VIENTIANE


De hoofdstad van Laos moest ons een dagje vermaken. Om de reis naar Thakhek te breken, hebben we hier een tussenstop gemaakt. Erg veel is er echter niet te doen in de stad, dus een dagje rondfietsen is meer dan voldoende.


DE RIT BEZIENSWAARDIGHEDEN
Voor iets meer dan een euro heb je een mooie brekfiets onder je billen en kan je op je eigen tempo de stad bekijken. Wij hebben o.a. tussenstops gemaakt bij Arc de Triomphe van Vientiane (de Patuxai), de plaatselijke kebabkraam (soms ben je wel klaar met al die rijst) en een paar tempels waaronder de Wat Sisaket en de Pha That Luang.

NIGHTMARKET
In Vientiane hebben we de grootste night market gezien tot dusver. We hebben een plekje in een soort van skybar gezocht en hier niet alleen genoten van het uitzicht over de rode daken van de kraampjes, maar ook van alle activiteiten er naast. Op een paar meter afstand van elkaar stonden verschillende klasjes fitnessoefeningen en dansjes te doen. We voelden ons hier zo goed door, dat we lekker een extra biertje genomen hebben samen met een man uit Nieuw Zeeland. Al pratende vertelde hij ons dat hij de volgende dag was uitgenodigd door een zeer goed Engels sprekende man die hem had aangesproken op straat. Het verhaal was dat 2 van zijn familieleden gingen emigreren naar Nieuw Zeeland en of hij kennis wilde komen maken en wat meer over Nieuw Zeeland wilde vertellen. Wij hadden echter al eens over deze scam gehoord, alleen dan in Cambodja. De scam is dat je of wordt gedrogeerd met je eten waarna je beroofd wordt, of dat ze je verleiden tot een potje poker waar je veel geld zult gaan verliezen. Geen idee of de beste gegaan is de volgende dag, wij hebben hem in ieder geval gewaarschuwd..

THAKHEK
Onze volgende stop is Thakhek. Een plaatsje bekend om een prachtige loop langs grotten en door de bergen. Wij laten ons verrassen!Reactie schrijven

Commentaren: 0