australië || 2005


In 2005 heb ik samen met mijn ouders een rondreis van een maand door Australië gemaakt. Tijdens deze reis hebben we zowel mijn broer als mijn beste vrienden opgezocht. Mijn eerste verre reis en die heeft zeker indruk gemaakt!

STOPOVER HONG KONG
We hadden bijna een volle dag in Hong Kong en hebben deze dag gebruikt om de toeristische hoogtepunten te bekijken. Vanaf het centrum hebben we met een tour alle hotspots bezocht zoals Victoria Peak (het treintje met 's werelds steilste klim), het drijvende vissersdorp bezocht per boot en een bezoek gebracht aan Stanley Market. Maar vooral Hong Kong by night heeft indruk gemaakt met al haar lichtjes.

AUSTRALIË
Onze reis in Australië is gestart in Brisbane waar een camper voor ons klaar stond. Vanaf hier zijn we meteen zuidwaarts gereden naar Surfers Paradise, een stad die bekend staat om haar uitgestrekte stranden. Vanaf hier door naar Noosa Head waar de eerste koala's gespot zijn. Vanuit Noosa Head hebben we de reis vervolgd richting Hervey Bay en hier hebben we een tour geboekt naar Fraser Island. Met een 'exclusive-tourbus' zijn we het eiland overgehobbeld met stops bij Lake Allom, het Maheno Shipwreck en Eli Creek. Onze tip voor mensen die nog naar Fraser Island gaan: huur zelf een jeep. Dan ben je veel flexibeler en kan je alles op je eigen tempo bezichtigen.

 

Onze volgende stop was Yeppoon. Hier hebben we een krokodillenfarm bezocht en een dagtocht gemaakt op een catamaran waarmee we de mooiste snorkelplekjes aan de kust bezocht hebben. Fantastisch! 's Avonds zijn we op aanraden van de dame van het toeristencentrum naar de bossen daarachter gegaan. Hier bevinden zich namelijk 850.000 fruit etende vleermuizen in de bomen die de lucht helemaal zwart kleuren wanneer ze uitvliegen. In de creek voor de bomen zag het ook nog eens zwart van de krabben. Geen fijne plek om in het donker rond te hangen...

 

En door naar Airlie Beach. Vanuit hier hebben we eerst een boottocht gemaakt naar het Great Barrière Reef. Hier heb ik twee duiken gemaakt en dit vond ik werkelijk fantastisch. Ik had al eens eerder gedoken in Curacao (ook niet verkeerd) maar dit was wel onwijs mooi. Ook een trip naar White Heaven Beach mocht niet overgeslagen worden. Helaas voor ons was het slecht weer maar zelfs dan is het nog een prachtige plek waar ik gesnorkeld heb met een schildpad.

Via de Tableland-route zijn we naar Cairns gereden. Een prachtige route die je door het regenwoud leidt. In Cairns hebben we de camper ingeruild voor een jeep en zijn we doorgegaan naar Port Douglas waar we eerst een dagje zijn gaan snorkelen bij het reef en waar we later nog weer gedoken hebben. Blijft indrukwekkend de onderwaterwereld! Vanuit Cairns zijn we met de cableway naar Kuranda geweest waar we de dierentuin bezocht hebben en hier heb ik een koala vastgehouden. Achteraf misschien een beetje zielig maar toen vond ik dat geweldig!

 

HET GROTE WEERZIEN
Met een binnenlandse vlucht zijn we naar Perth gegaan waar het grote weerzien met Joran was. Hij reisde inmiddels al een paar maanden door Australië dus het was onwijs leuk om hem weer te zien! Samen hebben we oud & nieuw gevierd en geproost op het nieuwe jaar!

In Perth hebben we heerlijk gewandeld door Kingspark, geshopt in Freemantle en lekker gegeten bij Sea Restaurant op de 33e verdieping van een kantorenflat met prachtig uitzicht over de stad. Als afsluiting hebben we fietsen gehuurd op Rottnest Island.

Vanuit Perth zijn we naar Melbourne gevlogen waar het volgende grote weerzien was. Mijn beste vrienden Laura & Arjo stonden ons hier op te wachten. Wederom onwijs leuk! Samen hebben we een bezoek gebracht aan Philip Island met als hoogtepunt de pinguïn parade. Je zit dan samen met tientallen andere toeristen op een enorme tribune te wachten op een stel pinguïns die aan land komen. Tip: sla dit over!

 

Vanuit Melbourne zijn we doorgereden naar Lake Entrance waar we helaas weer afscheid moesten nemen. Wij hebben van hieruit onze weg vervolgd naar Sydney met een tussenstop in Batemans Bay. Sydney hebben we weer op de ultieme toeristenmanier bekeken middels een bustour. We hebben bezoekjes gebracht aan het Queen Victoria Building ('the most beautiful shopping centre in the world'), the Sydney Fish Market, the Chinese Garden, the Sydney Opera House en Hyde Park.


Helaas betekende dit het einde van mijn reis maar ik denk dat ik ooit nog wel weer eens terugga naar Australië om ook de West Coast te bezoeken..

Michiel heeft in 2007-2008 een jaar rondgereisd door Australië. Zijn reisverslag lees je hier: Australië - MichielCommentaren: 2
  • #2

    Marije (woensdag, 05 augustus 2015 21:37)

    Australie pakken we nu niet mee. Zijn we allebei al geweest en willen nu voor het onbekende gaan. Maar is uiteraard zeker een aanrader!

  • #1

    Nathalie (woensdag, 05 augustus 2015 14:50)

    Zo gaaf! Australië staat heel hoog op mijn bucket list en ik hoop ooit in zo'n mooie camper het land te gaan ontdekken :) Ook fijn om je broer dan weer na zo'n lange tijd te zien lijkt mij! Staat Australië voor jullie aankomende reis ook op het lijstje?