san gil


 

 

‘If you think adventure is dangerous, try routine. It is lethal. - Coelho

 

 

Je gaat niet naar San Gil omdat het een mooie stad is. Je gaat naar San Gil voor wat echte extreme sports actie! Het is dé outdoor hoofdstad van Colombia en een paradijs voor waaghalzen vol avontuur en adrenaline. Het doet zijn motto ‘La Tierra de Aventure’, wat 'Het land van avontuur' betekend, zeker eer aan.Colombia || San Gil - Bungee
Colombia || San Gil - Abseiling
Colombia || San Gil - Paragliding


how did we get there

Om in San Gil te komen vanuit Villa de Leyva, hebben we eerst een minibus naar de Arcabuco Terminal genomen. We zijn om 10.00 uur vertrokken, kwamen 1,5 uur later aan en moesten 7.000 Pesos p.p. betalen. In Arcabuco zijn we overgestapt op de bus naar San Gil (35.000 Pesos p.p.) waar we om 15.45 uur aankwamen. Vanaf de terminal hebben we een taxi naar ons hotel genomen. Kosten: 4.000 Pesos.


where to eat

San Gil heeft wat leuke restaurantjes zoals het Mexicaanse restaurant Los Colorines wat lekker dichtbij ons hotel lag (één straat boven de lokale busterminal) en waar je grote porties voor een kleine prijs krijgt. Voor een snelle snack en/of een goede dosis vlees, ga je naar het park en eet je lekkere spiesjes. Zeker een aanrader.


where to sleep

Ben je op zoek naar een echte budget accommodatie in San Gil? Hotel Miradores del Fonce is the place to be. De kamers bevatten niks behalve de noodzakelijk benodigdheden maar zijn ruim, kunnen erg schoon zijn nadat je er zelf nog even met een bezem doorheen bent gegaan en de wifi is erg goed. Het hotel ligt dichtbij het centrum wat zeker erg prettig is maar vraag wel om een kamer aan de rivierkant omdat de straat erg lawaaiig is. 

** Je vindt ze op booking.com

 

Als je iets meer te spenderen hebt, en iets meer luxe wilt, is Sam's VIP Hostel een goede optie. Hier kunnen ze ook al je tour regelen, spreken ze erg goed Engels en er is zelfs een rooftop pool.

** Ook Sam's VIP Hostel vindt je op booking.com


what to do

Zoals gezegd, is San Gil waar je heen gaat voor de extreme sporten en veel plezier. En we vinden het onvoorstelbaar hoe goedkoop het is! We kwamen hier voor 1 activiteit: paragliden. Maar na het horen van de prijzen en nog steeds vertrouwen te hebben in de veiligheid, besloten we om 4 activiteiten in 2 dagen te doen. We hebben dit allemaal bij het Paravolar kantoor geregeld (naast de kathedraal op het plein). Erg vriendelijke mensen die ondanks hun soms ietwat gebrekkige engels echt hun best doen om je alle informatie te geven die je wilt en nodig hebt. Wij waren 210.000 Pesos in totaal kwijt voor alle volgende activiteiten, wat gewoon belachelijk goedkoop is.

TORENTISMO

Onze activiteit was abseilen van een 60 meter hoge waterval wat toch best wel heel hoog is als je bovenaan staat en je zelf over de rand moet kantelen. Michiel was het eerste slachtoffer en ging na een paar korte instructies, soepeltjes naar beneden naar de eerste stop waar Marije haar opwachting een paar minuten later maakte. Erg leuk maar soms ook best eng want het water dondert met een kracht naar beneden bovenop je en de rotswand is best glibberig op sommige punten. Maar wat een heerlijk gevoel!

 

Je wordt nat dus neem droge kleren mee. Het transport was bij deze activiteit niet inbegrepen maar gelukkig rijdt er een bus. Bij de lokale busterminal stap je op lijn 4 welke je voor 5.000 Pesos naar de waterval brengt. Om terug te komen kan je wachten op de bus of een lift proberen te scoren, wat wij gedaan hebben.

PARAPENTING

Dit was de reden waarom we naar San Gil waren gekomen! Er waren 2 opties met nogal een groot prijsverschil. Ze zeggen (uiteraard) dat de duurdere (Canon del Chicamocha) het mooiste is omdat je hier het vetste uitzicht hebt. Het uitzicht kon ons echter niet zoveel schelen, we wilden het gewoon ervaren dus we kozen voor Vuelo Curiti, en onze portemonnee. We hebben ongeveer 10 minuten gevlogen wat een waanzinnig gevoel is. Toen de piloot vroeg of we ook wilden spinnen (heel hard ronddraaien), hebben we deze vraag beide met een volmondig ja beantwoord. En mijn hemel, het is alsof je in een achtbaan zit. Erg leuk! We landden weer op dezelfde plek als vanwaar we opstegen en waren erg onder de indruk van de piloten.

 

Het kan best koud worden terwijl je op de berg staat te wachten en ook zeker als je in de lucht hang. Neem dus zeker een lange broek en jas mee.

RAFTING

Het raften was waarschijnlijk de activiteit waarbij we het meeste plezier gehad hebben omdat je zelf ook echt actief bezig bent. Je zit in totaal met 7 man in de boot, inclusief instructeur. Wij hebben de level 3 gedaan wat zeker geen baby gebeuren is, maar het kan een stuk extremer (level 5). We waren binnen een mum van tijd zeiknat door o.a. het opspattende water van de paddels van onze medereizigers dus een sprong in het water maakte toch al niks meer uit. We hebben een stroomversnelling al drijvend in het water gedaan. Onwijs leuk en zeker een aanrader!

BUNGEEJUMP

And last but definitely not least: bungeejumping! Dit was de meest uitdagen activiteit, zonder twijfel. Je duikt richting een rivier vanaf een 70 meter hoog platform, gekkigheid. En terwijl je op dat platform staat, schuifelend naar de rand, voel je het gewicht van het touw al aan je enkels trekken. Best eng kunnen we zeggen. De daadwerkelijke sprong daarna is gewoonweg angstaanjagend, maar het beste gevoel ever. En het is ook zo gaaf om de ander 70 meter naar beneden te zien vallen om daarna een paar keer al schreeuwend en juichend op en neer te stuiteren. Wederom, onwijs leuk!


don't miss a thing


come with us to san gil


Commentaren: 0