VIETNAM || DECEMBER 2013 - JANUARI 2014


Onze eerste verre reis samen was een kleine maand backpacken door Vietnam. Met als startpunt Hanoi en eindpunt Ho Chi Minh City, zijn we van noord naar zuid gereisd. Een fantastische reis met stops in Sapa, Halong Bay, Ninh Binh, Hue, Hoi An, Mui Ne en Phu Quoc Island. Tijdens deze route hebben we voornamelijk gebruik gemaakt van de (nacht)bus wat een fantastische manier van reizen is in Vietnam!

HANOI
Hanoi is een overweldigende stad met alle scooters, auto's en het bijbehorende constante getoeter! Vooral oversteken is de eerste keer een ware uitdaging. De Walking Tour door het Old Quarter (Lonely Planet) is erg leuk en als je een vroege vogel bent is het zeker een aanrader om 's ochtends vroeg (rond 05.30 uur) rond het Hoam Kiem Lake te lopen en te kijken (of mee te doen) met één van de vele verschillende sporten die uitgeoefend worden door jong en oud.

SAPA
Vanuit Hanoi zijn wij per nachttrein naar Sapa vertrokken om daar een driedaagse tour te doen door de bergen en rijstvelden inclusief overnachting in een Homestay. Wij hebben hier een bijzonder mooie avond gehad doordat de elektriciteit uitviel en wij met onze, niet Engels sprekende, gastvrouw zelf springrolls gemaakt hebben. Het is mooi om te zien dat de bergvolken hun tradities bewaren maar je merkt wel heel duidelijk de invloed van het toerisme. Desalniettemin zeker een aanrader!


HALONG BAY
Na Sapa zijn we via Hanoi doorgereisd naar Halong Bay en hebben daar een boottour gedaan inclusief twee overnachtingen. Mooi om tussen de limestone rotsen door te varen en het Floating Village te zien. Na deze tour zijn we door één van de jongens van de boot naar de bus gebracht om door te reizen naar Ninh Binh. Gelukkig was hij erbij want het openbaar (bus)vervoer is iets minder georganiseerd dan in Nederland..

NINH BINH
Aangekomen in Ninh Binh was het eigenlijk de bedoeling om even niks te doen, maar nadat we geattendeerd werden op een scootertocht door het National Park inclusief een overnachting in een Homestay, hebben we besloten nog even te wachten met het niks doen. Een heel wijs besluit! We zijn in dorpjes geweest waar weinig toeristen komen en wij de grote bezienswaardigheid waren. Je ziet hier echt een stukje authentiek Vietnam!

HUE
Onze volgende stop was Hue, een stad waar we niet echt van onder de indruk zijn. We hebben de standaard wandeling door de Citadel gemaakt en werden hier knettergek van alle zogenaamde Easy Rider tourtjes die werden aangeboden. Voor een heerlijke lunch kan je terecht bij Café on Thu Wheels.

HOI AN
Na alle verkeersdrukte overal, is Hoi An een verademing. Het oude centrum is authentiek gebleven en verboden voor verkeer. 's Avonds is het hier helemaal prachtig door alle lichtjes. We hebben kleding, schoenen en tassen laten maken en een trip gedaan naar My Son. Als je naar My Son gaat, probeer dan de vroegste trip te boeken, je kunt dan nog in alle rust rondlopen en foto's maken.

MUI NE
Oud & Nieuw hebben we in Mui Ne 'gevierd'. Aangezien ze in Vietnam Chinees Nieuwjaar vieren, was onze jaarwisseling niet echt een happening. Nieuwjaarsdag hebben we een scooter gehuurd en zijn we op eigen gelegenheid naar de White Sanddunes gereden. Prachtig! Ook de wandeling door de Fairy Spring is een aanrader.

HO CHI MINH CITY
Eén van de laatste stops was Ho Chi Minh City. Vanuit hier wilden we erg graag naar Cu Chi Tunnels maar dit viel ons uiteindelijk onwijs tegen. Onze gids sprak onwijs slecht Engels, het was enorm druk en wij vonden het minder indrukwekkend dan verwacht... Aangezien het einde van onze vakantie in zicht kwam, en we al heel veel gedaan en gezien hadden, wilden we de laatste dagen nog even relaxen. Hier hebben we Phu Quoc Island voor uitgekozen. Met een hutje op het strand hebben we hier onwijs genoten en onze vakantie op een heerlijke manier afgesloten!

Hieronder een kleine impressie van onze reis door Vietnam. Wil je meer weten over onze reis? Aarzel niet en stuur een mailtje naar info@onzedroomreis.comCommentaren: 0