route & kosten india


India is één van de meest intense landen die we bezocht hebben in Zuid Oost Azië. Het is druk, kleurrijk, levendig, smerig, prachtig, hectisch en nog zoveel meer. Mensen zeggen dat je of van India houdt, of het haat. Nou, er is toch iets tussenin, wij vonden het erg mooi. We hebben onze route inzichtelijk gemaakt zodat je makkelijk kunt zien welke stops wij gemaakt hebben.


NOORD
Nadat we ons India visa verkregen hebben in Colombo -

Sri Lanka, zijn we naar Delhi gevlogen. Het duurde slechts één dag voor we Delhi Belly hadden, maar nadat we hier van genezen waren, waren we klaar voor de rest van India. We hebben de trein genomen naar Jaisalmer, waar we een kamelen safari gedaan hebben en een nacht in de woestijn hebben doorgebracht. Jodhpur was hierna aan de beurt en het was erg indrukwekkend om deze blauwe stad te zien. Udaipur, de witte stad is het Venetië van het Oosten en erg relaxed. Onze volgende stop was Pushkar en hier waren we ten tijde van het kamelen festival. Erg bijzonder! De roze stad, Jaipur was wederom erg mooi maar het hoogtepunt van onze trip was toch wel Agra met haar indrukwekkende Taj Mahal. Als laatste maar zeker niet het minste hebben we Varanasi bezocht, waar de crematies een doorlopende bezigheid zijn.

ZUID

Er waren 2 opties om naar het Zuiden te reizen vanaf Varanasi: via het vliegtuig of per trein. We hebben de trein genomen en dit heeft 40 (!) uur geduurd. In Mumbai, is het nemen van de lokale trein zeker een aanrader. Na deze drukke stad is Goa heerlijk als je van stranden houdt. Mysore was onze volgende stop en hier werden we verwend met een volledig verlicht paleis in de avond. Ooty ligt hoog in de bergen en was onwijs koud! Maar de thee plantages zijn prachtig hier! 


Na Ooty, hebben we Alleppey bezocht, een prachtige plek als je de backwaters wilt bezichtigen. Varkala is een gave plek om te surfen, voor yoga en om lekker te relaxen op het strand. Om één van de mooiste tempels te bezichtigen die India te bieden heeft, is Madurai een aanrader. Chennai was onze laatste stop voor we terugvlogen naar Sri Lanka.


extra kosten

Visa India double entry 6 months € 62,- p.p.


GEMIDDELDE DAGBUDGET

In totaal hebben we 59 dagen doorgebracht in India. We hebben niet heel snel gereisd en hadden overal genoeg tijd om de dingen te doen die we wilden doen. Je kan onze route makkelijk in de helft van de tijd doen.

 

In de 59 dagen in India, hebben we gemiddeld 1.530 Rupees = € 20,87) p.p.p.d. uitgegeven. Houd er wel rekening mee dat met zijn tweeën reizen soms voordeliger kan zijn omdat je de kosten van een kamer deelt. Tenzij je er geen probleem mee hebt om in dorm te slapen, dan ben je vaak nog goedkoper uit.

 

In dit budget zijn alle kosten meegenomen, ook de pinkosten. Dit is ook inclusief de entreegelden voor tempels, forten en bijvoorbeeld de kamelensafari in Jaisalmer. Hoe hebben wij dit dagbudget verder besteed? We hebben in guesthouses geslapen waarbij we altijd een eigen badkamers hadden. We reizen vaak met het openbaar vervoer (dus niet perse georganiseerd), huren daar waar kan een scooter of fiets om de plaatselijke hoogtepunten te bezoeken en lopen vaker dan dat we een taxi of tuktuk nemen.

 

We zijn begonnen met het benaderen van guesthouses, hotels en resorts voor gratis overnachtingen in ruil voor media exposure op ons Instagram account en een review op onze site. De eigenlijke kosten van deze overnachtingen hebben wij niet opgenomen, maar hier hebben we 1.100 Rupees per nacht voor berekend om het overzicht reëel te houden qua kosten voor reizigers. De reviews op onze site zijn altijd eerlijk en niet beïnvloed door het feit dat het gratis was.

 

Hopelijk hebben toekomstige India gangers iets aan onze info! Heb je vragen? Let us know!


don't miss a thing


come with us to india


Commentaren: 0