KOh PHI PHI


Vanuit Phuket zijn we met de boot naar het kleine paradijs Koh Phi Phi gevaren. Deze boottocht duurde ongeveer 1,5 uur en de boot was gelukkig niet afgeladen vol. We hadden een lekker plekje op het dek bemachtigd dus we hebben de rit relaxed doorstaan. Helaas was de lucht nog steeds wazig waardoor het prachtige aangezicht bij aankomst ontbrak. Desalniettemin is het nog indrukwekkend om bij aankomst de enorme rotspartij uit het water te zien steken. Laat het chillen maar beginnen!

 


MINI VAKANTIE

Koh Phi Phi is onder andere bekend van de film 'The Beach' welke op 1 van de onbewoonde eilandjes is opgenomen. Het eiland is een heerlijke vakantiebestemming met prachtige stranden, mooie uitzichten (welke we gelukkig toch gehad hebben want de 'haze' trok na een paar dagen op), lekker eten en mooie snorkelplekjes. Het was in eerste instantie de planning om hier 3 nachten door te brengen maar toen de zon doorbrak en we de blauwe lucht zagen, hebben we onze mini vakantie hier verlengd met nog 3 extra nachten.

Het leuke van Koh Phi Phi is dat er voor ieder wat wils is. Het stadje is levendig en vol met restaurantjes en barretjes. Maar buiten het stadje zijn veel relaxte resorts te vinden. Jong en oud, alles loopt hier rond.

 

PRIVATE TOUR

Niet alleen het eiland zelf is prachtig, ook alles er om heen is erg mooi. We hebben samen met een meisje uit Argentinië een longtailboat gehuurd en onder andere een bezoekje gebracht aan Maya Bay (de locatie van de film The Beach), Monkeybeach (een klein viezig stukje strand met een paar apen) en we hebben op diverse plekken gesnorkeld. Onwijs mooi! Op de bijtende vissen (we zijn erg lekker blijkbaar) en de enorme kwal (minstens 50 cm. in de doorsnede) die ons achtervolgde waarna we moesten zwemmen voor ons leven na. 

Tip: als je Maya Bay wilt bezoeken is het echt mooier om een private tour te doen en extra vroeg te vertrekken zodat je nog een beetje strand ziet in plaats van alleen maar toeristen. Wij waren hier rond 08.00 uur en toen werd het al druk.

VIEWPOINT

Wanneer je op Koh Phi Phi bent, mag een bezoek aan het viewpoint zeker niet ontbreken. Toegegeven, het is een beste klim, maar dat is deze meer dan waard. We hadden gelezen dat we hier voor 10.00 uur moesten zijn zodat je de zon in de rug hebt en de mooiste foto's kunt maken. Zo gezegd, zo gedaan. De entree is slechts 30 baht (nog geen 75 cent) en wat krijg je hier veel moois voor terug.

MAXIMAAL CHILLEN

Verder hebben we eigenlijk vrij weinig gedaan. Onze blanke huidjes hebben een kleurtje gekregen (meerdere kleuren eigenlijk variërend van kreeftrood tot lekker bruin), zoals gezegd hebben we heerlijk gegeten, ons huisje was zalig (we zaten op een lekker rustig plekje) met helaas 1 nadeel: muggen. Veel muggen. Marije bleek lekkerder dan Michiel en zat al snel onder de bulten. Daarna hebben we maximaal gespoten met Deet waardoor we de strijd toch gewonnen hadden. Maar wat hebben we verder genoten!

 

Het verlaten van het eiland voelt dan ook een klein beetje als naar huis gaan na vakantie. Maar gelukkig hebben we nog heeeeeeel veel moois in het verschiet! Op naar Phuket.Commentaren: 11
 • #11

  Hugo (woensdag, 14 oktober 2015 11:52)

  Ziet er paradijselijk uit mensen! Prachtig! Goed bezig met de videomontages ook. Floortje Dessing eat you heart out! :P
  Bijzonder om te zien hoe het veranderd is sinds 14 jaar geleden toen ik er was. Stukje drukker... oefff! De vissen zijn gelukkig nog wel hetzelfde. Die ene links herkende ik nog van toen...

  Verwonder en geniet! Groet vanuit koud Hilversum, Hugo

 • #10

  Bertine (dinsdag, 13 oktober 2015 22:03)

  oooogh phi phi.... De plek die mijn hart veroverde en waardoor ik verliefd werd op Thailand. Waar ik 5 dagen zou blijven maar wat er 21 werden

 • #9

  Slotsie (maandag, 12 oktober 2015 22:19)

  Very nice shizzle!!

 • #8

  Hermi van DIjken (maandag, 12 oktober 2015 21:12)

  Hoi Hoi,
  Goh wat super mooie foto's in een bijzondere mooie wereld! De hele familie Mulder is onderweg!!!!!! Leuk toch?
  Nog veel plezier en ik kijk uit naar het eerstkomende verhaal van jullie. Liefs

 • #7

  Yvonne (maandag, 12 oktober 2015 20:26)

  Wauw!! Wat een prachtige foto's!!! Mooi gemillimeterd kapsel Michiel!

 • #6

  Laura (maandag, 12 oktober 2015 20:11)

  Mooi!!!


  Michiel ff de schoudertjes insmeren he..

 • #5

  Bergit (maandag, 12 oktober 2015 19:42)

  JALOERS! Wat is het daar mooi zeg! En die mooi versierde boten. Jullie verblijf ziet er ook romantisch uit. En dat helderblauwe water...zucht...
  LAA KON!
  Vanuit "vorstaandegrond"Hardenberg

 • #4

  Kim (maandag, 12 oktober 2015 18:46)

  En nog steeeeeeeds niet jaloers

 • #3

  daphne (maandag, 12 oktober 2015 18:30)

  WAUW.... wat super mooi daar!!

 • #2

  Alida (maandag, 12 oktober 2015 18:14)

  Zucht....gaan jullie ons nu echt de komende twee jaar dit soort foto's laten zien? :)
  Wat prachtig daar!! zo te zien genieten jullie volop.
  xx

 • #1

  Henriette (maandag, 12 oktober 2015 17:56)

  WAUWIE!!!!!!