villa de leyva


 

 

Dit kleine koloniale stadje heeft weinig ontwikkeling ondergaan de laatste 400 jaar en is daardoor één van de weinige stadjes in Colombia die haar originele koloniale stijl en architectuur heeft behouden. De wijde straten en het enorme Central Plaza zijn bedekt met enorme ongelijke straatkeien, de huizen hebben schattige balkonnetjes volgehangen met bloemen, mensen zitten buiten op hun houten bankjes en de stad is omgeven door prachtige bergen. Het is een populaire weekend bestemming onder de inwoners uit Bogota en trekt ook veel (buitenlandse) toeristen aan.Colombia || Villa de Leyva
Colombia || Villa de Leyva
Colombia || Villa de Leyva


how did we get there

Vanaf ons hotel in Bogota zijn we met een Ubertaxi om 10.30 uur vertrokken naar Portal Norte (10.000 Pesos). We hebben ervoor gekozen vanaf deze terminal de bus naar Tunja te nemen omdat deze dichterbij ons hotel ligt dan Terminal de Transporte.

 

Vanaf Portal Norte, vertrekken er verschillende busmaatschappijen naar Tunja (bijna elke 15 minuten vertrekt er wel een bus) en wij kozen voor Libertadores (ruim en schoon) die 15.000 Pesos p.p. rekent. De afstand is ongeveer 130 kilometer en we hebben hier 90 minuten over gedaan. Vanuit Tunja vertrekken er meerdere minibusjes naar Villa de Leyva. Je hoeft zelf niet op zoek te gaan naar een minibusje, je wordt bij aankomst meteen benaderd en naar een minibusje gebracht. De kosten voor dit laatste stukje waren 7.000 Pesos en duurde ongeveer een uurtje.


where to eat

In het centrum vindt je overal leuke restaurantjes. Helaas waren veel van deze restaurantjes gesloten of er zat niemand te eten, tijdens ons verblijf. Waarschijnlijk door het seizoen. We hebben lekkere en goedkope pizza en pasta's gegeten bij Peter Pan vlakbij het busstation. En rechts op de hoek van Central Plaza vindt je een combinatie van 9 restaurantjes wat er ook erg leuk uitziet.


where to sleep

Wij verbleven bij Nomadas Hostel maar bevelen dit niet aan. Het enige positieve aan dit hostel is de goedkope kamerprijs. De host spreekt alleen Spaans en doet geen enkele moeite om ook maar iets langzamer en duidelijker te praten zodat wij haar konden verstaan. De kamer waar wij verbleven lag boven de keuken/het woongedeelte en het huis is onwijs gehorig. Niet de beste keuze en er zijn ongetwijfeld veel leukere en betere guesthouses in het stadje te vinden.

 

Tijdens onze hike naar het viewpoint, zagen we Hostel Colombian Highlands wat er erg leuk uitziet. Het ligt echter wel een klein stukje buiten het stadje, wat alsnog slechts een wandeling van 10 minuten is.


what to do

Villa de Leyva is een schattig, klein, koloniaal stadje met gekleurde huizen en balkonnetjes volgehangen met bloemen, vriendelijke mensen en straten gevuld met grote straatkeien. Het Central Plaza is ongeveer net zo groot als de rest van het dorp en dit is dé plek om 's avonds een biertje te drinken. Locals en toeristen verzamelen zich hier op de trappen van de kerk en genieten van elkaars gezelschap.

VIEWPOINT

Na een hike van ongeveer 2 uur word je beloond met een prachtig uitzicht over Villa de Leyva en haar omliggende bergen. De hike start bij Hostel Colombian Highlands en hier kan je een kaart krijgen om er zeker van te zijn dat je het juiste pad volgt. Wij hadden gezelschap van 2 leuke honden die het hele stuk mee omhoog zijn gelopen en weer terug naar het stadje. 


don't miss a thing


come with us to VILLA DE LEYVA


Commentaren: 1
  • #1

    Caro (vrijdag, 20 april 2018 05:31)

    woow mooie foto's heb je, welk fototoestel gebruik je? Heb je ook een speciale filter gebruikt (zoja welke?) ik wil dit ook kunnen.

    groetjes

    Caro