ooty


Ooty was totaal anders dan wat we hadden verwacht. We hadden een lieflijk klein stadje verwacht (misschien door de schattige naam), maar het was hectisch, had een onaantrekkelijk centrum en de lucht was niet zo puur als we hadden verwacht van een stadje zo hoog in de bergen. Gelukkig voor ons, waren dit ook niet de redenen waarom we naar Ooty kwamen. Ons doel was het bezichtigen van de theeplantages, de prachtige omgeving en treinreis van Ooty naar Mettupalayam.how did we get there

In Mysore zijn we om 13.15 uur op de local bus gestapt op de KSRTC Central Bus Stand (platform 3, 83 Rupees p.p.) welke ons naar Ooty zou brengen. Tijdens de rit werd er een korte lunch pauze ingelast en nadat we door het Tiger National Reserve waren gereden, werden we om 15.30 uur gedropt bij de grensovergang van de verschillende staten, in het midden van het National Park. Hier zouden we normaliter (midden in het Tiger Reserve) op een andere bus kunnen stappen..

 

Helaas voor ons, was er een staking die dag en waren er wat mensen die ons ervan probeerden te overtuigen dat de enige optie om in Ooty te geraken, bij hun in de taxi was. We hoefden hier 'slechts' 2.000 Rupees voor te betalen. Hier hebben we hartelijk om gelachen, en we zijn op zoek gegaan naar iemand die iets minder misbruik van de situatie wilde maken. Uiteindelijk iemand gevonden die ons voor 600 Rupees met de auto naar Ooty heeft gebracht, waar we na het zien van een paar (wilde) olifanten, om 17.00 uur aankwamen.

 

Wellicht hadden we toch gebruik moeten maken van de minibus die ons van Mysore naar Ooty kon brengen voor 350 Rupees p.p.


where to eat & sleep || two seas residence

We hadden in Ooty een volledige woning tot onze beschikking. Op de begane grond een grote woonkamer met een open keuken, en op de eerste verdieping twee slaapkamers met twee badkamers. Een perfecte plek om te verblijven met een gezin. Op aanvraag krijg je pannen, mocht je zelf willen koken. In vergelijking tot de stad zelf, is de omgeving van het huis heerlijk rustig. Je bent echter binnen een paar minuten in het stadje, mocht je dit willen. Ze kunnen je hier helpen met het boeken van tours en ander transport.

 

Tijdens ons verblijf, waren alle restaurants en de meeste winkels gesloten omdat er een belangrijk iemand overleden was. Hierdoor konden we niet uit eten. Gelukkig was er onder het personeel iemand die ons van heerlijke maaltjes kon voorzien.

 

Alle huizen van Two Seas Residence hebben een open haard en dit was erg welkom tijdens ons verblijf want het was koud! Het personeel koopt hout voor je (hier betaal je wel voor) en steken het vuurtje voor je aan wanneer je wilt.

 

** Je vindt ze booking.com


what to do

We hebben voor 550 Rupees een scooter gehuurd en zijn vertrokken naar Coonoor. Hier hebben we de Highfield Tea Factory bezocht waar we tussen de theeplantages door konden lopen en een paar prachtige foto's hebben kunnen maken van de vrouwen die hier aan het werk waren. Vervolgens zijn we richting Dolphin's Nose gereden. Tijdens deze route werden we weer langs prachtige groene theeplantages geleid en kwamen we ook langs Lamb's Rock voordat we bij het viewpoint uitkwamen in de vorm van de neus van een dolfijn (what's in a name..). Pas hier wel op voor de brutale apen, erg vriendelijk zijn ze namelijk niet.

 

Een paar andere plekken die je kan bezoeken in Ooty zijn de Botanical Gardens, Doddabetta Peak, the Government Rose Gardens en Ooty Lake. Wij hebben dit echter overgeslagen door het koude weer en de mist en wegens tijdgebrek.


don't miss a thing


come with us to ooty


Commentaren: 0