cartagena


 

 

Cartagena was vroeger één van Zuid-Amerika's belangrijkste  en rijkste havenstad. Voor wie houdt van oude, gekleurde, koloniale steden, Cartagena is the perfecte stad om een dag (of 2) in rond te slenteren. Het is een populaire stop voor cruiseschepen dus de stad loopt zo nu en dan helemaal vol met cruisers. Zodra je door de bogen van de stadspoort loopt, de Torre del Reloj, snap je meteen waarom. De stad is gezellig en erg kleurrijk. En ondanks dat je overal straatverkopers hebt, wordt je niet echt lastiggevallen. Voor het kopen van je Colombia souvenirs zit je in Cartagena ook zeker goed.Colombia || Cartagena -  las Bovédas
Colombia || Cartagena
Colombia || Cartagena


how did we get there

Our casa in Taganga arranged a minivan including pick up at 10 am (50.000 Pesos p.p.). We prefer a minivan over the regular bus because it picks you up where you want and drops you of at the doorstep of your new place. The ride takes about 5 hours.


where to eat & sleep

Via Airbnb hadden we een heerlijke plek geboekt op loopafstand van het centrum, in een veilige en leuke buurt, waar we alles hadden wat we nodig hadden. De kamer had een goede airco (wat zeker nodig was, want het wat onwijs warm in Cartagena), we hadden onze eigen badkamer met prima douche en de wifi was erg goed wat prettig was omdat we wat belangrijke Sky gesprekken hadden. Er was ook een wasmachine welke gebruikt kon worden en een keuken. We konden dus weer lekker zelf in de weer met zelfgemaakte maaltjes. In de buurt van het appartement zitten ook veel leuke restaurants, net als in het centrum. De eigenaar is onwijs vriendelijk en behulpzaam. Zeker een aanrader, dit appartement!

** Je vindt ze op Airbnb. Nog geen lid? Gebruik deze link en krijg € 30,- krediet. Klik hier om het apartment te boeken.


what to do

Zoals gezegd is Cartagena een prachtige plek voor wie er van houdt om oude, kleurrijke, koloniale steden te verkennen. Wij hebben de afgelopen maanden echter nogal wat van deze steden gezien, en raden verwend. Maar toch was een wandeling door het centrum nog de moeite waard.

CITYWALK

We zijn onze wandeling uiteraard gestart bij de stadspoort en vanuit hier terechtgekomen op Plaza de los Coches. Dit levendige plein heeft een nare historie want het werd vroeger gebruikt voor de slavenhandel. Tegenwoordig heeft het plein een zoetere invulling gekregen met alle kleine kraampjes waar tientallen soorten zoetigheid wordt verkocht onder de Portal de los Dulces. Lopend door de straten zijn we verschillende kerken en kathedralen gepasseerd en zijn we ergens in een van de vele parkjes gaan zitten om een ijsje te eten en lekker mensen te kijken. Uiteindelijk belandden we bij de stadsmuur (las Murallas) waar we heerlijk konden afkoelen door de frisse zeebries. Lopend over de muur stuitten we op las Bovédas. Deze bogen werden voorheen gebruikt als militaire opslagplaats. Na de onafhankelijkheid hebben ze dienst gedaan als gevangenis en tegenwoordig moet je hier oppassen voor je portemonnee want er zitten erg veel leuke souvenirwinkeltjes. 

THINGS WE MISSED

Het Teatro Adolfo Mejia zag er prachtig uit op foto's en daar is het voor ons helaas bij gebleven. Het was gesloten toen wij hier heen wilden. We hebben ook de Castillo San Felipe de Barajas en Monastery de la Popa wat een prachtig uitzicht over de stad biedt, gemist. Ons oorspronkelijke plan was om nog één van de stranden te bezoeken maar na onze kennismaking met het prachtige Tayrona National Park, kon dit ons niet meer bevredigen.


don't miss a thing


Commentaren: 0