route & kosten ecuador


Vanaf de eerste minuut dat we voet op Ecuadoraanse bodem zetten, hielden we van dit land. De traditionele kleding, de kleine en vriendelijke mensen, de waanzinnig mooie natuur, het lekker eten en de prachtige souvenirs. We hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


Reizend per weg, kwamen we Ecuador binnen bij Tulcan vanwaar we doorgereisd zijn onze eerste echte stop, Otavalo. Deze stad is beroemd om haar markt maar heeft ook een werkelijk waanzinnige natuurpracht om haar heen. Na een paar dagen met volle teugen genoten te hebben, zijn we doorgereisd naar Quito. Deze enorme stad is zeker niet de mooiste stad die we bezocht hebben, maar toch ook zeker het bezoeken waard.

 

Vanaf Quito zijn we met een gedeelde taxi naar wat waarschijnlijk wel onze favoriete plek in Ecuador is: Cotopaxi. Hier sliepen we in een Hobbit huisje met uitzicht op de Cotopaxi vulkaan. Hoeveel mooier wil je het hebben. Helaas moesten we toch verder en hebben we onze weg vervolgd naar Baños. Bekend om haar schommel bij Casa del Arbol en de prachtige watervallen en hete thermale baden.

 

Onze laatste stop was Cuenca vanwaar we vrij snel zijn doorgereisd naar PeruGEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal hebben we 14 dagen doorgebracht in Ecuador. Naar onze mening is dit het perfecte tijdsbestek voor dit land. We hebben niet heel snel gereisd, ongeveer 3 dagen op elke plek doorgebracht en hadden hierdoor genoeg tijd om (bijna) alles te zien en te doen.

 

In de 14 dagen in Ecuador, hebben we gemiddeld 31,85 USD (= € 27,14) p.p.p.d. uitgegeven. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Hoe hebben wij dit dagbudget verder besteed? We reizen vaak met nachtbussen, hebben veel gebruik gemaakt van Ubertaxi's en daar waar mogelijk hebben we gelopen. We eten in goedkope restaurants of koken zelf. Wel boeken we altijd een double room met eigen badkamer.

 

Hopelijk hebben toekomstige Ecuador gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


Commentaren: 1
  • #1

    Christophe Redele (donderdag, 16 augustus 2018 14:05)

    Beste

    Ik vertrek in november tot januari naar Colombia en zou dit willen combineren met Ecuador. Is het gemakkelijk reizen via het openbaar vervoer (van Colombia naar Ecuador en natuurlijk in deze landen zelf)