route & kosten colombia


Of je nou van strand, natuur, koloniale dorpjes en/of grote steden houdt: Colombia heeft het allemaal! Dit land is bekend om haar drugs geschiedenis en Pablo Escobar, maar profileert zich tegenwoordig als een prachtige vakantiebestemming en wij kunnen dit beamen. We hebben al het bovenstaande gezien, en nog zoveel meer, en hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


Vliegend vanaf Havana - Cuba, zijn we onze trip gestart in Bogota. We moesten even wennen aan de hoogte en hebben het lekker rustig aan gedaan. De indrukwekkende graffiti tour was één van onze activiteiten en we hebben lekker rondgestruind. Vanaf Bogota zijn we doorgegaan naar het kleine, koloniale Villa de Leyva. Dit dorpje heeft de afgelopen 400 jaar weinig ontwikkeling ondergaan waardoor de koloniale stijl en architectuur bewaard is gebleven. Prachtige plek om te bezoeken, ook om haar omgeving.
We gingen van schattig en koloniaal naar groot en niet zo mooi, maar we gingen ook niet naar San Gil voor de stad. We kwamen hier om onze adrenaline te laten stromen. San Gil is namelijk beroemd om haar extreme sporten.
Van spanning naar ontspanning: Tayrona National Park was onze volgende stop. Deze plek heeft een paar waanzinnige stranden en is de perfecte plek om een paar dagen offline te gaan.
Volgende halte was Cartagena wat wederom een prachtige koloniale stad is. Het is kleurrijk, levendig en een prima plek om je souvenirtjes te kopen. Vanaf Cartagena zijn we per vliegtuig doorgereisd naar Medellin aangezien dit bijna hetzelfde kost als reizen met bus.

Medellin is een enorme stad en erg indrukwekkend. We zijn met de gondel omhoog gegaan om de stad van bovenaf te bewonderen. Een dagtrip naar het kleurrijke Guatape mocht ook zeker niet ontbreken.

 

Salento was onze laatste officiële stop in Colombia en we vonden het hier heerlijk. Vooral een bezoek aan de Valle de Cocora is echt een aanrader. Onwijs indrukwekkend met haar tot wel 60 meter hoge waspalmen. Vanaf Salento hebben we de bus naar Ipiales genomen en hebben we de indrukwekkende Santuario de las Lajas kerk bezocht voor we de grens zijn overgestoken naar onze eerste stop in Ecuador, Otavalo.


GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal hebben we 27 dagen doorgebracht in Colombia. Naar onze mening is dit het perfecte tijdsbestek voor dit land. We hebben niet heel snel gereisd, ongeveer 3 dagen op elke plek doorgebracht en hadden hierdoor genoeg tijd om (bijna) alles te zien en te doen.

 

In de 27 dagen in Colombia, hebben we gemiddeld 97.202,93 Peso (= € 29,77) p.p.p.d. uitgegeven. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Hoe hebben wij dit dagbudget verder besteed? We reizen vaak met nachtbussen, hebben veel gebruik gemaakt van Ubertaxi's en daar waar mogelijk hebben we gelopen. We eten in goedkope restaurants of koken zelf. Wel boeken we altijd een double room met eigen badkamer.

 

Hopelijk hebben toekomstige Colombia gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


Commentaren: 1
  • #1

    emiel-willy Ragé (donderdag, 22 augustus 2019 17:26)

    wr.invest51@gmail.com

    kan u ons de bezienwaardigheden aantonen en ons meer informatie geven van de reis volgens uw vermelde kostprijzen