hu'u


Sumbawa is nog onbekend bij het grote publiek, behalve bij surfers. Het heeft de reputatie van het hebben van één van de beste locaties om te surfen zonder de drukte die je in Bali vindt. Eén van de beste plekken is Hu’u, aan Lakey Beach. Je ziet heer veel (gebroken) shortboards buiten de bungalows en oudere surfdudes die hier voor minstens een paar weken per jaar komen. De sfeer is erg relaxed en ook als niet-surfer, zul je hier genieten.how did we get there

Komend vanaf de ferry welke ons van Labuan Bajo naar Sape gebracht heeft in 8 uur (kosten voor 2 personen inclusief scooter bedragen 225.000 Rupiah) hebben we eerst een nacht doorgebracht bij Hotel & Restaurant Lila Graha in Kota Bima. De volgende dag hebben we welgeteld een volle minuut gespendeerd aan een bezoek van de Sultans Palace, waarna we snel doorgereden zijn naar Lakey Beach nabij Hu’u.


where to eat

Voor de bungalows, aan de strandkant, vind je een restaurant waar je prima kunt eten. Ze hebben hier zowel Westers als Indonesisch eten en het is niet duur. Het kan echter wel even duren voor je je eten hebt. We hebben het idee dat ze gerecht voor gerecht maken, en dat er maar 1 persoon in de keuken staat. Het wachten is echter niet heel erg. Gedurende de dag heb je uitzicht op de (hoge) golven. En het is zeker indrukwekkend om surfers deze golven te zien bedwingen. ’s Avonds hangt er een groot scherm waar je allerlei surf films en documentaires laten zien.

where to sleep

Wij verbleven bij the Blue Lagoon voor de redelijke prijs van 200.000 Rupiah, inclusief ontbijt. De kamer heeft airco en een koude douche. Het is schoon en als je langer wilt blijven, kun je zeker onderhandelen over de prijs.
what to do

Naast surfen, is hier niet veel te doen. En om te gaan surfen, moet je toch wel iets meer gevorderd zijn. De golfen zijn hoog en de stroming is sterk en onvoorspelbaar. We hebben het verhaal aangehoord van een surfer over zijn avontuur in het water tijdens zonsondergang. Hij kon niet uit het water komen, zijn board was in 2 stukken gebroken en zijn armen waren helemaal bekrast door het koraal. Toen het hem eindelijk gelukt was om uit het water te komen na 30 minuten, was hij blij nog in leven te zijn.


don't miss a thing


Commentaren: 0