khajuraho


Khajuraho is een klein stadje en bekend om haar groepen Hindu en Jain Tempels. Deze tempels zijn een UNESCO World Heritage Site door haar prachtige, en soms erotisch, uitbeeldingen.how did we get there

Omdat we de treinkaartjes naar Khajuraho veel te duur vonden (1.700 Rupees p.p. voor 3 AC) besloten we om met de bus te gaan. We zijn onze trip gestart om 7.30 uur en zijn per tuktuk naar het Idgah busstation vertrokken (180 Rupees). Hier werd ons verteld dat de eerstvolgende directe bus naar Jhansi pas om 11.30 uur zou vertrekken. Hier wilden we niet op wachten dus we zijn op de bus gestapt naar Gwalior.

 

Ons busavontuur begon om 08.00 uur. Kosten voor de bus naar Gwalior waren 130 Rupees p.p. en we kwamen hier om 11.00 uur aan. Na een snel wc-bezoekje konden we direct door met de volgende bus welke om 11.30 uur vertrok naar Jhansi (300 Rupees in totaal, voor 2 personen en een extra kaartje voor de backpacks). We arriveerden in Jhansi om 14.45 uur en konden wederom meteen door met de bus naar Chatpur welke om 14.55 uur vertrok, kosten 130 Rupees p.p.

 

Na nog eens 3 uur kwamen we aan in Chatpur city waar we voor de laatste keer van bus moesten verwisselen om in Khajuraho te belanden. De hele dag verliep onwijs soepel en we hebben nooit langer dan 5 minuten op de bus moeten wachten. Perfect! De kosten voor de bus naar Kahjuraho waren 50 Rupees p.p. waar we om 19.45 uur aankwamen. Na een kort tuktuk ritje van 50 Rupees waren we eindelijk op onze plek van bestemming. Het was een lange dag! Als we ook maar een uurtje later uit Agra waren vertrokken, hadden we Khajuraho waarschijnlijk niet dezelfde dag bereikt. 

 

We zijn nu voor nu voor 575 Rupees p.p. van Agra naar Khajuraho gereisd. Een besparing van 1.125 Rupees p.p. ten opzichte van de trein.


where to eat & sleep

India || Khajuraho - Yogi Ashram Guesthouse

We verbleven bij Yogi Ashram Guesthouse, maar waren een beetje teleurgesteld over de locatie. Op booking.com wordt gezegd dat de afstand naar de tempels slechts 200 meter is. We denken dat ze hier een nulletje vergeten zijn. Het guesthouse zelf is onwijs goedkoop en schoon, het eten is lekker voor wederom een prima prijs. Maar we hadden toch wat moeite met wennen hier. Ze doen niet aan fiets/scooter verhuur maar zijn erg behulpzaam (bijna opdringerig) als ze aanbieden om een auto voor een dag te regelen wat natuurlijk lekker duur is. We hadden vooraf gevraagd of we met creditcard konden betalen en dit was geen probleem. Dit bleek bij aankomst iets anders te liggen. En de hulp voor het boeken van treinkaartjes vroeg ook een erg hoge commissie. Maar, als je op zoek bent naar een goedkope slaapplek, het niet erg vindt om wat verder te lopen en nu weet dat je de treinkaartjes gewoon ergens in de stad moet boeken, is dit een prima guesthouse. ** Je vindt ze op booking.com


what to do

Er is eigenlijk niet veel meer te doen in Khajuraho behalve het bezoeken van de tempels. En, natuurlijk werd ook hier een belachelijk hoge entreeprijs gevraagd voor de beroemde Western Group of Temples. We hebben het al vaker gezegd, het is soms best irritant dat toeristen, in onze ogen, veel te hoge entreeprijzen moeten betalen. Maar, je kunt alsnog een paar prachtige tempels bezichtigen, zonder hiervoor te betalen. Ze zijn bezig met het restaureren van de tempels in the Eastern Area en deze zijn vooralsnog gratis.

 

De tempels zelf zijn prachtig en hebben zo onwijs veel details. Heel indrukwekkend. Als je een beetje beter kijkt naar de verschillende kleine beelden aan de buitenkant van de tempels, zul je zien dat ze nogal seksueel getint zijn. Dit is ook waar de bijnaam 'The Kamasutra Temples' vandaan komt.


don't miss a thing


come with us to khajuraho