nieuw zeeland || 2006


Tijdens mijn studie heb ik de kans gehad om een half jaar een exchange programma te volgen in Auckland, Nieuw-Zeeland. Een kans welke ik met beide handen heb ik aangegrepen! Ik woonde hier op een campus met allemaal andere internationale studenten. Ik hoefde slechts 2 á 3 dagen in de week naar school waardoor ik erg veel tijd had om dit prachtige land te bewonderen!

Bungeejumpen, skydiven, gletsjers beklimmen, door watervallen abseilen, raften, surfen, sandboarden, snowboarden, het kan in Nieuw Zeeland allemaal! Daarnaast zijn de mensen erg gastvrij en is de maori cultuur erg interessant en boeiend. De haka is vooral indrukwekkend wanneer deze wordt uitgevoerd door maori's!

NOORD
Voor velen is het Zuider eiland een grotere must see dan het Noorder eiland. Terwijl dit deel van Nieuw Zeeland ook zeker de moeite waard is. Mijn favoriete plekken waren Raglan (waar je fantastisch kan surfen), Ninety Mile Beach (sandboarden en een prachtig strand), de Coromandel Peninsula (super mooie kronkelweg met de meest fantastische uitzichten!) en Rotorua (neem wel een wasknijper mee voor je neus).

ZUID

Maar ook het Zuider eiland is fantastisch! Denk aan Abel Tasman (trek hier een paar dagen voor uit want wat is het hier prachtig!), de Franz Josef Glacier (onwijs indrukwekkend om te beklimmen maar ook vanuit een helikopter is dit de moeite waard), één van de Sounds (prachtige natuur en dolfijnen), Wanaka (snowboarden), Queenstown (deze stad ademt extreme sporten, maar ga hier vooral lugen!) en Kaikoura (ga mee op een boottour om dolfijnen en walvissen te spotten).

 

 

Ik heb samen met drie andere meiden een busje gekocht en hier vele tripjes mee gemaakt. Dit is een prachtige manier van reizen en kan je veel geld besparen. Wij stonden nooit op campings en hadden hierdoor de meest prachtige slaapplekjes! We parkeerden ons busje waar we wilden en hebben ons nooit onveilig gevoeld.

FAMILIE
Na 5 maanden kwamen mijn ouders over uit Nederland en mijn broer uit Australië, waar hij inmiddels al een tijd aan het backpacken was. Samen hebben we met een camper rondgereisd. Een wat luxere manier van reizen t.o.v. het busje dat ik gewend was en onwijs leuk om 'mijn Nieuw Zeeland' aan mijn familie te laten zien. Helaas is er in Rotorua ingebroken in onze camper en hebben ze al onze waardevolle spullen gestolen. Wat mij hier het meest van is bijgebleven is de vriendelijk- en gastvrijheid van de mensen. Ze vonden het verschrikkelijk dat ons dit als toeristen moest gebeuren in het land waar ze zo trots op zijn. We kregen dan ook meteen het aanbod om bij mensen thuis te verblijven zodat ze ons konden helpen om alles te regelen. We hebben geen gebruik gemaakt van dit vriendelijke aanbod maar het is wel heel kenmerkend voor Nieuw Zeelanders. Gelukkig zijn spullen vervangbaar en konden we tijdelijke paspoorten regelen zodat we weer verder konden genieten van onze reis.

Helaas is mijn laptop ook gestolen tijdens deze inbraak, waardoor ik niet veel foto's van Nieuw Zeeland heb. Michiel heeft gelukkig ook prachtige foto's van zijn tijd in Nieuw Zeeland, dus daar geniet ik dan maar van mee.

Mocht je meer willen weten over dit fantastische land, stuur gerust een mailtje naar info@onzedroomreis.comCommentaren: 0