KOh PHA-NGAN


Na een boottocht van ongeveer 50 minuten kwamen we aan in Koh Pha-Ngan. Hier hadden we een hutje op de rotsen geboekt met een fantastisch uitzicht! Dit was dan ook het enige fantastische aan het hutje.. Het viel van ellende bijna uit elkaar, de gaten zaten in de vloer, de insecten hadden vrij spel als ze binnen wilden komen, de kleine gekko’s werden hier vergezeld door een grote gekko (schrik!), echt schoon was het ook niet en de rit er naar toe achterop een scooter met een zware backpack op de rug was ook geen pretje. De pier naar de rotsen was wel weer onwijs mooi. En dat uitzicht… 


LUXE

Na het vervallen hutje waren we stiekem een beetje toe aan luxe. Even de kleren laten wassen, lekker een kamer met airco en dus geen klamboe, rustig naar de wc kunnen zonder eerst alles te moeten inspecteren op vieze insecten. En eigenlijk hadden we zin in een paar dagen zelf koken en Michiel had zin in vlees, veel vlees! Lang leve het internet want we hebben een mooie villa gevonden! Nou moeten we wel zeggen dat ze hier een vervallen hutje op de rotsen al een resort noemen, dus de benaming villa moet ook met een korrel zout genomen worden. Maar, het was super! We hadden een heerlijk huis met een zalig bed, goede (warme) douche, airco, zwembed en een keukentje! 

 

We hebben de middag voor we onze intrek in de villa namen, vooral besteed aan boodschappen doen. En dat was al een belevenis op zich. We zijn o.a. bij de Makro geweest waar van alles gratis te proeven was. Hierna hoefden we niet meer te lunchen! Opvallend was ook dat er vrij veel westerse backpackers rondliepen..


CHILLEN

Onze dagen in de villa hebben vooral bestaan uit chillen. Marije kon wat werk voor Winkelcentrum Emmermeer doen (hier doen we de marketing voor, en een extra zakcentje bijverdienen tijdens de reis is nooit verkeerd), we hebben de was laten doen, gefacetimed met het thuisfront, de website nog mooier gemaakt, onze hardloopschoentjes hebben weer wat kilometers gemaakt, onze buikjes zijn gevuld met westerse maaltjes (lees: veel vlees!), we hebben ons laten vermaken door de speelse honden hier en een dagje chillen aan het zwembad mocht niet uitblijven. Kortom: niks te klagen. We waren deze dagen ook wel extra blij met ons luxe plekje want we hebben veel regen had. Eén dag heeft het bijna onafgebroken geregend en verder eigenlijk elke dag wel een beste bui. Dat krijg je als het regenseizoen is.


BEZIENSWAARDIGHEDEN

Echte bezienswaardigheden hebben we verder niet echt ontdekt hier. Tijdens het inmiddels welbekende rondje eiland op de scooter hebben we vooral een beetje rondgereden en de hotspots bezocht waaronder de kansloze watervallen. Een waterval heet hier al een waterval als het water van 20 cm. van een rots op een andere rots valt.. Niet heel boeiend. Helemaal niet als er waterleidingen doorheen lopen en het water bruin (hopelijk van het zand) is.

 

Wat wel weer mooi was, is de zandbank van Koh Ma. Bij laag water loopt er een strand tussen beide kanten van het water door, bij hoog water staat deze onder water. Het uitzonderlijk mooie viewpoint hiervoor hebben we niet kunnen vinden.

 

Verder genoten van een mooie zonsondergang. En dat was Ko Pha-Ngan voor ons. Na zes nachten wordt het tijd voor het volgende eiland: Ko Tao. Hier willen we een verdieping op ons duikbrevet gaan halen dus de komende dagen zullen waarschijnlijk wat actiever zijn. Commentaren: 4
 • #4

  Laura (donderdag, 29 oktober 2015 21:46)

  Pffffffffff wat mooi zeg!!

 • #3

  Kim (dinsdag, 27 oktober 2015 10:08)

  Fantastisch!

 • #2

  Alida (maandag, 26 oktober 2015 18:12)

  ....zucht.....prachtig :)

 • #1

  Pa (maandag, 26 oktober 2015 15:16)

  Genieten in het kwadraat dus. Succes met het duiken.