quito


Quito is de op één na grootste stad van Ecuador en is omringd door 14 vulkanen, waarvan sommige nog steeds actief zijn. Hierdoor, wordt de stad regelmatig getroffen door aardbevingen en asval. 

 

Haar historische centrum is UNESCO heritage en in het begin van het nieuwe millennium, is de start gestart met de renovatie van oude gebouwen, zijn er overdekte markten gecreëerd en is er groots geïnvesteerd in veiligheid. Dankzij deze inspanningen, is de stad een populaire trekpleister voor toeristen. Het is niet de mooiste stad van Ecuador maar we moeten zeggen, er zijn zeker wel wat gave plekken om te bezoeken.Ecuador || Quito - Change of the guards
Ecuador || Quito - Basilica of National Voto
Ecuador || Quito - TeleferiQo


how did we get there

Otavalo heeft een prima busverbinding met Quito, elke 15 minuten vertrekt er wel wel vanaf de Otavalo bus terminal. We zijn tegen 11.30 uur op de bus gestapt en voor slechts 2,50 USD p.p. werden we 80 kilometer verderop, en 2 uur later, afgezet bij de Terminal del Norte in Quito. Hier zijn we overgestapt op een andere bus naar het Espejo gebied (75 cent p.p.) waar ons hostel zich bevond.


where to eat & sleep

We hadden een kamer geboekt bij Hostal L’Auberge Inn en waren erg tevreden met deze keuze. Het hostel ligt op 10 minuten lopen vanaf het centrum, het is er lekker rustig, de kamer en het bed zijn comfortabel, de douche is sterk en warm, er is een restaurant waar ze zalige soep serveren en daarnaast kan er gebruik gemaakt worden van de gezamenlijke keuken.

** Je vindt ze op booking.com what to do

Het centrum van Quito heeft veel oude historische gebouwen dus de stad leent zich prima voor een wandeling waarbij je voornamelijk omhoog zult kijken. Andere leuke dingen om te doen zijn:

CHANGING OF THE GUARDS

Het wisselen van de wacht vindt 2x per dag plaats op het Plaza de la Independencia, en als je op een maandag in Quito bent, is het zeker een aanrader om de wisseling om 11.00 uur te kijken. Als President Rafael Correa in de stad is, overzicht hij de wisseling vanaf het balkon en kan je naar hem zwaaien. Maar ook zonder zijn aanwezigheid is het een indrukwekkende en leuke happening om mee te maken.

 

Het plein staat vol met mensen waarvan velen een vlag dragen of zelfs verkleed zijn als wachter. Er zijn paarden, een brassband, de mensen zijn vrolijk en de wachters nemen hun taak erg serieus. Een echte show.

HOP ON HOP OFF BUS

Voor slechts 25 cent kan je je laten rondrijden inde Hop on Hof off bus en Quito op een luie manier verkennen. De totale tour duurt 3 uur en de laatste bus vertrekt vanaf Plaza de la Independencia om 15.00 uur. Helaas hebben wij deze bus gemist dus geen luie stadsverkenning voor ons. We moesten lopen..

BASILICA DEL SAGRADO VOTO NACIONAL

Na het verkrijgen van onze tickets bij het verkooppunt op het plein (2 USD p.p.), konden we deze indrukwekkende kerk betreden. Je kan helemaal omhoog klimmen, maar dit is geen fijne klim voor mensen die hoogtevrees hebben of niet dol zijn op enge ladders. Maar het uitzicht is fantastisch mooi en het dus waard. Het enige 'irritante' is dat er niet echt een systeem zit in omhoog gaan en naar beneden komen. Wij hebben heel wat tijd wachtend doorgebracht tot de stroom mensen eindelijk was opgehouden. In de kerk bevindt zich een prachtig glas in lood raam.

TELEFERICO

Eén van de dingen we fantastisch vinden aan Zuid-Amerika, zijn de gondels. Een ritje in een gondel is de perfecte manier om de stad van boven te bewonderen en we waren wederom onder de indruk van de grootte van de stad. De kosten van een ritje zijn 8,50 USD p.p. en brengt je naar het punt vanaf waar je kunt starten aan een hike naar de Pinchoncha Mountain. Het is het beste om vroeg in de morgen te gaan en uiteraard als het weer goed is.


don't miss a thing


come with us to QUITO


Commentaren: 0