route & kosten brazilië


Het immens grote Brazilië is een land van prachtige steden, koloniale dorpjes, vriendelijke mensen, wonderschone natuur en nog zoveel meer. Wij hebben slechts een fractie van dit prachtige land gezien en hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


Aangekomen in Sao Paolo werden we meteen getrakteerd op de vriendelijkheid van een jong stel welke ons van het vliegveld naar ons hotel bracht. Een goed begin! Wij vonden Sao Paolo een heerlijke stad waar we o.a. een bezoek gebracht hebben aan Beco de Batman waar streetart hoogtij viert. Vanuit Sao Paolo zijn we doorgereisd per bus naar Florianopolis, een zalige strandplaats waar we o.a. een prachtige hike gedaan hebben naar Lagoinha do Leste.

 

De indrukwekkende Foz do Iguacu watervallen hebben we bezocht aan de Argentijnse kant om vervolgens door te gaan naar Bonito. Een stad die zijn naam eer aan doet. Het hoogtepunt hier is het snorkelen in het kristalheldere zoete water. En aangezien we nog niet genoeg hadden van de wonderschone natuur, hebben we een paar dagen in de het moerasland Pantanal doorgebracht. Helaas heeft de luipaard zich hier niet aan ons getoond, maar het vissen op piranha's, de brulapen en capibara's maakten een hoop goed.


Het werd weer tijd voor wat koloniale pracht en dit hebben we bewonderd in de stad Paraty. Een heerlijke stad met oneven straatjes en waar je een prachtige boottour kunt doen. Als afsluiter hebben we de carnaval in Rio de Janeiro meegepakt wat ons vooral deed denken aan Koningsdag in Amsterdam.


extra kosten

* Duiken Bonito 247 Real p.p.

* Buraco das Aras 135 Real p.p.

* Snorkelen Rio da Prata 240 Real p.p.

* Estancia Mimosa 150 Real p.p.

* Pantanal 1.445 Real p.p.

* 29 Overnachtingen


GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal hebben we 29 dagen doorgebracht in Brazilië. Zoals gezegd hebben we slechts een fractie van dit enorme land bezocht maar de afstanden zijn hier enorm en om een beetje relaxed te reizen, hebben we het bij de benoemde 7 plekken gelaten. Wel hebben we bijna een week in Rio doorgebracht i.v.m. de carnaval dus hier vallen nog wat dagen af te snoepen.

 

In de 29 dagen in Brazilië, hebben we gemiddeld 130,69 Real (= € 35,79) p.p.p.d. uitgegeven. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Echter zijn de bovenstaande extra kosten buiten beschouwing gebleven. Dit zijn allemaal gesponsorde tours geweest. Hetzelfde geldt voor de overnachtingen. Hoe hebben wij dit dagbudget verder besteed? We reizen vaak met nachtbussen, hebben veel gebruik gemaakt van Ubertaxi's en daar waar mogelijk hebben we gelopen en eten we in kilo restaurants, andere goedkopere eetgelegenheden of koken we zelf.

 

We zijn begonnen met het benaderen van guesthouses, hotels, resorts en travelagencies voor gratis overnachtingen en tours in ruil voor media exposure op ons Instagram account en een review op onze site. De reviews op onze site zijn altijd eerlijk en niet beïnvloed door het feit dat het gratis was.

 

Hopelijk hebben toekomstige Brazilië gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


Commentaren: 0