bogota


 

 

Bogota is de hoofdstad van Colombia en is een bijzondere stad om te bezoeken. Het heeft prachtige koloniale gebouwen, onwijs veel musea, goede restaurants, overal zie je streetart met bijzondere achtergrondverhalen en helaas een zichtbaar groot verschil tussen arm en rijk. Dankzij de hoogte van 2.600 meter, is het lekker koel in Bogota en omdat het op de evenaar ligt is het weer het hele jaar door hetzelfde met zo'n 18 graden. Wanneer je hier aankomt, moet je misschien even wennen aan de hoogte dus doe het lekker rustig aan!Colombia || Bogota - Nuestra Senora del Carmen
Colombia || Bogota - Street art Calle Jon Del Embudo
Colombia || Bogota - Museo Casa de La Moneda


how did we get there

Bogota was onze eerste stad in Colombia en komend vanaf Cuba kwamen we aan per vliegtuig. Eenmaal op het vliegveld, hebben we een taxi genomen (loop gewoon naar buiten en je ziet een lange rij taxi's staan) welke ons naar ons hotel gebracht heeft. Zo simpel kan het zijn.


where to eat & sleep || 104 art suites

Colombia || Bogota - 104 Art Suites

We verbleven in de prachtige 104 Art Suites welke gesitueerd is in een prachtige buurt. Het ligt een stukje buiten het historische centrum maar een Uber rijdt je voor slechts 14.000 Pesos die kant op. Het heerlijke aan deze buurt is dat het veilig is, lekker rustig en op loopafstand van Parque de la 93 wat één van Bogota's meest populaire winkel-, uitgaans- en restaurant gebieden is.

 

Een ander leuk punt van dit hotel is dat ze artiesten de vrije hand hebben gegeven om de kamers te decoreren waardoor elke kamer er anders uitziet. Daarnaast zijn de kamers ruim, de bedden onwijs comfortabel and is de douche hemels. Onze kamer had een kleine buitenruimte welke versierd was met een prachtige muurschildering.

 

's Ochtends kan je je eitje bestellen zoals je hem graag eet, ze hebben verse sapjes, lokale lekkernijen en vers fruit. Een heerlijk begin van de dag. Maar ook de lunch en het diner zijn erg goed hier! En dit is alles voor prima prijzen.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

We hebben onze zondag al rondstruinend door de straten van Bogota doorgebracht. De meeste winkels waren gesloten maar desalniettemin was het een levendige boel. Overal zijn straatartiesten, mensen die de kunsten van de artiesten bewonderen genietend van een ijsje en rondlopend met hun honden. Er is genoeg te bekijken zonder je te vervelen. We zijn op de trap bij Plaza de Bolivar gaan zitten met een broodje en hebben hier heerlijk mensen zitten kijken terwijl we onze broodjes deelden met de honden en vogels.

MUSEO CASA DE LA MONEDA

Dit museum is gratis en heeft verschillende tentoonstellingen. Wij moeten eerlijk bekennen dat we hier weinig van gezien hebben omdat we voornamelijk foto's gemaakt hebben van de prachtige trap. Klinkt suf maar als je de foto's hieronder ziet, snap je het ongetwijfeld!

MUSEO IGLESIA SANTA CLARA

Dit is één van Bogota's oudste kerken en heeft overal decoratie. Een erg interessante plek om te bezoeken. Blijkbaar worden hier ook kleine concerten gegeven want tijdens ons bezoek was er een band aan het repeteren. Dit museum wordt gerund door de overheid als een museum en is ook gratis te bezoeken.

NUESTRA SENORA DEL CARMEN

Deze prachtige rood met witte kerk is ook gratis te bezoeken en een echte eye-catcher. Maar niet alleen de buitenkant is prachtig, ga ook zeker naar binnen als de deuren open zijn. Zeker een paar foto's waard.

GRAFFITI TOUR

Eén van de highlights van onze tijd in Bogota was de Graffiti Tour. We denken heel veel geluk te hebben gehad omdat de tour gedaan werd door één van de meiden die deze tour gestart is en zelf een graffiti artiest is. Ze geeft veel achtergrondinformatie bij de muurschilderingen en weet veel over de artiesten zelf te vertellen. Wij zijn niet echt fan van tours, maar dit is echt een aanrader. Ze was in staat om onze aandacht gedurende de volledige 3 uur vast te houden, wat een hele prestatie is. En verlaat de tour niet voor hij helemaal over is. Als afsluiter krijg je tekst en uitleg bij een paar politiek getinte schilderingen die erg interessant zijn. Tijdens de tour zijn we door de straat Calle Jon Del Embudo gelopen, wat normaliter geen onderdeel van de tour is, maar ook zeker het bezoeken waard is.

 

De Engelse tour wordt 2x per dag gegeven (om 10.00 uur en 14.00 uur) en start in Parque de los Periodistas. Het is gebaseerd op donaties en je moet je opgeven via de website.

MONTSERRATE

Door tijdgebrek zijn wij de Montserrate berg (vernoemd naar de Montserat in Barcelona) niet opgegaan, maar dit moet ook één van de hoogtepunten van een bezoek aan Bogota zijn. Je kunt lopend omhoog of gewoon lekker makkelijk de trein of kabelbaan nemen.


don't miss a thing


come with us to bogota


Commentaren: 0