varkala


Varkala, een kalm en rustig gehucht, in de buitenwijken van het Thiruvananthapuram district. Toch heeft dit kleine plaatsje meerdere plekken die door toeristen bezocht worden zoals het prachtige strand en de Jenardhana Swamy Temple.

 how did we get there

We zijn met de lokale bus rond 09.00 uur vertrokken (13 Rupees p.p.) welke ons bij het KSRTC bus station in Alleppey heeft gedropt. We waren hier rond 10.15 uur en hebben vervolgens de local AC Bus naar Varkala genomen welke om 10.30 uur vertrok (gaat 1x per dag) voor 210 Rupees p.p. We kwamen rond 14.00 uur in Varkala aan en vanaf hier moesten we nog een kleine 2 kilometer overbruggen met de tuktuk.


where to eat & sleep || soul & surf

De eerste dagen verbleven we in een surf retreat: Soul & Surf. Deze geweldige plek heeft een heerlijk relaxt sfeertje en ze wordt verwelkomd met een verse kokosnoot. De dagen draaien hier om surfen, relaxen, massages en yoga en de locatie is perfect! De kamers vind je in een groot wit huis en het interieur zit er lekker fris uit door het kleurgebruik en je wordt verwend met o.a. een handgemaakt stuk zeep. Ook de canvas tasjes die je krijgt zijn een leuk extraatje. Er is een grote tuin met voldoende plek om lekker te chillen en wanneer je vanaf de klif naar beneden kijkt, zie je een prachtig stukje strand waar een gedeelte van de surf actie plaatsvindt. 

 

Het eten is lekker, het personeel vriendelijk en het ontbijt wordt 's ochtends aan lange tafels geserveerd zodat je jouw yoga/surf/uitslaap ervaringen van die ochtend kunt delen met je huisgenootjes. Ze hebben pizza & movienights, bbq-nights and op feestdagen leuke thema feestjes. Al met al een erg leuke plek voor mensen die van surfen houden, lekker gemasseerd willen worden, aan yoga willen doen of gewoon lekker willen relaxen.where to eat & sleep || samsara harmony beach resort

Na Soul & Surf, wilden we naar een plekje waar we geen afleiding zouden hebben en echt konden chillen. En we ontdekten al gauw dat Samsara Harmony Beach Resort hier de perfecte plek voor is. De bungalows zijn erg ruim, ze hebben zowel airconditioning als een fan, heerlijk comfortabele bedden, een lekkere douche, erg goede wifi en een heerlijk balkon waar je gewoon kunt zitten niks doen. En ook al zit er maar een paar meter tussen jouw en de buren, het voelt erg privé. Je bent ook omgeven door groen, wat altijd goed is.

 

Het resort heeft een klein maar prima zwembad, een paar ligbedjes en je bent slechts een paar stappen van het strand verwijderd. Het restaurant heeft uitzicht op het strand en tijdens de lunch zagen we zelfs dolfijnen voorbij zwemmen! En nog best dicht bij het strand ook. 's Ochtends stond er een grote groep vissers hun netten binnen te halen wat o.a. erg veel zee arenden aantrok. Daarnaast is het ook erg leuk om te zien hoe deze mannen hun ding doen. We zagen dat er ook best wat kwallen het strand worden opgetrokken maar dit wordt gelukkig allemaal weer netjes opgeruimd. We zijn daarna het water maar niet meer ingegaan want kwallen zijn niet onze lievelingsdieren. Daarnaast was het zwembad prima voor ons!

 

Het is mogelijk om langs het strand te lopen en aan te schuiven in één van de restaurants bij de andere resorts. Echter hebben wij dit niet gedaan. Het restaurant van ons eigen resort heeft ons van vele erg smakelijke maaltjes voorzien en daarnaast waren de chef en het persoon erg vriendelijk en hardwerkend. We vonden het daarom erg leuk en lekker om hier elke keer iets anders te proberen.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

We hebben alle highlights al wel zo'n beetje verteld in de omschrijvingen van de hotels. En dat is ook eigenlijk alles wat we gedaan hebben in Varkala. Plus, we hebben wat leuke souvenirtjes ingeslagen. In Rajasthan had Marije prachtige leren tassen gezien maar niet gekocht i.v.m. de geldproblemen in India en we niet met creditcard konden betalen. In Goa zagen we dezelfde tassen weer, maar wederom hadden we nog 'last' van de geldproblemen. Varkala was onze derde kans en die hebben we aangegrepen. We hebben hier nog meer souveniertjes gekocht omdat dit één van onze laatste bestemmingen in India is. Je vindt hier ook veel kleermakers waar je kleren kunt laten maken (what's in a name). Marije heeft ook van deze mogelijkheid gebruik gemaakt en 2 prachtige jurken laten maken. 


don't miss a thing


come with us to varkala


Commentaren: 0