mysore


Mysore was een perfecte stop tussen Goa en Ooty. Het staat bekend om haar Paleis en de Chamundi Hills. Voor ons was het een mooie plek om wat inkopen te doen.

 how did we get there

We hadden een goede busaansluiting naar Mysore gevonden op ticketgooze.com maar helaas accepteerde deze website onze creditcard niet. We zijn dus op zoek gegaan naar een reisbureautje die dit voor ons kon regelen. Uiteindelijke kosten waren 1.000 Rupees p.p. Om ongeveer 20.00 uur zijn we uit Agonda vertrokken met een tuktuk die ons naar het pick-up point in Canacona heeft gebracht, 10 kilometer buiten Agonda voor 250 Rupees.

 

De bus pikte ons op om 21.15 uur en na een vlekkeloze trip van 10 uur moesten we bussen wisselen bij Ananda Rao Circle, dichtbij Bangalore, en konden we doorreizen naar Mysore waar we om 11.00 uur aankwamen.


where to eat & sleep || hotel roopa

We hadden een heerlijk verblijf bij Hotel Roopa. Het hotel lag op loopafstand van de bushalte dus het was makkelijk om hier te komen. De kamers waren simpel maar hadden alles wat je nodig had. Wij vinden het momenteel erg belangrijk om een goede douche te hebben met warm water en comfortabele bedden. Beide waren goed dus wij waren tevreden.

 

Het ontbijt wordt in het restaurant beneden geserveerd. Ze hebben een klein buffet met genoeg lekkere dingetjes om de dag mee te starten. Voor de lunch en het diner is het restaurant op het dak Infinity zeker een aanrader. Je hebt vanaf hier een prachtig uitzicht over het paleis. En, gelukkig, is het eten ook erg goed.

** Je vindt ze op booking.com

India || Mumbai- Hotel Aereole
India || Mumbai- Hotel Aereole


what to do

Mysore staat bekend om haar paleis welke op de World Heritage lijst vermeld staat. Op zaterdag- en zondagavond zetten ze de duizenden lichtjes aan waardoor dit paleis er magisch uitziet. We konden van dit prachtige uitzicht genieten vanaf het restaurant op het dak van ons hotel en zijn met enige haast richting het paleis gelopen om het van dichtbij te bekijken. Helaas kwamen we hier echter te laat aan. Maar het uitzicht is waarschijnlijk toch beter van een afstandje.

 

Onze voornaamste activiteiten in Mysore waren het vinden van werkende pinautomaten en het kopen van wat souvenirs. We hebben nogal wat tijd doorbracht op de Devaraja Market waar je onwijs veel kleurrijke bloemen, verf, zijde en parfum kunt kopen. We hebben wat verf gekocht (geen idee waarom maar we vonden dit gewoon leuk) en het was onmogelijk om het parfum kraampje te verlaten zonder iets te kopen. De jongens die hier werken waren erg vriendelijk, hadden goede prijzen, waren niet opdringerig en konden zelfs een beetje Nederlands praten. We hebben veel verschillende geuren geroken en verlieten de stand met een wolk van parfum luchtjes om ons heen, en natuurlijk wat parfum in flesjes. Je vindt ze bij de South Gate, shop nummer 244.


don't miss a thing


come with us to mysore


Commentaren: 1
  • #1

    Menno&Yvonne&brent (zondag, 15 januari 2017 13:13)

    Mooie foto's!!