KHAO SOK NATIONAL PARK


We hadden vooraf gehoord dat we niet van tevoren een tour moesten boeken, maar dit beter ter plekke konden doen. Hier hebben wij uiteraard weer heel wijs naar geluisterd.

MORNING MIST RESORT

We hadden een heerlijk hutje in het Morning Mist Resort maar waren toch ook wel heel erg blij met de klamboe die er hing. Het hutje stond redelijk in de jungle met de daarbij behorende beesten en de daar weer bij behorende geluiden… ’s Nachts naar de wc gaan was best spannend aangezien niet alles potdicht afgesloten was. Maar, het uitzicht was fantastisch en we hadden een heerlijk balkonnetje met zalige chillstoelen dus niks te klagen. En het zwembad was ook best fijn na een lange trip in de bus.


CHEOW LAN LAKE

We hebben bij ons resort gekeken naar de verschillende trips en besloten om de dagtrip naar het Cheow Lan Lake inclusief bezoek aan Coral Cave te boeken. Iets waar we zeker  geen spijt van hebben.

 

We hebben verscheidene uren rondgevaren op het meer in een longtailboat en genoten van de prachtige uitzichten, waaronder de 3 uit het water stekende rotsen waar het National Park om bekend staat. Check, been there, done that! Tijdens de pauze voor de lunch konden we kanoën en zwemmen en na de lunch hebben we een trip door het regenwoud gemaakt.

 

Er wordt gezegd dat dit één van de oudste regenwouden ter wereld is, en om er dan doorheen te lopen is best gaaf. Helemaal op de momenten dat de gids je wijst op vogelspinnen, nog meer grote spinnen, rondspringende aapjes en grote hagedissen. Helaas geen wilde olifanten, tijgers en tapirs gespot, maar desalniettemin een mooie tocht. Je schijnt ze in maart wel te kunnen zien. Van de eindbestemming, de Coral Cave, waren we iets minder onder de indruk. Grotten zijn niet echt ons ding zeg maar…

 

 

EN DOOR!

Na 2 nachten Khao Sok hadden we het hier wel bekeken en werd het tijd voor weer een beetje zon, zee en strand. Op naar het eiland Ko Samui!Commentaren: 1
 • #1

  Evert Mulder (maandag, 19 oktober 2015 23:25)

  Hallo Marije en Michiel,

  Als ik jullie foto's zie wil ik zo weer terug. De mooie herinneringen aan Thailand zowel de cultuur als de natuur.
  Overigens zou een VEGETARIAN FESTIVAL voor jullie ook niet verkeerd zijn maar dan om de 14 dagen.
  Trouwens moet ik nog foto's/films voor jullie opslaan?
  Nou ik hoor het wel en geniet van alle moois wat jullie nog tegenkomen.