alleppey


Alleppey, ook wel bekend als Alappuzha, is een belangrijke en druk bezochte toeristenplek in het zuiden van India. De Backwaters zijn de meest populaire attractie en deze kunnen doorkruist worden per houseboat. Elke tweede zaterdag van augustus, kun je hier de mees competitieve en populaire boot races van India meemaken, de Nehru Trophy Boat Race.how did we get there

Zoals verteld in het Ooty reisverhaal, was één van de redenen om hierheen te gaan de treinreis van Ooty naar Mettupalayam. Deze rit wordt gemaakt in de Nilgiri Toy Train, welke ook daadwerkelijk op een speelgoedtreintje lijkt. We hadden gelezen dat mensen problemen hadden met het kopen van de tickets, en dit werd bevestigd door de dame achter het loket. Zij vertelde ons dat we erg veel geluk hadden dat er nog vrije plaatsen waren omdat je de kaartjes normaliter toch echt 4 maanden van tevoren moet regelen (40 Rupees p.p.).

 

De trein vertrok om 14.00 uur en reed ons door een prachtige omgeving. We hadden geluk dat de mensen in onze wagon eerder uitstapten waardoor we een groot gedeelte van de reis veel ruimte hadden. De trein stopt op een paar plekken om de motor af te laten koelen en waar je even uit kunt stappen om foto’s te maken. We arriveerden in Mettupalayam rond 17.45 uur en het was slechts 5 minuutjes lopen naar het busstation alhier. Onze bus vertrok om 18.00 uur en na 1,5 uur kwamen we aan in Coimbatore (14 Rupees p.p.) waar we uit zijn gestapt bij het Gandhipuram Bus station. Ons hotel was op loopafstand vanaf hier. 

 

We verbleven in The Ess Paradise, niks bijzonders maar prima voor een nachtje, en we zijn de volgende ochtend weer om 07.00 uur vertrokken. Op één of andere manier zijn we in een pick up car terechtgekomen die ons iets buiten de stad naar de Intercity Bus stand heeft gebracht waar we opgepikt werden door een AC bus die ons voor 550 Rupees p.p. naar Kochi heeft gebracht. Hier, moesten we overstappen op de Vyttila Bus stand (platform nummertje 2) en voor 55 Rupees bracht deze bus ons naar Marari Beach. Vlakbij zijn we uitgestapt, overgestapt in een tuktuk welke ons de resterende 3 kilometer naar ons onderkomen heeft gereden.

 


where to eat & sleep || a beach symphony

We verbleven op Marari Beach wat ongeveer 14 kilometer buiten Alleppey stad ligt. De naam van onze private hideaway is A beach Symphony en het was fantastisch. Het is een klein ‘resort’ met 4 bungalows waar relaxen een kunst is geworden. De bungalows zijn onwijs privé doordat ze omgeven zijn door prachtige groene struiken en bomen. De binnenkant van de bungalow is ruimtelijk, heeft alles wat je nodig hebt en de badkamer is ook van alle gemakken voorzien.

 

Naast de prachtige binnenkant, heeft elke bungalow een ruime patio waar je een dutje kunt doen op het bed, even kunt relaxen in één van de luie stoelen en kun genieten van het ontbijt/lunch/diner welke speciaal geprepareerd en geserveerd worden. Elke ochtend komt de chef langs om je wensen te bespreken en hij bereid vervolgens de lekkerste maaltjes.

 

Het is slechts een korte wandeling naar het strand en voor wie niet houdt van zand en zout, is er een heerlijk zwembad waar je kunt afkoelen 

** Je vindt ze booking.com


VISMAYA
Als je afreist naar Alleppey en je wilt de backwaters vanuit je accommodatie ervaren, hebben dezelfde eigenaren een andere fantastisch verblijf met 2 kamers. Vismaya is een 400 jaar oud lake house (totaal gerenoveerd) wat volledig privé is en een fantastisch uitzicht biedt op het Vembanad meer. Het zwembad en de enorme tuin zijn de finishing touches.what to do

Alleppey staat bekend om haar backwater tours. Op elke hoek van de straat kun je een tour regelen welke je per boot door de prachtige wateren laten varen. Je kunt een tour van een uur doen, of je kunt er voor om te overnachten op een houseboat, voor ieder wat wils. Je kunt er ook voor kiezen om te genieten van het heerlijke strand Marari Beach genaamd of in Augustus de boot races bijwonen.

 

Wat hebben wij gedaan? Eigenlijk niet veel. We hebben vooral genoten van alle luxe die onze accommodatie te bieden had.


don't miss a thing


Commentaren: 0