KOh TAO


Ko Tao was toch wel weer echt een heerlijk idyllisch eilandje.  Wat hebben we hier genoten!


ADVANCED OPEN WATER DIVERS

Zoals gezegd wilden we op Ko Tao graag een verdieping doen op ons duikbrevet. En Ko Tao ademt duiken. Het lijkt wel of iedereen hier aan het leren is voor zijn brevet, overal zie je mensen met studieboeken. De sfeer op het eiland is enorm relaxed en dat is zalig!

 

Een keuze maken uit de meer dan 50 (!) duikscholen viel ons mee. We zijn bij verschillende duikscholen naar binnen gelopen en beide hadden we uiteindelijk bij Phoenix Divers het beste gevoel. Nog even de recensies gecheckt online en deze kwamen overeen met ons gevoel. 

 

DAG 1

De eerste dag hebben we twee duiken gemaakt. Tijdens de eerste duik moesten we oefenen met ons neutrale drijfvermogen en allemaal kunstjes doen terwijl we door een vierkant door moesten zwemmen. Erg leuk en leerzaam. Ook hebben we geoefend met navigeren. Dit houdt in dat je een kompas om je pols hebt en na een tijdje zwemmen aan de hand van het kompas moet aangeven waar de boot is. 

 

De tweede duik stond was vooral een fundive, dus genieten van de vissen en al het moois.

 

DAG 2

De tweede dag was iets spannender. Om je brevet te halen moet je een duik van 30 meter gedaan hebben. Deze hebben we gecombineerd met een wrakduik. Helaas was het zicht onwijs slecht dus was deze duik niet heel spectaculair. Echter wel weer leerzaam want met slecht zicht is het duiken toch weer anders. 

 

De tweede duik moesten we zelf leiden. We kregen de kaart van de duikspot te zien en deze moesten we natekenen zodat we hem onder water konden raadplegen. We mochten zelf bepalen hoe we de duik gingen doen en waar we langs gingen. Marije vond dit wel lastig maar Michiel is zoals jullie wel verwacht hadden een geboren leider en navigator! 

 

Tevens stond de nachtduik op dag twee op het program.. Best spannend want je ziet echt niks! Uiteraard krijg je wel een zaklamp mee, maar je zicht daarmee is beperkt. Wel heel bijzonder om te doen en de angst viel gelukkig mee. Vooral het oplichten van het plankton was gaaf om te zien. Toch gaat onze voorkeur wel uit naar de dag duiken met goed zicht :)


OVERIGE BEZIENSWAARDIGHEDEN

Erg veel is er verder niet op het eiland te doen. Zoals gezegd ademt het eiland duiksport en dat is dan ook het voornaamste om hier te doen. We hebben nog een kansloze klautertocht naar het skelet van een walvis gemaakt, maar dit is een domper. Pokke eind gelopen (uiteraard te ver omdat we het eerst niet konden vinden) en dan hangt er ergens een skelet boven allemaal rommel in een schuur. 

 

Verder zijn de beide stadjes leuk, kan je er uiteraard heerlijk eten en vielen de prijzen ons onwijs mee! Ko Tao heeft onze verwachtingen in ieder geval volledig waargemaakt.TIME FLIES WHEN YOU'RE HAVING FUN

En dan ben je al bijna vier weken in Thailand.. De tijd vliegt! En aangezien ons visum geldig is t/m dinsdag 03 november, moeten we snel naar Bangkok om ons visum te verlengen. Commentaren: 11
 • #11

  Henriette (zaterdag, 07 november 2015 13:06)

  Jeetje... wat een mooi filmpje! Echt prachtig! Wat een gave vissen!

  En ik moest zo hard lachen om:
  "We hebben nog een kansloze klautertocht naar het skelet van een walvis gemaakt, maar dit is een domper. Pokke eind gelopen (uiteraard te ver omdat we het eerst niet konden vinden) en dan hangt er ergens een skelet boven allemaal rommel in een schuur."

  Hahahahaha... ik zie het helemaal voor me!!! ; ) Hilarisch!

  Have fun skatties en hou ons op de hoogte!!! X

 • #10

  Janny en Ton (woensdag, 04 november 2015 19:01)

  Marije en Michiel, wat mooie fotografie, prachtige filmpjes en schitterende verhalen. Hier genieten we van.
  Ik ga toch maar met Janny in overleg om weer een aquarium te beginnen.
  Veel genieten en plezier verder.

 • #9

  Marije (woensdag, 04 november 2015 13:01)

  Dank allen voor jullie leuke reacties! Heerlijk om zo af en toe iets van het thuisfront te horen, helemaal als het complimenten zijn ;)

 • #8

  Laura (dinsdag, 03 november 2015 21:42)

  Wat een mooi filmpje!! Jullie zijn ondertussen pro's man!

 • #7

  Karin Prins (dinsdag, 03 november 2015 20:46)

  Wauw wat super gaaf. Mooi filmpje ook.

 • #6

  Mandy (dinsdag, 03 november 2015 14:07)

  Wat een mooi filmpje en wat maken jullie toch fantastische reisverslagen! Jullie weten ons zo wel heel goed mee te nemen op jullie droomreis! Geniet ervan!

 • #5

  Hester (dinsdag, 03 november 2015 10:37)

  Wow................. Marije en Michiel, wat een belevenis. Geweldig dat jullie zo genieten. En de manier van filmen en editen geeft het gevoel dat ik naar een reisprogramma aan het kijken ben! Mooi hoor

 • #4

  Kim (dinsdag, 03 november 2015 09:02)

  Wauw wat ontzettend mooi weer!

 • #3

  marietje (dinsdag, 03 november 2015 08:36)

  supermooi filmpje. heerlijk om naar zoiets te kijken zonder zelf het diepe water in te moeten. ik zou het niet durven!!!!
  mooie muziek ook bij de beelden. lekker wakker worden zo!! prachtige reis maken jullie. wat zien jullie veel bijzondere dingen. blijf vooral genieten!!!!!

 • #2

  Alida (zondag, 01 november 2015 18:37)

  Muldertje...je hebt al een prachtige vakantiekleur en ziet er goed uit!
  Hier vandaag slecht weer voor nieuwsgierige mensen :)

 • #1

  Jeannette (zondag, 01 november 2015 10:25)

  Ziet er allemaal weer schitterend uit!! Genieten!!