kuta


De stranden van Kuta staan bekend als de beste van Indonesië. Het stadje heeft zich ontwikkeld als een gezellig klein toeristenstadje en is de perfecte plek om te leren surfen in Lombok. De lengte van de golven is fantastisch en perfect voor zowel beginners als meer gevorderde surfers. 

 how did we get there

Komend vanuit Hu’u - Sumbawa kwamen we aan bij de ferry in Poto Tano om 15.15 uur. En dat was mooi op tijd want de ferry (totaal 50.000 Rupiah) kon elk moment vertrekken naar Labuan Bajo, waar we uiteindelijk om 17.30 uur aankwamen. We vonden het wel een goed idee om de resterende 90 kilometer nog door te rijden naar Kuta. Echter bleek dit later wat minder handig te zijn. Nadat de zon onder ging, kwam de regen met bakken uit de hemel. Wel een mooie gelegenheid om onze goedkope poncho’s te testen.. We moesten zelfs een kleine omweg door iemands tuin maken omdat een boom was omgevallen en de weg blokkeerde. Volledig doorweekt, de poncho’s hebben de test dus niet goed doorstaan, kwamen we aan in Kuta. Hier had het echter niet geregend, dus we werden nogal raar aangekeken met onze poncho's aan.where to eat

Er zitten genoeg restaurantjes die Westers eten serveren, goede Warungs en een soort van snackbar waar ze hele goedkope fruitsapjes en burgers en kebab verkopen. Wij waren vooral weg van de Warungs. Het eten was hier eigenlijk te goedkoop, de porties te groot en het was heerlijk. Toen we de eigenaresse 25.000 Rupiah fooi gaven, wist ze niet wat haar overkwam. Haar glimlach was onze beloning.

where to sleep

We verbleven bij Kuta Bay Homestay waar we vooraf een kamer geboekt omdat we wisten dat we laat aan zouden komen en geen zin hadden om te moeten zoeken naar een slaapplek. De bungalows zijn prima en schoon. Er hangt een mosquito net maar deze houdt de wind van de ventilator helaas tegen. En je hebt toch echt wel een ventilator nodig. Het zwembad is heerlijk en de eigenaar is erg vriendelijk en spreekt onwijs goed Engels. Onze pech was dat we hier waren tijdens de Ramadan en dat er 2 moskeeën zo ongeveer naast de bungalow stonden, zo klonk het tenminste. Dit in combinatie met de warmte, zorgde ervoor dat we ons verblijf van 2 nachten niet verlengd hebben.

** Je vindt ze op booking.comwhat to do

Geniet van de stranden, ga surfen en/of stand up paddle boarden, erger je een klein beetje aan de kinderen die je constant aanspreken of arm- of enkelbandjes te kopen, voer de zielige zwerfhonden die je overal ziet en geniet van de prachtige uitzichten bij the Horseshoe Tanjung Aan Beach, ga een gesprek aan met de vriendelijke mensen en geniet van het ontspannen sfeertje.


don't miss a thing


come with us to kuta


Commentaren: 0