sao paolo


 

 

 

 

Sao Paolo is groot, erg groot! Het heeft meer dan 22 miljoen inwoners, en dit nummer is nog zonder de niet geregistreerde mensen in de favelas. Het heeft de hoogste concentratie van woontorens in de wereld en er staan meer dan 18.000 gebouwen met minimaal 15 verdiepingen. Er staan weinig oude gebouwen en dit alles samen maakt het een onwijs indrukwekkende stad.
how did we get there

Komend van Sri Lanka, hebben we gezocht naar de goedkoopste manier om naar Brazilië te vliegen. We hebben verschillende zoekmachines gebruikt en kwamen erachter dat vliegen via Parijs of Amsterdam het beste was. Dus we besloten naar Parijs te gaan, hier een week te blijven, koud te worden, en dan door te vliegen naar Brazilië. Onze ouders en vrienden hebben ons hier bezocht en de week was voorbij voor we het door hadden.

 

Vanaf hier was het het goedkoopst om eerst naar Casablanca te vliegen waar we een stopover hadden van 5 uur om 9,5 uur later in Sao Paolo te arriveren. Eenmaal op het vliegveld, hebben we gezocht naar een metro die er niet was. Terwijl we onze volgende stap probeerden te bepalen, kwam er een meisje op ons af die vroeg of we een lift naar de stad wilden. Wat? Uhm, dat zou fantastisch zijn! Dus de eerste fantastische mensen die we in Sao Paolo ontmoeten zijn Bruno en Theresa die ons zelfs helemaal naar ons hotel gebracht hebben. Ze vertelden ons dat mensen normaliter het beste een Uber vanaf het vliegveld kunnen nemen, wat ongeveer 95 Real kost.


where to eat & sleep || l'hotel porto bay

We zijn onze Brazilië reis in stijl gestart. We verbleven in het meer dan fantastische L'Hotel Porto Bay. Na een snelle check-in werden we naar onze kamer gebracht en dit was beter dan we konden wensen na een lange dag en nacht reizen. De eerste 2 dagen hebben we weinig gedaan behalve genieten van alle faciliteiten die het hotel te bieden heeft. De weegschaal stimuleerde (of dwong) ons om het sportzaaltje in te duiken waarna we onszelf konden belonen met chillen in de hottub, nog even het laatste zweet kwijtraken in de sauna om vervolgens nog even te ontspannen in het zwembad.

 

En het ontbijt..! Dat was echt geweldig. We hadden gelezen dat Brazilië groots en goed is in haar ontbijt en L'Hotel Porto Bay heeft deze boodschap ook ontvangen. Er was zalm, allerlei soorten kaas, ham, salami, fruit, sapjes en smoothies, veel soorten brood en nog zoveel meer. Het was zalig! Eén van die momenten waarop je baalt dat je vol zit.

 

Wat ook zeker het benoemen waard is, is het personeel. Je merkt dat iedereen plezier heeft in zijn/haar werk en ze zijn bereid je met alles te helpen. Zoals gezegd, een perfect start van onze tijd in Brazilië.

** Je vindt de beste deals op trivago.com

Brazilië || Sao Paolo - L'Hotel Porto Bay
Brazilië || Sao Paolo - L'Hotel Porto Bay
Brazilië || Sao Paolo - L'Hotel Porto Bay


what to do

Before coming here, we read Sao Paolo isn’t that interesting. We even thought of skipping this city. But since we would arrive after quite some hours of traveling, we decided to take our time here before heading anywhere else. And we are glad we did!

BECO DE BATMAN

Street art is altijd mooi om naar te kijken. Een steeg, volledig gevuld met street art is nog beter. Eco de Batman is één van die stegen en we hebben hier echt prachtige muurschilderingen gezien. Het is ooit begonnen met een Batman schildering rond 1980 en sindsdien, vullen lokale kunst studenten de muren met hun kunst.

OCTAVIO FRIAS DE OLIVEIRA BRIDGE

Deze prachtige brug is al van verre afstand te zien, maar we wilden hem van dichtbij bekijken. Het plan was om rond zonsondergang te gaan, maar het weer werkte nietje en het begon te regenen op het moment dat we wilden vertrekken. Dus we hebben de brug de volgende dag maar bewonderd bij daglicht, wat hem zeker niet minder mooi maakt. Deze brug is uniek door de X vorm en wordt helemaal verlicht tijdens speciale evenementen en rond Kerst.

WALKING THE STREETS

Ons originele plan was om Sao Paolo op de fiets te verkennen. Dit plannetje viel echter in duigen omdat het nogal moeilijk was om een plek te vinden waar ze fietsen verhuren, en toen we er één gevonden hadden, bleek deze nog maar 1 fiets te hebben. Dus we besloten om de metro als vervoer te gebruiken. En dit was eigenlijk best een goed plan. De aansluitingen zijn goed en je betaalt slechts 3,80 Real voor een enkele rit, ongeacht je bestemming.

 

We zijn een paar haltes voor ons hotel uitgestapt, bij Paulista, omdat we de stad ook een beetje te voet wilden verkennen. En dit voelde goed. Het is niet extreem mooi, maar het heeft een lekkere sfeer. We hebben een stuk over Avenida Paulista gelopen waar je o.a. gaten in het bovenste wegdek hebt, waardoor je de auto's op het wegdek onder je voorbij ziet razen.

 

Andere mooie plekken om te bezoeken zijn Cathedral da Se en the Ibirapuera Park, maar helaas begon het weer te hozen toen wij dit wilden doen, dus zijn we maar de sauna ingedoken.


don't miss a thing


come with us to sao paolo


Commentaren: 0