manchester


meer europa

Barcelona
Manchester

Helaas is Manchester één van de steden die aangevallen zijn door een zelfmoordaanslag. Tijdens een concert van Ariane Grande op 22 mei 2016, heeft een terrorist een zelfgemaakte  bom af laten gaan waarbij vele mensen gewond zijn geraakt of zelfs zijn omgekomen. Een verschrikkelijke gebeurtenis wat nooit weer mag gebeuren. Manchester wist meteen dat ze een tegenoffensief moesten starten om de mensen te laten weten dat de stad veilig is en zoveel meer is dan een aanslag. Zoals ze het zelf zeggen: 'Manchester is een stad die naar de toekomst kijkt; een stad die diversiteit viert; een stad die leeft en liefheeft; en een stad die haar armen open voor iedereen.


Marketing Manchester organiseerde een Worker Bee Weekend voor 70 influencers van over de hele wereld, en wij waren 2 van de gelukkigen. Wisten we iets over Manchester behalve dat voetbalclub Manchester United een aardig potje voetbal speelt? Niet echt. En een bezoek aan Manchester stond ook zeker niet op onze wishlist. Maar, nadat we hier 3 dagen hebben doorgebracht, raden we iedereen aan een bezoek te brengen aan Manchester want deze stad heeft zoveel te bieden!how did we get there

Manchester ligt op slechts 80 minuten van Amsterdam wanneer je het vliegtuig pakt. Voordat je je geïnstalleerd hebt in je stoel en het vliegtuig in de lucht hangt, begint hij al zo ongeveer weer aan de afdaling. Vanaf het vliegveld zijn er meerdere manier om naar de stad te komen. Je kan de trein nemen, metrolink of een taxi boeken bij bijvoorbeeld streetcars Manchester voor ongeveer £ 30,-


where to eat

REFUGE BY VOLTA

Eén van onze favoriete restaurants in Manchester is Refuge by Volta. Dit restaurant ziet er namelijk waanzinnig uit. Vooral de wintertuin, waar ze buiten naar binnen hebben gebracht.

 

Wij waren hier voor een samenkomst met alle Worker Bees en hebben genoten van wat drankjes en heerlijke canapés. Ze organiseren hier allemaal verschillende evenementen, hebben een zeer uitgebreide wijnkaart en cocktailmenu en vele soorten bier waaronder een speciaal gebrouwen variant. Zeker een bezoekje waard dus.

Europa || Manchester - Refuge by Volta

EL GATO NEGRO
Op zoek naar een goed restaurant om lekker Mediterraans te eten en te genieten van zalige tapas? El Gato Negro is the place to be. Wij hebben hier genoten van veel verschillende en meer dan zalige tapas. En een lekker drankje erbij, uiteraard.

GRUB FOOD FAIR

Wij zijn dol op foodcourts, food truck festivals en grote pleinen met een variëteit aan kleine restaurantjes. Het maakt uit eten gaan minder formeel en iedereen vindt er altijd wel iets naar zijn/haar smaak. Dus eten bij de Grub Food Fair bij het Mayfair Depot was een goede plek om heen te gaan met een groepje mensen. We hebben zalige pizza gehad en een meer dan lekkere burger. Er is muziek, grote picknicktafels om bij andere mensen aan te schuiven en er hang een heerlijk relaxed sfeertje.

Notitie: ze zijn alleen geopend op vrijdag en zaterdag.

Voor nog meer leuke eetgelegenheden, check de lijst van 8 food hotspots in Manchester van Chaptertravel.


where to sleep || the lowry hotel

The Lowry is gesitueerd aan de oevers van de River Irwell en onze kamer op de 5e verdieping gaf ons een prachtig uitzicht op de rivier en de brug. Het hotel ligt op loopafstand van de stad en ondanks dat het een 5-sterrenhotel is, voelt het niet zo. Niet om de service, het personeel en de kamers, want dit is allemaal picobello voor elkaar. Het zit hem meer in de relaxte sfeer en het 'iedereen is hier welkom' gevoel dat het personeel je geeft.

Het ontbijt is ook erg lekker en zeer uitgebreid. Er is een groot buffet met allerlei soorten brood, granen, fruit, sapjes, kazen en vleeswaren. Maar je kunt ook speciale gerechten van de kaart bestellen zoals ei met zalm. Zeker een goed begin van de dag.

** Je vindt ze op booking.com


what to do

Zoals gezegd, hebben we 3 bijna volle dagen in Manchester doorgebracht waarbij we zelf een druk programma gemaakt hadden. Naast al het eten (waar wat drankjes aan te pas kwamen) in de vele verschillende restaurants die Manchester heeft, hebben we meegedaan aan een aantal bizar leuke activiteiten, hebben we ook nog wat cultuur opgesnoven en gewoon met volle teugen van de stad genoten.

MANCHESTER UNITED STADIUM TOUR - OLD TRAFFORD

Ook als je geen voetbalfan bent, is een bezoek aan Old Trafford zeker wel de moeite waard. Voordat de tour start, kan je een kijkje nemen in het museum waar de vele indrukwekkende bekers, die gewonnen zijn door Manchester United, zijn tentoongesteld. De tour zelf neemt je mee door het stadion waarbij je de kleedkamers bezoekt, plaats kunt nemen op de Sir Alex Ferguson Stand en via de spelers tunnel langs het veld wordt geleid. 

 

De tour duurt ongeveer een uur, wordt 7 dagen per week gegeven en start elke 10 minuten. De kosten zijn £ 18,- en voor meer info kun je kijken op de website.

Europa || Manchester - Manchester United Stadium Tour at Old Trafford

BONGO'S BINGO

De Albert Hall is een gerestaureerde kapel waar prachtige bijzonderheden bewaard zijn gebleven zoals de glas in lood ramen en een enorm balkon vanwaar je uitkijkt over de lager gelegen zaal. Het ziet er werkelijk prachtig uit van binnen waardoor het spelen van een potje Bongo's Bingo bijna oneerbiedig voelt. Maar je bent wel garandeert van een bizar leuke avond uit.

 

De te winnen prijzen variëren van shitty (een doos choco puffs) naar niet onaardig (£ 600,-). Heb je een valse bingo? Dan ben je een dickhead! En mocht je niet de enige zijn met een correcte bingo, moet je je dans skills tonen in een danswedstrijd met je medewinnaar.

 

Wij hebben nooit eerder Bingo gespeeld zoals ze het hier spelen en het is bijna onmogelijk om te beschrijven hoe het er aan toe gaat. Wat we je wel kunnen vertellen, dat dit iets is wat je mee wilt maken, je wilt dit spelletje spelen, je wilt hier biertjes drinken en op de tafels staan en meezingen met de liedjes die horen bij de bingo nummers. Nummer 5 - Ah, ha, ha, ha, stayin' alive. Aan het einde van de avond gaat het helemaal los. Waanzinnig leuk!


MANCHESTER CATHEDRAL

De Manchester Cathedral is een plek waar ze er van houden dingen op een andere manier aan te pakken. Naast dat hier nog steeds zondagsdiensten verzorgd worden, organiseren ze ook concerten en bioscoopavonden in de kathedraal. Een typerende manier van out of the box denken en iets wat zeker past bij een stad als Manchester.

 

De entree is gratis maar ze vragen wel om een donatie. 

CHETHAM'S LIBRARY

Waan je in een Harry Potter film tijdens een bezoek aan de Chetham's Library. Het is zeer indrukwekkend om door de paden met oude boeken te lopen. En bij het betreden van de leeskamer, kom je in de kamer waar Karl Marx en Friedrich Engels samen hebben gezeten wat uiteindelijk geleid heeft tot het ontstaan van het Communistisch Manifest.

 

Ze werken met een speciaal op tijd gericht entree systeem. Check de website voor meer info. De entree is gratis maar ook hier wordt gevraagd om een donatie.

JOHN RYLANDS LIBRARY

Deze bibliotheek is onwijs fotogeniek en zeker een (kort) bezoek waard. Ze organiseren hier ook allerlei verschillende exhibities, workshops, evenementen en speciale tours. 

 

Check de website meer informatie. De entree is gratis. 

WHISTLE PUNKS - AXE THROWING

Vind je het leuk om te darten? Of om gewoon lekker met dingen te gooien? Wil je je een badass voelen? Dan hebben wij de perfecte activiteit voor je gevonden: axe throwing! Dit houdt niet veel meer in dan het gooien van een bijl naar een bullseye op een houten bord. De eerste keer ben je al blij als je bijl in het bord blijft hangen. Je tweede doel is om de bullseye te raken en voor de echte badasses zijn er ook nog verschillende gooi technieken. Plezier gegarandeerd!

 

Eén sessie duurt 1,5 huur en kost tussen de £ 20,- en £ 25,- p.p. afhankelijk van de dag waarop je speelt. Check de website voor meer info.

Europa || Manchester - Axe Throwing at Whistle Punks

COCKTAIL MASTERCLASS - SCIENCE + INDUSTRY

Science + Industry is onderdeel van Cane and Grain en hier hebben wij een masterclass cocktails maken gevolgd van 1,5 uur. En niet alleen leer je hoe je verschillende cocktails maakt, je mag ze ook opdrinken. 

 

De prijs is  £ 35,- p.p. en er is een maximum van 20 deelnemers per class. Check de website voor meer info.

VICTORIA BATHS

Deze zwembaden werden geopend in 1906 en werden omschreven als het meest voortreffelijke zweminstituut van het land. En we moeten zeggen, het ziet er nog steeds spectaculair uit. Er zijn 3 baden (mens first, mens second en ladies) en helaas is geen van de drie nog in gebruik. Echter, ze zijn druk bezig met het binnenslepen van fondsen om de restauratie van het gebouw af te kunnen maken. Het doel is om één van de baden zelfs weer in gebruik te gaan nemen. Tot het zover is, kun je hier een tour doen, je trouwerij houden of andere evenementen houden/bezoeken.

 

Elke woensdag wordt er een tour gehouden welke slechts £ 3,- kost. Dit loopt niet het hele jaar door dus check de website voor meer info.


don't miss a thing


Commentaren: 0

come with us to the worker bee weekend in manchester