PAI


Pai is onze laatste stop in Thailand voor we beginnen aan de overtocht naar Laos. We hebben nog getwijfeld of we naar Chiang Rai zouden gaan, maar afgezien van het het witte paleis, zijn hier voor ons weinig bezienswaardigheden die nog iets toevoegen aan onze Thailand ervaringen. Pai zelf is een leuk stadje maar onwijs toeristisch. In onze ogen een beetje een hype: je bent niet in Thailand geweest als je niet in Pai bent geweest. Terwijl er eigenlijk weinig Thais meer aan Pai is. Veel backpackers, een erg drukke avondmarkt die niet heel veel anders is dan andere avondmarkten en het voelt een beetje Westers aan. Maar de omgeving is fantastisch!

 


RELAXMODUS

We merken dat we, ondanks dat we er bijna 2 maanden over gedaan hebben, best snel gereisd hebben. We hebben veel dingen gezien, veel indrukken opgedaan en veel tijd in de bus doorgebracht. We zijn even toe aan niks. En daar leent onze guesthouse zich prima  voor. Het beschikt over een buitenkeuken dus we hebben weer wat heerlijke maaltijden gemaakt, waaronder uiteraard heerlijke gehaktballen met bloemkool.

 

 

BEZOEK

Het eerder ontmoette stel, Kelly & Kees, heeft zich nog heel gezellig 2 dagen bij ons gevoegd in Pai. Samen met hen zijn we er op uitgetrokken in de omgeving van Pai. Gewoon weer heerlijk scooters huren en gaan. We zijn naar de Pai Canyon, Pambok Waterfall geweest en hebben de zonsondergang bekeken bij de Temple on the hill (Wat Phra That Mae Yen).

 

Zowaar ook nog weer een grot bezocht (Lod Cave). Met een bootje en een gids met gaslantaarn mag je de grot betreden, en dit was zowaar indrukwekkend.

 

LONGNECKS

In het noorden van Thailand, o.a. in de omgeving van Pai, wonen stammen ook wel bekend als Longnecks. Dit zijn de dames met de ringen om hun nek. Officieel zijn de longnecks afkomstig uit voormalig Birma (nu Myanmar) maar zij hebben hun eigen land moeten ontvluchten in 1992 en hebben een vluchtelingen status in Thailand. Om één van deze dorpen te bezoeken, de Huay Seau Thao Village, moesten we naar Mae Hong Son.

 

MAE HONG SON

Ons plan was om naar Mae Hong Son (op 107 kilometer van Pai) te rijden, de longnecks te bezoeken, hier te overnachten en dan de volgende dag weer terug te rijden. 

 

Aangekomen in Mae Hong Son, zijn we meteen doorgereden naar de Longnecks. Dit was een aparte beleving. Bij aankomst betaal je 250 baht (ongeveer 6 euro) en dan mag je ‘het dorp’ in. Hetgeen je ziet is niet meer dan een straatje met kraampjes met hier de Longneck dames. Ze proberen je allemaal wat te verkopen maar eigenlijk wil je niks kopen, je wil de dames zien en fotograferen. Dit voelt ietwat ongemakkelijk. Maar aangezien het entreegeld al ten goede komt aan de bewoners, betaal je ze eigenlijk al voor deze foto’s.. De dames waren prachtig, maar het bezoek aan het dorp viel ons nogal tegen. We waren binnen een half uur weer bij de scooter en aangezien er verder niet heel veel te beleven was in Mae Hong Son, hebben we besloten gewoon weer terug te rijden naar Pai. 

 

Dit was zeker geen straf. Je rijdt door de bergen met de mooiste uitzichten en heerlijke kronkelweggetjes. Het is dat je na verloop van tijd beurse billen krijgt, anders heb je niet eens door dat je best lang op de scooter zit. Vlak voor Pai, op ongeveer 15 kilometer buiten de stad, zit de Sai Ngar Hotspring en dit was een welkome opwarming na een koude rit op de scooter. Uiteindelijk hebben we  270 kilometer gereden en een mooie afsluiting van onze trip door Thailand gehad.

HIEPERDEPIEP...HOERAAA!

Aangezien we ’s avonds op Michiel zijn verjaardag, 02 december, vertrekken richting Laos, kunnen we dan niet uit eten. Dit hebben we maar op zijn oudejaarsavond gedaan. Uiteraard weer biefstuk en dit smaakte heerlijk.

BYE BYE THAILAND
Hello Laos! Op de laatst mogelijke dag verlaten we Thailand. Ons visum is geldig t/m 03 december en die dag vertrekken we ook per slowboat over de Mekong River naar Laos. Dit is een lange reis van 2 dagen op een boot met houten bankjes en weinig ruimte maar met adembenemende uitzichten. We zijn erg benieuwd hoe we dit gaan ervaren!Commentaren: 1
  • #1

    jan.snijder.grb@hetnet.nl (donderdag, 03 december 2015 08:42)

    Hoi, Michiel en Marije.
    Allereerst nog gefeliciteerd met je verjaardag Michiel.
    We genieten regelmatig van jullie verslagen en bijbehorende foto's. Dat jullie genieten straalt wel van je verhalen af. We zouden zeggen VOORAL DOORGAAN MET GENIETEN. Groetjes, Jan en Jantje.