bogor


 

Om de smog, het lawaai en de drukte van Jakarta te ontwijken, is Bogor een goed alternatief. Ondanks dat je ook hier genoeg smog in de lucht hebt, en het best druk en lawaaiig is in de stad zelf, is het een leuke plek om te bezoeken. De omgeving is namelijk prachtig groen en rustig. Echter heb je in Bogor een grote kans om nat te regenen. De stad heeft niet voor niks de bijnaam ' City of Rain'. Gemiddeld, valt er dagelijks 454 mm. water. Het regent er ook meer dan 320 dagen per jaar.

 


how did we get there

Met een aankomst op Jakarta International Airport (Soekarno - Hatta), hebben we de Damri bus gepakt naar Bogor. Dit is een makkelijk ritje van 3 uur en je wordt afgezet bij de Damri Bushalte bij de Botanical Garden. Vanaf hier hebben we de groene lokale hop on auto (3.500 Rupiah pp.), nummer 8, genomen naar ons guesthouse in de buurt Bantarjati.where to sleep

Wij verbleven in het Cendana Mulia Hostel Bogor, een goed en schoon guesthouse. Zelfs de schoonste welke we gehad hebben deze reis. Ze hebben hier zowel dorms als privé kamers. Wij betaalden 250.000 Rupiah voor een privé kamer met gedeelde douche. Best duur maar het beste wat we konden vinden voor deze prijs.

** Je vindt ze op booking.comwhat to dO

Naar ons idee zijn er 3 dingen die je kan doen in Bogor. Je kan naar het Dhamma Java Vipassana Centre, waar je 10 dagen in stilte en mediterend kunt doorbrengen. Ook kan je een bezoek brengen aan de Botanical Garden. En de laatste optie is een tour door de omgeving nemen. Wij zijn bij het Tourist Information Center langsgegaan om informatie in te winnen over de tour. We hadden de keuze uit een 1, 2 of 3 daagse tour waarbij je een bezoek brengt aan de rijstvelden, thee plantages, watervallen en dorpjes.

 

Het is voor Marije al een opgave om een uur haar mond te houden, dus 10 dagen was wel iets te veel. Het Dhama Java Vipassana Centre hebben we dus maar overgeslagen. We wilden een bezoek brengen aan de Botanical Garden, echter deed Bogor zijn bijnaam eer aan net op het moment dat we bij de ingang stonden, dus zijn we 'huiswaarts' gegaan. We hebben tevens besloten om ook geen tour te doen omdat we deze te duur vonden. Dus eigenlijk was ons bezoekje aan Bogor best zinloos... Maar we zijn wel aan Jakarta ontkomen!


don't miss a thing


Commentaren: 0