INFO INDIA


VALUTA
De munteenheid van India is de Rupee. Je kunt ook met USD betalen, maar dit wordt niet overal geaccepteerd. Check de wisselkoers op www.wisselkoersen.nl


BESTE REISTIJD
Met grote regionale verschillende zijn de beste, algemene reismaanden voor India december t/m februari. Na de aangename zonnige dagen van deze wintermaanden valt er een verstikkende deken over het land. De droge hitte houdt aan tot mei, maar de moessonregens die dan volgen brengen alleen nattigheid en geen verkoeling. De Indiase kustgebieden worden vooral in het oosten tussen juni en oktober geteisterd door tropische stromen.

Bron: Columbus ReisplannerVACCINATIES

Voor up to date informatie over vaccinaties, malaria en andere gezondheidsrisico's, check de website van Vaccinaties op Reis.


VISUM
Je visum voor India is niet simpel. Je kan online een e-visum aanvragen en deze is 30 dagen geldig. Wij hebben hier geen ervaring mee maar hebben wel gelezen en gehoord dat je heel precies moet zijn in je informatie voorziening want ze zijn heel erg strict. Aangezien wij 2 maanden in India willen doorbrengen, was een e-visum voor ons geen optie. Wij hebben dit in Colombo - Sri Lanka gedaan via een agency. 


WHAT TO WEAR
Ons advies is om je als vrouw te bedekken als je rondreist in India. Voor mannen is het geen probleem om een korte broek en t-shirt te dragen, voor vrouwen raden we dit af. Marije heeft altijd een lange loszittende rok of broek gedragen en haar schouders altijd bedekt met een shawl. Je bent als westerse vrouw al een bezienswaardigheid op zich, dus geef ze min mogelijk om naar te kijken.


REISDUUR & DAGBUDGET

Ons plan was om ongeveer 2 maanden in India door te brengen, in 2 etappes. Het geschatte budget stond op 1.450 Rupee p.p.p.d.

(= € 20,-) waarbij alle kosten zijn inbegrepen zoals accommodatie, eten en tours. Uiteindelijk zijn we hier 59 dagen geweest en heeft dit ons gemiddeld 1.530 Rupees = € 20,87) p.p.p.d. gekost. 

 

Voor meer info hierover verwijzen we je graag door naar Route & Kosten India.