indonesië || 2008


Terwijl mijn beste vrienden voor de tweede keer aan het genieten waren van een jaar rondreizen, heb ik ze opgezocht tijdens hun trip door Indonesië. Nadat zij hun vrijwilligerswerk in Sulawesi hadden afgesloten, hebben we elkaar in Jakarta ontmoet.

JAKARTA
De aankomst in Jakarta was natuurlijk onwijs leuk. Om aan te mogen sluiten en onderdeel te mogen zijn van de reis van je beste vrienden, is heel gaaf. Helemaal omdat dit de tweede keer is dat ik ze opzocht. Tijdens hun eerste reis door Australië hebben we elkaar namelijk ook al een paar dagen gezien.

Jakarta zelf heeft niet heel veel indruk gemaakt. De stad leeft niet echt. We hebben het Nationaal Monument bezichtigd, een wandeling door Jakarta Old Town gemaakt en het voormalige stadhuis van Batavia bekeken. Vanuit Jakarta zijn we vervolgens met de trein naar Yogyakarta gegaan.

YOGYAKARTA

In Yogya hebben we een trip geboekt naar de Borobodur, zonder te weten dat het Waisak was. Tijdens Waisak worden de geboorte, de verlichting en de dood van Boeddha gevierd. Duizenden pelgrims en monniken wandelen 8 kilometer in een lange stoet van Mendut naar de Borobodur. Wij hebben meegelopen in deze stoet en waren een bezienswaardigheid voor alle toeschouwers. Er lopen blijkbaar niet veel Westerlingen mee tijdens Waisak.. De Borobodur was erg indrukwekkend, helemaal het aangezicht van bovenaf op alle pelgrims en monniken die zich onderaan verzamelden en hier aan het bidden en chanten waren. Ook het idee dat dit boeddhistische heiligdom eeuwen verborgen heeft gelegen onder as en begroeiing en in 1814 opnieuw is herontdekt, maakt het extra bijzonder.

 

Verdere aanraders zijn een wandeling door de historische oude stad en een bezoek aan de Kraton, een door muren omgeven stad waar het paleis van Sri Sultan Hamengkubuwono gevestigd is. Een mooie wijk waar je heerlijk door de straatjes kunt wandelen. Hoewel het aanzicht van alle dieren in te kleine kooitjes was wat minder.. Wel kan je hier de mooiste Batik kopen en ook zien hoe ze de patronen aanbrengen (pas op voor Coca Cola Batik). Ook houtkunstenaars zijn hier volop gevestigd.


Ter plekke hebben we een vlucht naar Bali geboekt.

BALI
Op Bali kan je mooi surfen! We hebben verschillende dagen een surfboard gehuurd en hiermee liggen martelen in het water om vervolgens neer te ploffen op het strand om bij te komen. Om vervolgens weer op ons board het water in te gaan...

 

Bali is erg toeristisch maar ook heel relaxed. Het is een mooie uitvalsbasis om van alles te ondernemen. Wij hebben scooters gehuurd en hebben een prachtige trip naar het Sacred Monkey Forest in Ubud gemaakt. Erg leuk maar pas op met bananen want die apen zijn erg brutaal!
 
Verder kan je hier heerlijk verdwalen in de kleine straatjes.. Vanaf Bali hebben we vervolgens de fastboot genomen naar het eiland Gili Meno.

GILI MENO
Uit de drie Gili's (Trawangan, Meno en Air) hebben wij gekozen voor Meno. Een prachtig eiland met fantastische stranden, hele dikke spinnen, een provisorische schildpadden opvang van een hele lieve man (waar je ook fantastische snorkeltrips mee kan doen, aanrader!), leuke strandtentjes maar waar het vooral heel relaxed is. Voor de boottocht naar Meno raad ik echter wel aan om pilletjes tegen zeeziekte te nemen...

LOMBOK
Lombok viel ons destijds enorm tegen. Er is weinig te beleven maar de omgeving leent zich wel erg goed voor een verre scootertocht. Wij zijn op de scooter gestapt, richting de vulkaan gereden, hier in de buurt geslapen om de volgende dag weer langs rijstvelden, prachtige vergezichten en watervallen terug te rijden naar Lombok.

Lombok betekende voor mij het einde van mijn maand Indonesië en vanaf hier ben ik teruggevlogen naar Jakarta om vervolgens door te vliegen naar huis.

Mocht je meer willen weten over Indonesië, check dan onze reisverhalen. Wij hebben tijdens onze 'wereldreis' 5 maanden op dit prachtige stukje aarde doorgebracht. Heb je vragen? Stuur gerust een mailtje naar info@onzedroomreis.com Commentaren: 0