info brazilë


VALUTA
De munteenheid van Brazilië is Real. Check de wisselkoers op www.wisselkoersen.nl


BESTE REISTIJD
De kust van Brazilië heeft een tropisch klimaat. Vanaf Rio naar het zuiden duurt het regenseizoen van oktober tot januari. In het noordoosten begint de regenperiode veel eerder. Mei t/m juli is daarmee de beste tijd om naar Brazilië te gaan, met uitzondering van het noordoosten, waar je beter tussen augustus en december heen kunt gaan. In de zuidelijke binnenlanden is het een stuk koeler, maar zelfs daar zijn er veel winterdagen die aangenaam zijn.

Bron: Columbus ReisplannerVACCINATIES

Voor up to date informatie over vaccinaties, malaria en andere gezondheidsrisico's, check de website van Vaccinaties op Reis.


VISUM
Je visum voor Brazilië is erg simpel, je krijg hem gewoon bij aankomst. Wij kregen automatisch een visum voor 90 dagen, wat het maximum is. Wanneer je langer dan 30 dagen blijft, kan het handig zijn om dit aan te geven omdat ons was verteld dat je in eerste instantie een visum krijgt voor 30 dagen, tenzij je aangeeft langer te blijven.


REISDUUR & DAGBUDGET

Ons plan is om 30 dagen in Brazilië door te brengen. Het geschatte dagbudget is 240 Real (= € 65,-) p.p. waarbij alle kosten zijn inbegrepen zoals accommodatie, eten en tours. Dit bedrag ligt in vergelijking tot andere landen erg hoog omdat dit land nou eenmaal een stuk duurder is en we hier een aantal tours willen doen wat onze kosten ook aanzienlijk zal verhogen. De realiteit kwam uit op 29 dagen met een gemiddelde besteding van 130,69 Real (= € 35,79) p.p.p.d.

 

Voor meer info hierover verwijzen je graag even door naar Route & Kosten Brazilië