berastagi


Je gaat niet naar Berastagi voor de stad zelf, maar voor haar prachtige omgeving. Er zijn 2 vulkanen nabij; Mount Sibayak en de actieve Mount Sinabung.

 

In de hoofdstraat vind je becaks omgeven door kinderen die allemaal staan te kijken naar de mooi gekleurde vissen in glazen potten. Er is ons verteld dat deze vissen niet voor de sier gekocht worden, maar dat de kinderen de vissen laten vechten.how did we get there

We zijn met de local bus vertrokken vanuit Ketambe naar Kutacane (25.000 Rupiah p.p. Zonder dat wij het doorhadden zijn we afgezet bij een bedrijf dat gedeelde taxis rijdt naar Berastagi. We kwamen er nadat we de kaartjes al gekocht hadden (130.000 Rupiah) dat we niet met de local bus gingen. De rit van 6 uur van Ketambe naar Kutacane rijdt je o.a.langs de rokende vulkaan Sinabung.


where to eat

We hebben al onze maaltijden bij ons guesthouse genuttigd. Het eten was good, best goedkoop en omdat het internet erg goed werkte hebben we hier veel tijd doorgebracht met Facetimen met het thuisfront en hebben we wat werk gedaan.

where to sleep

Een goede keuze om te verblijven is het Wisma Sibayak Guesthouse, welke je kan vinden bij het grote Cabbage Monument. De kamers (150.000 Rupiah) kijken uit op de tuin en zijn groot en schoon met een koude douche. Een warme douche is mogelijk voor 10.000 Rupiah.what to do

Berastagi heeft redelijk wat interessante plekken om te bezoeken, waaronder de fruitmarkt. Je kan hier ook prachtige trekkingen doen op de redelijk toegankelijke vulkanen Mount Sibayak en Mount Sinabung. Het is wel verstandig om een gids mee te nemen of anders keurig op de paden te blijven. Er zijn namelijk wat mensen die verdwaald die pas na een paar dagen of helemaal niet terug zijn gevonden..

 

Een wandeling op de Bundling Hill is ook zeker de moeite waard, vanaf hier heb je fantastisch mooie uitzichten. De klim is vrij makkelijk en duurt ongeveer 30 minuten. Probeer hier voor zonsondergang te zijn. Naast het bekijken van de vulkanen is het leuk om een bezoekje te brengen aan een traditioneel dorp, waarvan de dichtstbijzijnde Lingga is. Om hier te komen neem je de gele bus naar Kabanjahe en vanaf daar een busje naar Lingga (retourtje kost ongeveer 16.000 Rupiah p.p.) Als je van watervallen houdt is er een mooie te vinden op 37 kilometer naar het Noorden genaamd: Two Colour Waterfall.


don't miss a thing


come with us to berastagi


Commentaren: 1
  • #1

    Coen (donderdag, 21 februari 2019 18:21)

    Complimenten voor de prachtige site. Veel goede en duidelijke info waar wij veel mee kunnen. Eén opmerking over de info bij Berastagi. Ik mag toch aannemen dat de rit van Kutacane naar Berastagi 6 uur duurde en niet van Ketambe naar Kutacane