barcelona || 2006


Tijdens mijn studie heb ik een half jaar stage gelopen in de stad die mijn hart gestolen heeft: Barcelona! De stad die alles heeft en waar genoeg over geschreven is. Mijn tip voor Barcelona: verken de stad per fiets!

Fiets langs alle mooie gebouwen van Gaudi (Casa Battlo, Casa Mila, Sagrada Familia), breng een bezoekje aan Parc Guell en neem daarna de tijd om door de wijk Gracia te struinen. Hier heb je de mooiste pleintjes (Placa del Sol, Placa de la Vila de Gracia en Placa de Sant lu) waar je heerlijke tapas kunt eten en je je echt een onderdeel van het Spaanse leven voelt. Ook vind je hier een overdekte markt met de meest lekkere ham (beter dan die bij Las Ramblas en stukken goedkoper) en veel leuke (souvenir)winkeltjes. 

Plan (sowieso bij mooi weer) ook zeker een bezoekje aan het strand in. Neem een duik in de zee, geniet op het strand en neem het er daarna van bij één van de leuke strandtentjes zoals CDLC of Shoko. 

 

Maar ook een bezoekje aan het stadion, de magische fontein (Font Mágica de Montjuïc) en een korte wandeling over Las Ramblas zijn zeker de moeite waard. Blijf echter niet te lang op Las Ramblas hangen. Drink iets op Placa Reial en duik daarna wat dieper de wijk Barri Gótic in en breng een bezoekje aan de kathedraal. Hier kan je op zaterdagavond en zondagochtend zelf meedoen met de Sardena: de volksdans. In deze wijk vind je ook veel leuke kleine pleintjes waar je heerlijke tapas kan eten.

 

's Avonds is restaurant MiraBlau (bijna aan de top van de Tibidabo) echt een aanrader. Je kan hier heerlijk eten met een fantastisch uitzicht over de stad!

En mocht je langer in Barcelona zijn en alle tijd hebben, Parc del Laberint d'Horta vond ik ook een fijne plek! Ook een dagtrip (met bijvoorbeeld de trein) naar de badplaats Sitges is een mooie tijdsbesteding.

Wil je meer weten over Barcelona? Stuur gerust een mailtje naar info@onzedroomreis.comCommentaren: 0