dorpje waar je helaas al wel de invloed van het toerisme begint te zien.

 

Vanuit Muang Ngoi zijn we via Luang Prabang doorgereisd naar Vang Vieng. Een voorheen losgeslagen backpackers bestemming vooral bekend om het tuben. Nu het tuben aan banden gelegd is, is het hier een stuk rustiger. Wij hebben hier o.a. een ballonvaart bij zonsondergang gemaakt. Zeker een aanrader!

 

Vanuit Vang Vieng zijn we via Vientiane in Thakhek beland waar we de loop gedaan hebben. Ditzelfde hebben we in Pakse gedaan. Beide prachtige tochten waar je er toch zeker één van moet doen als je in Laos bent.

 

Als afsluiter hebben we een paar dagen fietsend en chillend op het zalige Don Det doorgebracht.don't miss a thing


gemiddelde dagbudget

Na 22 dagen Laos kwamen wij uit op een gemiddeld dagbudget van 217,493 Lao Kip (= € 22,22) p.p. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten van € 2,25 per transactie. Alleen de bovenstaande extra kosten van de kookcursus en de ballonvaart hebben we niet meegerekend, omdat deze niet gelden voor de gemiddelde backpacker in Laos. Ook de kosten van de overtocht met slowboat van Thailand naar Laos zijn niet in het budget van Laos meegenomen omdat deze kosten al bij de kosten van Thailand verrekend waren.

 

Hoe hebben wij dit dagbudget besteed? We slapen in kamers/bungalows met een eigen badkamer maar niet perse met airco. We wisselen het eten op straat af, met af en toe een restaurantje. Echter was dit in Laos wat lastiger. Hier hebben we vrij veel bij restaurantjes gegeten. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een (semi-automatische) scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

Hopelijk hebben toekomstige Laos gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!Commentaren: 0