udaipur


Udaipur wordt vaak de Witte Stad genoemd of het Venetië van het Oosten. Het is thuis van het Jaisamand Lake, het grootste aangelegde meer in Azië en was de setting voor veel films zoals onder andere Octupussy, een bekende James Bond film. Het stadje is erg relaxed, heeft een romantisch sfeertje en heeft wat mooie paleizen welke bezocht kunnen worden. Voor ons was het hemel op aarde, na de drukte, viezigheid en al het lawaai in Jodhpur.how did we get there

In Jodhpur hebben we een busticket geregeld via ons hotel voor 300 Rupees p.p. We moesten vroeg op, 06.00 uur, en zijn met de tuktuk voor een 'speciale ochtendprijs' van 120 Rupees naar onze bushalte gebracht, 15 minuten verderop. Onze bus vertrok om 07.15 uur en heeft ons 7 uur later afgezet in Udaipur. Uiteraard werden we weer een stukje buiten de stad afgezet en moest er weer een tuktuk aan te pas komen om ons de laatste 4 kilometer naar ons hotel te brengen (250 Rupees).


where to eat || madri haveli

We hebben het al vaker gezegd, en dit zal ook vast niet de laatste keer zijn: de dakterrassen in India zijn fantastisch! En als je op de hoogste in Udaipur wilt genieten van een mooi uitzicht over de stad, moet je bij Madri Haveli zijn. Dit is zowel een boutique hotel als een erg goed restaurant. Ze hebben verschillende verdiepingen en wij hebben ons plekje op de hoogste gezocht. Niet alleen was het eten heerlijk, het personeel is vriendelijk en het is heerlijk om hier te zitten en te kijken hoe de mensen (en apen) om je heen druk zijn met hun dagelijkse dingen. Het is bijzonder om te zien hoe dicht de mensen hier op elkaar leven en hoe mooi alle dakterrassen zijn.where to eat & sleep || hotel sarovar

Hotel Sarovar is te vinden aan Lake Pichola en is een heerlijke plek om bij te komen. Sommige kamers bieden uitzicht op het meer en als je op het dakterras gaat zitten, heb je een prachtig uitzicht over het meer, met het paleis in de verte. Je hoort de verkeersgeluiden hier nauwelijks want op de dichtstbijzijnde brug zijn motorvoertuigen niet toegestaan. En de locatie van het hotel is perfect. Het is vredig en rustig doordat het in een steegje ligt er er weinig verkeer komt. In de omgeving vind je veel leuke souvenir winkeltjes en je loop heel makkelijk via de loopbrug naar het stadje zelf.

 

Het eten in het restaurant op het dakterras lekker voor een goede prijs. Ze hebben een uitgebreide kaart, zowel Westers als Indisch en het is een mooi plekje om 's avonds met een muziekje en kaarsjes aan te genieten van het uitzicht en een biertje. Wij hebben hier een avond met de eigenaar van het hotel gezeten. Erg gezellig en ook erg leuk om mensen uit de omgeving te leren kennen en meer te horen over het leven hier.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

De dagen hier hebben we voornamelijk doorgebracht op het het dakterras van ons hotel. Het was heerlijk om even rust om je heen te hebben en te kunnen genieten van de zon. We hebben wat werk gedaan, lekker gelezen en (sorry) gelachen om alle mensen met hun oranje reddingsvesten die tourtjes over het meer deden. Uiteraard hebben we ook zelf wat sightseeing gedaan maar dit keer hebben we geen Fort of paleis bezocht. Ondanks dat India relatief goedkoop is, zijn we verbaasd (en een beetje geïrriteerd) door de hoge entreegelden die ze overal vragen aan buitenlanders. Ja de gebouwen zijn indrukwekkend en groot en we weten dat het tijd en geld kost om deze te onderhouden, maar moet je buitenlanders dan 10x zoveel laten betalen dan de locals? Of zijn wij nou gewoon lekker Hollandse kniepstuuvers? En ach, an een tijdje beginnen ze allemaal op elkaar te lijken, dus zoveel hebben we vast niet gemist.

 

Dus in plaats van ons geld te besteden aan entreegelden, hebben we lekker door de straatjes gestruind, genoten van de uitzichten vanaf de dakterrasjes en lekkere sfeer. Vergeleken met Jodhpur is het hier zo schoon en rustig, en dat hadden we wel even nodig. Wel hebben we een bezoek gebracht aan de Jagdish Manir Temple, welke best interessant is, en gratis.


don't miss a thing


come with us to udaipur


Commentaren: 0