madurai


Chennai is dan wel de hoofdstad van Tamil Nadu, van Madurai wordt gezegd dat deze stad de ziel is. Het is één van de oudste steden van India en mensen van over de hele wereld komen hier om de Menaakshi Amman Temple te zien, één van India's mooiste tempels.how did we get there

We hebben onze treinkaartjes van Varkala naar Madurai bij een lokaal reisbureautje gekocht (385 Rupees p.p. voor sleeper class). Ondanks dat het niet een enorm groot treinstation is, is het er wel erg druk dus let goed op dat je wel op de juiste trein stapt. We vertrokken met een vertraging van 55 minuten maar de treinreis was verder prima. We wisten dat je in sleeper class geen kussen en deken krijgt, en dat er geen gordijntje voor privacy is, dus we hadden al wat extra kleren aangetrokken om warm te blijven.

 

We kwamen aan op Madurai Junction rond 06.45 uur en vanaf hier was het een korte wandeling van 700 meter naar ons hotel.


where to eat

Leuke eettentjes vinden was niet makkelijk. Eén van de plekken die wel oké was, is het Taj Restaurant. Ze waren aan het renoveren dus het restaurant zelf zal er hopelijk wat beter uit komen te zien, maar aan de Sweet and Sour Chicken en Garlic Chicken hoeven ze niks te veranderen.

 

Een ander lekker restaurant is College House. Dit is een Indisch Restaurant waar de locals hun eten op bamboe bladeren geserveerd krijgen en de obers hier een schep rijst en verschillende curries op 'neerkwakken'. Erg leuke manier om eten te serveren. Wij als buitenlanders kregen een normaal bord. We hebben genoten van een heerlijk South Indian maaltje wat bestond uit allemaal dips, chapati en rijst en een Paneer Tikka Massala met Garlic Naan. Zalig!


where to sleep

We zijn begonnen in Hotel Golden Park. En ondanks dat deze eigenlijk te duur was voor wat je krijgt, was ons verblijf hier prima. Het ontbijt is goed en je krijgt 's ochtends een krantje op je deurmat. Toen we vroegen of we laat konden uitchecken, gaven ze aan dat we dan een extra nacht moesten betalen en daarom besloten we om een ander goedkoper hotel te boeken waar we tot later die dag onze spullen konden achterlaten en nog even konden douchen voor weer in de trein moesten stappen. Het was tijdens de check-out, dat er wat 'problemen' ontstonden. We moesten blijkbaar toch een nacht extra betalen omdat we vroeg ingecheckt hadden. Als iemand ons dit meteen gezegd had, was dit geen probleem geweest, maar aangezien we nu al een andere kamer geboekt hadden, waren we het hier niet mee eens. Lang verhaal kort: er ontstond een woordenwisseling welke een tijdje aanhield maar uiteindelijk hoefden we niet te betalen. Dit gaf echter wel een beetje een nare nasmaak helemaal omdat we nu het echte gezicht van de eigenaar gezien hebben. En dat was niet fraai.

 

Hotel International was slechts een paar meter verderop, en ook enigszins te duur voor wat je krijgt, maar wij vonden alles prima na ons vertrek bij Hotel Golden Park. Ze hebben ons waarschijnlijk (hopelijk) de slechtste kamer gegeven aangezien we een eenpersoonskamer geboekt hadden voor slechts een paar uur, maar we konden onze bagage achterlaten en nog douchen voor we weer door moesten, dus wij vonden het allang prima.


what to do

We hebben uiteraard wat sightseeing gedaan en zijn gestart bij het Paleis. De entree was 50 Rupees en eigenlijk was hier niet heel veel te zien. Het een is een grote open hal met een open ruimte in het midden vanwaar je uitkijkt op een koninklijke stoel. We hebben even rondgelopen op de groentemarkt en de Sri Menaakshi Temple en de Koodal Alagar Temple bezocht, welke beide gratis waren. We vonden vooral de Sri Menaaksi Temple mooi. Je hebt hier verschillende entrees waarvan bij sommige een lange rij met pelgrims staat. Het is een indrukwekkend gezicht en niet alleen de binnenkant is indrukwekkend. Je moet hier ook zeker een rondje om de buitenkant lopen. En als je tijd hebt, is het ook leuk om een paar van de kleine winkeltjes in de buurt te bezoeken. Je staat versteld van wat ze hier verkopen.

 

Als je van musea houdt, is het Ghandi museum wellicht interessant. Deze ligt een eindje buiten het centrum.


don't miss a thing


come with us to madurai


Commentaren: 0