delhi


Delhi is de hoofdstad van India en de tweede meest bewoonde stad van het land met meer dan 18,5 miljoen inwoners! Het is druk, het is lawaaiig, het is stoffig en het is vies. Er zijn overal mensen, tuktuks, auto’s, riksja’s, koeien, honden en alles wat nog meer beweegt. Daarnaast is het een ongelooflijk intrigerende stad en kan het zeker voor een cultuurshock zorgen als dit je eerste stop in Azië of India is.how did we get there

Delhi was onze eerste stad in India en waar we per vliegtuig zijn aangekomen vanaf Colombo - Sri Lanka. Vanuit het hostel hadden ze pick up geregeld wat 580 Rupee kost. Erg grappig was dat we een geheim wachtwoord kregen (green apple) welke de taxi chauffeur aan ons moest geven na bevestiging dat wij het waren. Blijkbaar worden er nogal eens mensen opgehaald door verkeerde taxichauffeurs die ze naar een ander hotel brengen.


where to eat

Tegenover ons guesthouse zat een klein restaurantje Everest Bakery Cafe genaamd waar ze lekker eten verkopen voor prima prijzen. Je kunt hier zowel Indisch als Westers eten krijgen. We zijn echter niet helemaal zeker van de lassi daar..

 

Een ander restaurant waar we geluncht hebben is Malhotra Restaurant vlakbij de Main Bazaar. We hebben hier een set besteld welke we gedeeld hebben en dit was meer dan genoeg. Lekker en goedkoop, daar houden we van!


where to sleep || the smyle inn

The Smyle Inn is een goed hostel welke zich in een zijstraatje van de drukke Main Bazaar bevindt. De zijstraat is niet heel druk en voelt prettig. Een prima plekje om te wennen aan India en onze trip te starten. De kamer is basic maar heeft alles wat je nodig hebt. De douche is goed, de airco werkt en in de gangen hangen overal leuke teksten en afbeeldingen waar je wel even zoet mee bent om ze allemaal te bekijken. Het is een prima plek om andere backpackers te ontmoeten, zonder dat het geforceerd wordt. Er staan computers die je kunt gebruiken, ze kunnen je helpen met het plannen van je trip en het personeel is erg vriendelijk en behulpzaam. Wij hebben hier meteen onze simkaart gekocht en ze helpen met de activering hiervan. Je hebt je paspoort en een pasfoto nodig om je hiervoor te registreren. 

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Helaas hebben wij niet heel veel van Delhi kunnen bekijken dankzij de beroemde Delhi Belly. We weten niet precies waar het verkeerd is gegaan want we hebben geen streetfood gegeten en niet veel pittiger gegeten dan wat we de afgelopen maanden gedaan hebben. Het kan de lassi zijn of misschien hebben we toch een fles water gekocht die bijgevuld was. Geen idee! Gelukkig zat er een ‘apotheek’ vlakbij The Smyle Inn waar we medicijnen konden halen. Eén tip: maak de kuur af ook al voel je je beter. Michiel is te snel gestopt en een paar dagen later weer ziek geworden.

 

Gelukkig zijn we wel naar de prachtige en rustige Bangla Sahib Gurudwara geweest. Dit is een Sikh tempel (wat inhoudt dat je hier heel veel tulbanden ziet, gratis entree) en het is zeker de moeite waard om hier even rond te lopen. We hebben ook een poging gewaagd om het Rode Fort en de Jama Mashid (de grootste moskee van India) te bezoeken. Het duurde even voor we het gevonden hadden want we zijn een beetje verdwaald en kwamen uit op Chandi Chowk. Hier moesten we onze weg vinden door een immense drukte waarbij elke vrije centimeter zo’n beetje werd opgevuld door mensen, auto’s, tuktuks, koeien, kraampjes, kleedjes met handelswaar en noem maar op. Eindelijk aangekomen bij het Rode Fort speelde de Delhi Belly op en zijn met enige haast in een tuktuk gesprongen om zo snel mogelijk naar het hostel te gaan. Erg jammer dat we dit gemist hebben maar we hebben er wel iets van gezien tenminste.

 

De Main Bazaar is ook erg leuk om overheen te struinen. Ook hier is het druk en je kunt er werkelijk alles kopen, van nieuwe schoenen tot vers fruit. Wanneer je net uit een schoon en rustig land komt, zul je hier een kleine cultuur shock oplopen waarschijnlijk.


some extra info

We hebben veel verhalen gehoord van andere reizigers die in Delhi een auto met chauffeur geregeld hebben voor 2 weken, maar hier achteraf spijt van hadden. Op dat moment leek het een goed idee en hebben ze waarschijnlijk de prijs niet goed teruggerekend naar de dagelijkse kosten. Mocht je in de verleiding komen, boek het niet meteen maar laat het even bezinken. Wij horen dat de chauffeurs helemaal niet flexibel zijn en eigenlijk hun plan aan jou opdringen. En daarnaast, het is veel duurder dan wanneer je het allemaal zelf regelt. En is reizen in kloterige bussen eigenlijk niet net zo leuk?!


don't miss a thing


come with us to new delhi


Commentaren: 2
 • #2

  Evert (maandag, 12 december 2016 21:41)

  Hallo Marije en Michiel,

  Jullie inleiding van India van krankzinnig maar waanzinnig, vies maar ook prachtig en intens kon ik geschreven hebben. Ik heb dezelfde ervaring. Wat dat betreft vond ik India eigenlijk wel het mooiste land en ik heb noord en zuid gezien.
  M.b.t. de Delhi Belly komt dit veelal door het onvoldoende en te weinig ontsmetten van je handen. Dat blijkt in veel gevallen de boosdoener. Bij mijn trips aten wij in vertrouwde restaurants, water uit in de fabriek gesealde flessen (en niet geseald door de verkopers) en toch waren er mensen met de darmen op hol behalve bij diegenen die frequent hun handen hebben ontsmet.
  Nou veel plezier met jullie verdere trip en wat de foto's betreft krijg je nog de rekening van de extra harddisk, tsonge wat een foto's, inmiddels 2784 stuks.

 • #1

  Yvonne (dinsdag, 22 november 2016 21:46)

  Die smyle Inn ga ik onthouden, ziet eruit als een prima slaapplek. Helaas veranderen dat soort dingen in India ook nogal eens, maar we kunnen het een keer proberen. :) Absoluut is het reizen in de bussen daar het leukste! Wij reisden de laatste 2 keren met de kinderen met een combi van trein en taxi en het is alsof je in een ander India zit, alsof je tv zit te kijken. Toch minder leuk. Overigens was de chauffeur een vriend, dus dat onflexibele was er gelukkig helemaal niet. Veel plezier verder!!