otavalo


Otavalo is vernoemd naar de Otavalo Indianen stam. Deze stam is succesvol in het behouden van haar eigen cultuur en indentiteit in deze moderne tijden. Het stadje is bekend om haar (zaterdag) markt en de straten zijn kleurrijk en overal zie je mensen in traditionele kleding. De meeste mensen bezoeken Otavalo met een dagtrip vanuit Quito en gaan alleen naar de markt. Echter, de omgeving is ook werkelijk prachtig en groen en daardoor zeker de moeite van het ontdekken waard.Ecuador || Otavalo - Market
Ecuador || Otavalo - Cuicocha Lake
Ecuador || Otavalo - Market


how did we get there

Om van Salento in Colombia naar Otavalo in Ecuador te komen, zijn we om 11.45 uur op de bus gestapt (4.200 Pesos p.p.) naar Armenia Terminal. Bij aankomst, een uur later konden we kiezen uit de verschillende maatschappijen die naar Cali rijden. We kozen voor Expreso Trejos wat 20.000 Pesos p.p. kostte en om 13.00 uur vertrok. Na een comfortabele busrit van 3 uur arriveerden we om 3 uur in Cali.

 

Hier kochten we ons ticket naar Ipiales voor 55.000 Pesos p.p. en reisden met Bolivariano. De bus vertrok om 19.00 uur en ondanks dat het een korte afstand is, duurde het alsnog 11 uur voor we in het grensstadje Ipiales arriveerden.

 

In Ipiales hebben we een kort uitstapje gemaakt naar de prachtige Santuario de las Lajas kerk. We konden onze tassen beveiligd achterlaten op de busterminal (2.000 Pesos per tas) en zijn met de taxi naar het pilgrims stadje Las Lajas gereden wat 10 minuten verderop ligt (10.000 Pesos). We hadden foto's gezien van de Santuario de las Lajas en wilden dit graag met eigen ogen bewonderen. En het was de kleine omweg meer dan waard!

 

Eenmaal terug bij de busterminal, hebben we een taxi naar Rumichaca genomen (8.000 Pesos). Dit is het stadje waar je de grens oversteekt. We waren hier om 09.30 uur en stonden 40 minuten later met een exit stempel in ons paspoort weer buiten. Na een wandeling van 5 minuten in niemandsland stonden we bij de grens van Ecuador waar we om 11.00 uur binnen gestempeld werden.

 

Voor slechts 75 cent p.p. zijn we door een minibus vanaf de grens naar de Tulcan Terminal gebracht waar we ons busticket bij Velotax Norte kochten (3,75 USD) welke meteen vertrok en ons iets buiten Otavalo dropte. Het laatste stukje hebben we per taxi afgelegd en om 15.00 uur waren we eindelijk, na een lange reis, in ons hostel.

Colombia || Ipiales - Santuario de las Lajas
Colombia || Ipiales - Santuario de las Lajas
Colombia || Ipiales - Santuario de las Lajas


where to eat

Overal in de stad vind je kleine restaurants. Echter, wij verbaasden ons nogal over de prijzen. Het was een stuk duurder dan we verwacht hadden. We zijn één avond 'uit eten' gegaan bij een pizzeria en hebben de overige lunches en avondmaaltijden zelf bereid. Wat we eigenlijk ook gewoon veel fijner vinden. Er is een grote markt met allemaal kleine winkeltjes waar je al je verse ingrediënten kunt kopen. Veel lekkerder en ook nog eens goedkoper.


where to sleep

Ecuador || Otavalo - Hostal El Geranio

We hadden een kamer geboekt bij Hostal El Geranio en vonden het hier prima. Vriendelijke eigenaar, comfortabel bed met veel warme dekens, een warme douche en een gezamenlijke keuken. De prijs was inclusief ontbijt wat een prima bodem legde voor de rest van de dag. Nadat de eigenaar vertelde dat hij ook koffie verkocht waarmee de lokale koffieboeren gesteund werden, konden we het natuurlijk niet laten om een zakje te kopen.

** Je vindt ze op booking.com


what to do

We besloten een tussenstop in Otavalo te maken voor haar markt. We hadden gelezen dat dit dé plek is om (souvenirs) te shoppen dus voor Marije stond vast dat we hier heen gingen. Een aangezien Michiel het heerlijk vindt om te fotograferen op markten, was de beslissing uiteindelijk ook gezamenlijk :)

MARKT

De markt wordt elke dag gehouden maar is het grootst op zaterdag. Dus dat is de dag dat we gegaan zijn. De straten staan vol met kraampjes waar de meest gekleurde producten verkocht worden zoals droomvangers, sieraden, shawls, tassen, hangmatten, ponchos, kleden, hoeden en nog zoveel meer. Het was heerlijk om hier rond te lopen, korte (soort van) gesprekjes te hebben met de locals terwijl we uitkeken naar mooie souvenirs en foto's maakten. Aan het einde van de dag waren we een tig aantal foto's rijker en was onze tas gevuld met droomvangers, sieraden en een prachtige deken. Missie geslaagd.

CUICOCHA LAKE

In ons hostel hingen prachtige foto's van het Cuichocha Lake en we besloten al snel dat we de 6 uur durende wandeling rondom dit kratermeer wilden maken. We zijn met de lokale bus (0,25 USD p.p.) naar Quiroga waar we onze trip vervolgden in de achterbak van een truck (6 USD totaal) welke ons naar het meer bracht. Het pad rondom het meer gaat over de bergen en door de dalen en is best vermoeiend. Niet alleen door het dalen en stijgen, maar ook door het lopen op hoogte. Het was echter elke stap waard. We werden verwend met prachtige uitzichten en als je geluk hebt (of pech?) kom je onderweg eigenwijze lama's tegen die het vertikken aan de kant te gaan.

PARQUE DE CONDOR

We hoorden dat een Nederlander een vogelopvang gestart was, een stukje buiten de stad en dachten dat het wellicht leuk was om de vogelshow te bezoeken. Wel, we hadden het mis. Tenminste, het was voor ons niet erg interessant omdat alles in het Spaans is en ons Spaans niet goed genoeg is om dit te volgen. De vogelman was waarschijnlijk wel best grappig want om ons heen werd regelmatig gelachen. Het zien van de soms enorme vogels was wel best indrukwekkend, waaronder een landgenoot genaamd Gringo. De entree is 3 USD en de taxi 4,50 USD.


don't miss a thing


come with us to OTAVALO


Commentaren: 0