bukit tingi


De Stad Bukit Tingi, wat 'Hoge Heuvel' betekend, is een compacte stad op 1 kilometer boven zeeniveau. Hierdoor is het er redelijk cool. Nabijgelegen is de meest actieve vulkaan van Sumatra (Mount Marapi), en het is een drukke stad met een prachtige omgeving.

 how did we get there

Wij kwamen vanuit Harau Valley en dit is makkelijker dan andersom (van Bukit Tingi naar Harrau Valley). Met een vanuit Abdi Homestay geregelde bejac (10.000 Rupiah p.p.), hebben we de Valley verlaten. Nadat we afgezet zijn bij het busstation, konden we overstappen op een rechtstreekse bus naar de stad (20.000 Rupiah p.p.) Als je het centrum in wilt, stap je voor een korte rit in de rode bus (6.000 Rupiah p.p.).


where to eat & sleep

Het eten bij DeKock Cafe was heerlijk en niet duur. Zowel de Westerse als de Indonesische gerechten waren erg lekker! Het personeel is vriendelijk en komen geregeld een praatje met je maken. Als je van live muziek houdt, is dit the place to be. 

 

We hebben onszelf getrakteerd op de deluxe kamer bij DeKock Cafe (250.000 Rupiah). Een mooie ruime kamer met eigen balkon en bad. Ze hebben ook een dorm of andere, ook erg goede, goedkopere kamers. Als je vanuit Bukit Tinggi een tour wilt doen, kunnen ze je hier vanuit het cafe bij helpen. Ook hebben ze veel goede tips. Houdt er wel rekening mee dat er dichtbij een moskee is en dat je vooral op vrijdag (prayerday) erg lang naar de luide geluiden hiervan ligt te luisteren.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Wij hebben in Bukit Tingi een scooter gehuurd en zijn o.a. naar het Puncal Lawang Viewpoint gereden. Een prachtig viewpoint bij Lake Maninjau, vanwaar de paragliders vertrekken (kosten parkeren scooter 2.000 Rupiah, entreegeld 5.000 Rupiah p.p.). Vanaf hier zijn we doorgereden naar het stadje Maninjau. Om hier te komen moet je een weg volgen die 44 (scherpe) bochten heeft welke allen genummerd en gesponsord zijn door een sigarettenmerk. Hier hebben we heerlijke sate en nasi gegeten bij Bagoes (een leuke plek waar je ook kan overnachten mocht je hier langer willen blijven) aan het prachtige aqua blauwe meer. Lekker eten, niet duur en als je geluk hebt zie je locals direct in het water naast je vissen met een speer. Op de weg terug zijn we via de Sianok Canyon gereden (een mooie plek voor de zonsondergang). 

 

Naast dit, kan je een bezoek brengen aan het Panaroma Park met de Japanse grot, Fort DeKock (een Nederlands fort), en je kan zelfs de meest actieve vulkaan van West Sumatra in het donker beklimmen (Mount Merapi ook wel Mount of Fire genoemd) voor een prachtige zonsopkomst. don't miss a thing


Commentaren: 0