tayrona national parkColombia heeft een aantal waanzinnige stranden en Cabo San Juan del Guia in Tayrona National Park is hier zeker één van. De palmbomen, het blauwe water en het verfrissende briesje zijn de perfecte ingrediënten voor een zalig verblijf. Het ligt weggestopt in de jungle en is niet te bereiken per auto. Er zijn 2 stranden bij Cabo San Juan del Guia en het lijkt alsof ze gespiegeld zijn. Dit is één van de weinig stranden in het National Park waar je mag zwemmen en is dan ook het meest populaire strand onder toeristen die hier een dagje komen of ook blijven overnachten. De zonsop- en zonsondergangen zijn spectaculair en het is echt een klein stukje paradijs in Colombia.Colombia || Tayrona National Park - Cabo San Juan del Guia
Colombia || Tayrona National Park - Cabo San Juan del Guia
Colombia || Tayrona National Park - Cabo San Juan del Guia


how did we get there

In San Gil hebben we een taxi naar de Terminal de Transportes genomen (4.000 Pesos) waar we onze tickets voor de nachtbus naar Santa Marta gekocht hebben (90.000 Pesos bij Brasilia). De bus vertrok om 19.00 uur en 12,5 uur kwamen we aan in Santa Marta. We hebben hier één nacht geslapen, maar vonden Santa Marta niet heel leuk en besloten om door te gaan naar Taganga (10.000 Pesos voor een taxi) voordat we doorgingen naar het Tayrona National Park.

 

In Taganga verbleven we bij Casa Italia Guesthouse, waar we het heerlijk vonden. De vriendelijke eigenaresse heeft ons geholpen met het boeken van de boot naar Tayrona (45.000 Pesos p.p.) en we mochten onze backpacks laten staan zodat we alleen daypacks mee hoefden te nemen.

 

De bootrit duurde ongeveer 45 minuten maar voelde als een eeuwigheid door de enorm hoge golven. Laten we zeggen dat het een nogal hobbelige rit was. Maar we hebben het overleefd! Eenmaal aangekomen in Tayrona, moesten we 45.000 Rupees entree betalen p.p. (wat we niet wisten dus dit was een kleine tegenvaller), en na een wandeling van ongeveer 3 minuten waren we op onze eindbestemming.

 

Je kunt hier dus per boot komen, maar ook lopend (wat wij op de terugweg gedaan hebben) of per paard. Een paardrit kan je in Santa Marta of Taganga regelen. Als je wilt lopen, neem je eerst de bus vanaf Santa Marta (7.000 Pesos p.p.), betaal je de entree (45.000 Pesos p.p.) en kun je het beste een minivan nemen (3.000 Pesos p.p.) naar de start van het pad. Scheelt je een saai lang stuk lopen. De paden onderweg zijn erg goed en onderweg passeer je verschillende prachtige stranden. Echter is het niet toegestaan hier te zwemmen door de strenge stroming. Er zijn hier reeds meerdere mensen verdronken dus wees niet eigenwijs a.u.b.


where to eat

Bij een bezoek aan Cabo San Juan del Guia heb je wat eten betreft 3 keuzes: je neemt je eigen eten/snacks mee waarmee je de dag door komt. Er is ook een restaurant waar het eten wat duurder is dan normaal, maar wij vonden de prijzen alsnog best meevallen als je meetelt dat het eten allemaal van verre moet komen. We hebben echter geen idee of het eten ook lekker is, want wij zijn gegaan voor optie nummer 3: broodjes van de dame naast het restaurant. Niet te duur (ongeveer 6 Pesos), grote broodjes en best lekker.


where to sleep

Om je overnachting te regelen, loop je richting de camping waar je een kleine houten bungalow ziet. Je kunt hier slapen in een hangmat of tent. Ons oorspronkelijk idee was om in een hangmat te slapen, maar deze waren allemaal al bezet. Wat we achteraf ook niet heel erg vonden want de tent was eigenlijk best comfortabel en kostte maar 5.000 Pesos p.p. meer. We betaalden de 30.000 Pesos p.p. en waren verbaasd over het comfort van de matrassen. We hebben tijdens onze trip wat nachten in tenten doorgebracht maar geen enkel 'bed' was zo comfortabel als deze. De weeïge lucht hebben we maar op de koop toegenomen. Neem wel een laken mee of zorg dat je een droge handdoek hebt om onder te slapen want het koelt wel af gedurende de nacht. Een andere tip: neem een slot meer voor je tent. Zo maak je het anderen iets moeilijker om in te breken in je tent.


what to do

Er is eigenlijk weinig anders te doen dan chillen op het prachtige strand. Je kunt een korte strandwandeling maken, een strandspelletje spelen, in de golven spetteren en gewoon genieten. Het is het beste om weekenden en vakantiedagen te vermijden want dit strand is ook erg populair onder locals. Wij hebben de dag van aankomst op het strand doorgebracht en zijn de volgende ochtend teruggelopen nadat we eerst nog even lekker gezwommen hebben. Zowel de zonsop- als de zonsondergang zijn prachtig en alleen al daarvoor zou je naar Tayrona moeten gaan.


don't miss a thing


come with us to tayrona national park


Commentaren: 1
  • #1

    Ilja de Brouwer (woensdag, 08 januari 2020 20:20)

    Super inspirerend om jullie verhalen te lezen, dank voor het delen!
    Ik las dat jullie een nachtbus hebben genomen van San Gil naar Santa Marta. Enig idee of het ook mogelijk is om met een nachtbus de andere kant op te reizen? Dus van Santa Marta naar San Gil.
    Groetjes Ilja