bajawa


meer flores & sumbawa

meer indonesië

Bajawa is één van de meest traditionele gebieden in het oosten van Flores. Het stadje zelf is niemands favoriet, maar in de omgeving vind je een aantal mooie traditionele dorpjes waar de verering van de voorouders nog erg sterk is. In deze dorpjes, zijn de huizen opgesteld in 2 lijnen met in het midden een open ruimte. Hier staan de Ngadu (mannelijke totems) die bestaan uit een bewerkte paal met een puntdak van riet, en Bhaga (vrouwelijke totems) die eruit zien als kleine huisjes. Het aantal totems staan gelijk aan het aantal clans in het dorp. Er bevinden zich ook verschillende graven in het midden.how did we get there

Komend vanuit Ruteng, hebben we ’s ochtends eerst een tussenstop gemaakt bij de spinnenweb rijstterrassen 16 kilometer buiten de stad. Helaas hadden ze hier een paar dagen geleden geoogst waardoor de velden geel waren en de lijn niet heel goed zichtbaar. Na het kopen van 2 regenponcho’s welke we een dag eerder heel goed hadden kunnen gebruiken tijdens de enorme bui die we op onze helmen kregen, zijn we rond 13.00 uur uit Ruteng richting Bajawa vertrokken, waar we 4 uur later aankwamen.


where to eat

Ga eten bij Dito’s, ze hebben hier heerlijk eten. Onze favorieten waren de Gado Gado, Sate en ze hebben ook heerlijk Westers eten voor de mensen die de rijst en noedels wel een keer zat zijn. Voordat je plaatsneemt, check wel eerst of er niet meer dan 10 mensen zitten. Ze zijn hier namelijk niet heel snel..

where to sleep

Wij hebben onze nachtelijk uren doorgebracht in het Nusantara Hotel. We hebben verschillende guesthouses/hotels bezocht en of ze waren te duur, of ze waren veel te duur (voor wat je krijgt). Bij Nusantara betaal je 200.000 Rupiah, inclusief ontbijt en een warme mandi.what to do

Na een lekker ontbijtje zijn we om 08.00 uur naar de traditionele dorpjes Bena en Luba gereden, 16 kilometer buiten Bajawa. Op dit vroege tijdstip zijn er nog geen andere toeristen, wat ons de mogelijkheid gaf wat mooie plaatjes te schieten van de dorpjes en de locals met Mount Inerie op de achtergrond. Onze favoriet was Luba, het kleinere dorpje met slechts 12 huisjes, omdat de sfeer hier beter was en het minder toeristisch aanvoelde. In Bena zijn ze al iets fanatieker met het verkopen van hun ‘traditionele’ spulletjes aan de toeristen. 

 

Voordat we doorreden naar onze volgende stop Moni, om de gekleurde meren van de Kelimutu vulkaan te bewonderen, zijn we naar een dichtbijgelegen hotspring gereden. Als je de tijd hebt, is dit een heerlijke plek om even warm te badderen. Wij hebben dit overgeslagen en zijn doorgereden.


don't miss a thing


come with us to bajawa


Commentaren: 0