KOh SAMUI


Vanaf Khao Sok zijn we met de bus naar een klein plaatsje vlak naast Surat Thani gereden en vanaf daar met de boot naar Koh Samui. Bij aankomst een taxi gedeeld met een Nederlandse jongen die bij de start van zijn reis in Bangkok, zijn hele trip heeft laten regelen door een booking agency en er nu achter kwam dat hij veel te veel betaald heeft voor alles. Tip voor toekomstige (Thailand) reizigers: niet doen! Lekker alles zelf ter plekke regelen.


CACTUS BUNGALOW

We hadden een hutje geboekt voor 3 nachten vlakbij het strand. Echter was het bij aankomst niet helemaal zoals we gehoopt hadden. Waarom weten we eigenlijk niet, maar het was geen Ko Phi Phi.. Daar waren we toch wel een beetje verwend met het paradijselijke. Maar uiteraard hebben we er het beste van gemaakt. We waren ook onwijs blij met het meegebrachte muskietennet want deze hing er niet en vooral Marije wordt lekgeprikt door de muggen!

 

We zaten vlakbij het Fisherman’s Village waar we ’s avonds lekker rondgestruind hebben en zowaar voor een prikkie onwijs lekker gegeten hebben. De prijzen vielen ons verder nogal tegen..


RONDJE EILAND

Uiteraard hebben we ook hier een scooter gehuurd. Dit kost een keer € 10,- per dag en het is een heerlijke manier om de dingen te bekijken. Uiteraard weer de nodige tempels gezien, allemaal lokale lekkernijen geproefd op de markt en verder gewoon een beetje rondgereden. Opvallend is wel dat ze overal geld voor vragen. Mooi viewpoint, betalen! Watervallen, betalen! Doen wij lekker niet aan mee.

KWALLEN

Ondanks dat het strand niet ons paradijs was, hebben we toch lekker een dagje liggen chillen. Helaas niet gezwommen en alleen op het strand gelegen, want door de wind wemelde het van de gevaarlijke kwallen. Een paar weken geleden is een Duits meisje overleden na een kwallenbeet dus wij hebben braaf het water vermeden. Maar of het strand wel zo veilig was.. Op ongeveer een metertje of twee werd een hagedisje verorberd door een slang. Gelukkig was de slang meer dan een slangetje dus hoefden we hier niet te vrezen voor ons leven.


KOH PHA-NGAN

Na drie dagen waren we Koh Samui wel zat en werd het tijd voor de volgende stop: Koh Pha-Ngan.Commentaren: 0