huacachina


meer peru

Mancora

Huacachina

Cusco

 

Ergens tussen de zandduinen van Peru, vind je een blauwig/groene lagune omringd door palmbomen. Het verhaal gaat dat een Peruaanse Prinses door de woestijn liep en besloot een bad te nemen toen zij op de lagune stuitte. Ze werd hierbij echter gestoord door een jonge jager waardoor zij in een zeemeermin veranderde. Mensen zeggen dat je haar kunt horen huilen rond middernacht bij nieuwe maan..Peru || Huacachina
Peru || Huacachina
Peru || Huacachina


how did we get there

LIMA

Aangezien de laatste maanden van onze trip zijn ingegaan, besloten we wat meer in stijl te gaan reizen en hebben we eersteklas kaartjes gekocht voor de 20 uur durende rit van Mancora naar Lima. We hebben de kaartjes gekocht bij Cifa International en de kosten waren 150 Soles p.p. (een tweedeklas kaartje kost 120 Soles). We werden om 16.30 uur opgepikt bij Ittsabus, vlakbij de Clinica San Pedro. De bus was zelfs 10 minuten te vroeg en bij het instappen waren wij twee blije mensen. Grote stoelen en heerlijk veel ruimte. Het is een trip van 1.150 kilomeer en we kwamen de volgende dag om 12.30 uur aan bij het Ittsabus station vlakbij Stadium Nacional in La Victoria. Vanaf hier zijn we per taxi naar Lima gebracht voor 20 Soles.

 

We hebben slechts 2 dagen in Lima doorgebracht en hier praktisch niks gedaan omdat we beide sollicitatiegesprekken via Skype hadden.

HUACACHINA
Na ons korte verblijf in Lima, zijn we met een taxi naar het Perubus Busstation gegaan (Soyuz Terminal) aan Avenida Mexico. Hier hebben we buskaartjes naar Ica geregeld voor 38 Soles p.p. (er vertrekken dagelijks meerdere busses). Wij vertrokken om 10.30 uur en hebben de 250 kilometer in 5 uur afgelegd. Aangekomen in Ica, zijn we per taxi (10 Soles) naar Huacachina gegaan.


where to eat

Huacachina is een klein stadje, gebouwd rondom de oasis en is een echte toeristentrekker. Je vindt hier dus meer dan genoeg restaurants. Helaas zijn de prijzen ook op toerisme gericht en daardoor is het hier niet goedkoop. The Wild Olive Trattoria & Guest House is een restaurant waar je lekker eten krijgt voor een prima prijs, waar de wifi sterk is (wat nogal bijzonder is in Huacachina) en een heerlijk sfeertje hangt. Restaurant Sunset is meer budget en daardoor beter voor de portemonnee. 


where to sleep

Wij verbleven in het kleurrijke El Boulevard wat waarschijnlijk niet het beste hostel in Huacachina is, maar de redelijke kamerprijs en het kleine zwembad hebben ons doen besluiten hier te verblijven. Het is een levendig hostel met veel backpackers en ze serveren een simpel maar prima ontbijt. En we moeten zeggen, het zwembad was wel heel fijn na een paar uur strompelen en zweten in de woestijn.

Peru || Huacachina - El Boulevard
Peru || Huacachina - El Boulevard
Peru || Huacachina - El Boulevard


what to do

Voor ons was er maar één reden om naar Huacachina te komen: een buggy ritje in de zandduinen. Helaas is het niet mogelijk om er zelf één te huren en besturen dus we hebber ervoor gekozen om een privé tour te doen voor 50 Soles p.p. (entree voor de duinen is 3,60 Soles p.p.) en dit was zo leuk! Deel van de pret was dat onze chauffeur er misschien nog wel meer plezier in had dan wij. Hij had sandboards meegenomen en duwde ons met plezier van de hoge duinen af om ons vervolgens onderaan weer op te pikken. Een stuk beter geregeld dan in Florianopolis - Brazilië waar we zelf weer omhoog moesten klauteren..

SUNSET

We zijn bewust 's middags met de buggy op pad gegaan zodat we 's avonds zelf een rustig plekje in de duinen konden zoeken voor de zonsondergang. Zoals iedereen ongetwijfeld weet is lopen door mul zand zwaar. Zandduinen beklimmen die uit mul zand bestaan is nog een stukje zwaarder. Maar het was het meer dan waard!

PLASTIC WASTE

Het is best triest om te zien hoeveel plastic afval er in de zandduinen ligt. Dit maakt deze bijzondere plek toch wel een stukje minder mooi. Dus wees alsjeblieft lief voor Huacachina en haar mooie zandduinen en laat geen afval achter.


don't miss a thing


come with us to huacachina


Commentaren: 0