BANDUNG


 

Bandung was voorheen een stad voor welgestelde mensen en heeft de bijnaam ‘City of Flowers’. Tegenwoordig is het gewoon een grote stad (de op 2 na grootste van Indonesië met rond de 3 miljoen inwoners) en hierdoor is de schoonheid van deze voormalig bloeiende stad verdwenen. Naast dit is de stad bekend om haar fabriekoutlets, waar je kleren van designers kan kopen voor een prikkie (pas wel op voor namaak). 

 


how did we get there

Reizend vanaf Bogor hebben we local bus genomen welk elk uur rijdt, startend om 07.00 uur (65.000 Rupiah p.p.). Deze trip heeft bij ons 3,5 uur geduurd en ons eindstation was Jeuwipanjang Bus Terminal. Vanaf hier hebben we bus naar het centrum van Bandung genomen (5.000 Rupiah p.p.) Uiteraard staan er ook altijd locals met hun auto klaar om je te brengen naar daar waar je heen wilt voor en speciale prijs.where to eat

Na ruim 5 maanden door Azië te reizen, is het soms wel eens lekker om een goed stuk vlees te eten. En dit was zowaar mogelijk tegen een redelijke prijs bij de Bandros Bistro in de restaurant straat van Bandung, Jalan Braga. We hebben hier beide genomen van een zeer goede Siloin steak voor minder dan 180.000 Rupiah (inclusief drinken!). Naast Braga street kan je ook eten bij de Paskal Food market wat op loopafstand is vanaf Asia Africa Street, waar je Chinees, Aziatisch en Westers kan eten. Erg sfeervol is het hier echter niet.

where to sleep

We verbleven in guesthouse New by Morritz. In tegenstelling tot wat de naam aangeeft, is dit guesthouse verre van nieuw, het is zelfs echt oud, uitgeleefd en vies. Het personeel was vriendelijk maar er was geen heet water (hier hebben we wel voor betaald), de matrassen waren zo dun dat je net zo goed op het frame zelf kon gaan liggen en de badkamer was zo oud en vies dat je hier niet zonder slippers wilt lopen. Wij raden dit guesthouse dus echt af. Waar moet je dan wel heen? Zoek een plek met een warme douche want Bandung kan best koud zijn.

** Vindt een betere slaapplek op booking.comwhat to do

We hebben een scooter gehuurd voor een belachelijk hoge prijs (150.000 Rupiah), maar dit was nog steeds een stuk goedkoper dan de tours die aangeboden werden. Onze highlights waren de White Crater (Kawah Putih, entree en transport naar de crater zelf vanaf de parkeerplaats bedragen 56.000 Rupiah p.p.) en de rijstvelden en theeplantages van Ciwiday. Tip: neem een poncho of paraplu mee, want het regent nogal veel in dit gebied. Een andere populaire bezienswaardigheid is de grote krater in het Noorden van Bandung genaamd Tangkuban Perahu. 

 

Als je wilt weten hoe het voelt om een Rockstar te zijn, raden wij een bezoekje aan het veld naast de grote moskee in de stad aan. Werkelijk iedereen wil hier met je op de foto en studenten willen je interviewen voor hun schoolopdracht. Wij hebben hier 2 hele leuke studenten getroffen die hun schoolwerk zeer serieus namen en nogal zenuwachtig waren tijdens het interview met ons. Best schattig. We hebben zelfs een cadeautje van ze gekregen: typische Bandung poppen.


don't miss a thing

Opmerking: De met * gemarkeerde velden zijn verplicht.


come with us to bandung


Commentaren: 0